Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: Luukku 24Tänään aukeaa viimeinen luukku meidän mahtavan yhteisön joulukalenterista eli luukku 24. Luukun teema on meille kaikille yhteinen eli joulun väri. 

Tässä vielä kaikki upeat mukana olevat blogit: 


Luukku 1: Purkkisirkus
Luukku 2: Glitz & Glam
Luukku 3: Hannajulia
Luukku 4: Henna V
Luukku 5: Ihastukset
Luukku 6: MissAria
Luukku 7: Viilankantolupa
Luukku 8: Maria Glow
Luukku 9: Strokes of Color
Luukku 10: The Diary of a Shopaholic
Luukku 11: Huulipunamania by Idsu
Luukku 12: Keyword: Love
Luukku 13: Better nail day
Luukku 14: Wasting Lifestyle
Luukku 15: Ria Gomez
Luukku 16: In this Light
Luukku 17: elämää smykkinä
Luukku 18: Beauty Highlights
Luukku 19: Kerroksia
Luukku 20: Blinger shimmer
Luukku 21: Hannamaria
Luukku 22: Dioriina
Luukku 23: Charming nails


Nyt on aika rentoutua, nauttia kiireettömästä ajasta ja viettää aikaa läheisten kanssa tai sitten nauttia elosta oman itsensä kanssa. Kunhan vain muistaa ottaa rennosti. 

Niille, ketkä eivät niin joulusta välitä toivotan oikein ihanaa vuoden viimeistä viikkoa. 

Meille muille omien lemppari joulun värein, toivotan ihanaa joulun aikaa. <3 


Rotwailer pentu tonttuilee

Love
Maidoton Glögijäätelö

 Glögi kuuluu talveen ja jouluun yhtä lailla, kuten villasukat, takkapuiden rätinä ja kynttilän valo. 


Blogia pidempään lukeneet tietävät himoni jäätelöön. Lämpimän glögin kanssa voi nauttia myös ihanaa glögijäätelöä. Tai sitten syödä vain pelkkää glögijäätelöä. :D Glögijäätelö on myös muuten aivan loistava joulun jälkiruoka.  Glögin historiaa


Glögi on alunperin ollut miesten talvijuoma 1800-luvulta.  Kuumennettu juoma piti sisällään siirappia, viinaa ja mehua. Kuumennettaessa juomaa, padan pohjalle laitettiin mausteita. Suomeen glögi on tullut Ruotsista, sieltähän ne kaikki hyvät ideat tulevat. 1800-luvun lopussa juotiin viinillä terästettyä glögiä mutta kieltolain jälkeen glögin juominen loppui melkein kokonaa. 1970-luvun alussa glögi teki paluun ja on kuulunut siitä lähtien joulun perinteisiin. 
Suomen sana glögi tulee ruotsin sanasta glögg, joka on muodostunut sanoista glödgat ja vin eli lämmitetty viini. Nykyaikana glögiä terästetään myös kirkkailla. Glögijäätelö
Tähän jäätelöön valitsin tämän vuoden uutuuden, ihan huikean Rocky Road glögin. Tämä ihanuus on kaikkea muuta kuin tavallinen glögi. Glögin makunystyröitä kutkuttava makuydistelmä on kypsän marjainen, pähkinäinen, vaahtokarkkinen, kardemummainen, kanelinen sekä kevyen suklainen. Lyhyesti sanottuna perkuleen herkullinen! Pakkohan tästä oli jäätelöä tehdä. 

Jäätelön tein myös ihan eri tavalla mitä olen aikaisemmin jäätelöt tehnyt. Anttihan on maitoallerginen eli jäätelöiden on oltava maidottomia ja aiheuttaa välillä koostumuksen kanssa haasteita. Haluan jäätelön koostumuksen olevan pehmeän samettista. Tällä ohjeella sen saan. Eli tulen jatkossa tekemään muuutaman muukin jäätelöidean tällä reseptillä.

2 dl glögiä
3 keltuaista
1 tl perunajauhoja
2dl Plantin vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
loraus glögiä 
punaista elintarvikeväriä

1. Erottele keltuaiset ja sekoita ne glögin joukkoon. Lisää myös perunajauhot. Vatkaa hyvin sekaisin, ettei perunajauhot jää vain klönteiksi. 

2. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla koko ajan vispaten niin kauan kunnes se on paksua vaahtoa. Ota kattila pois hellalta ja vatkaa vaahtoa vielä niin kauan kunnes se on jäähtynyt. 
Tässä vaiheessa pitää olla tarkkana ja todellakin vatkata koko ajan, ettei keltuainen pääse kypsymään kokkareiksi. Ja hellan pitää olla miedolla lämmöllä.

3. Vaahdota vaniljakastike ja lisää se glögivaahtoon. 

4. Itse lisäsin vielä lorauksen glögiä, koska halusin maun olevan voimakkaampi. Lisäsin myös punaista elintarvikeväriä antamaan lisää väriä jäätelöön. 

4. Jos sinulla on jäätelökone niin jäätelö tulee itsestään mutta jos sinulla ei ole niin muista sekoittaa jäätelömassa muutaman kerran pakastamisen aikana. Oman jäätelöni tein  Wilfan jäätelökoneella ja siitä lisää TÄÄLLÄ. Sieltä löytyy muuten maidottoman raparperijätskin ohje. :)

Tarjoile piparkakkumurskan kera. Joulun paras jälkiruoka on glögijäätelöTämän jäätelön voit muuten tehdä myös glögitiivisteestä tai ihan mistä tahansa glögistä. 


Tinskun keittiössä & Tyynen kaa- blogissa on tosi herkullinen juustokakkuresepti missä on käytetty tätä samaa glögiä. Käy ihmeessä nappaamassa resepti talteen! TÄSTÄ pääset hakemaan reseptin. 


Antti ei muuten kovin paljon välitä maustetuista glögeistä vaan on perinteiden vaalia, mutta tämän glögin jälkeen, kuulemma muut ei maistu enää kummoisilta. :D Voitte sitten arvata mitä glögiä meillä on tälläkin hetkellä kaapissa. ;) 

Oikein ihanan herkullista joulua <3 


Love
Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: Luukku 22 - ARVONTAJee, mun joulukalenterin luukku aukeaa tänään eli luukku 22 eli vähiin käy kalenteriluukut. 
Toisaalta tämän luukun avaaminen tuntuu hieman yksinäiseltä, olenhan useampana vuonna jakanut luukun toisen bloggaajan kanssa. Viime vuonna yhteinen luukku oli Charming Nailsin kanssa. Tänä vuonna Charming Nails:n luukku avautuu huomenna. Eilen avautui Hannamarian luukku. 

No, tässä sitä nyt sitten ollaan yksikseen ja kun kerran alettiin lähtemään uusille urille niin lähdetään sitten kunnolla. Aikaisempina vuosina olen AINA julkaissut joulukynnet mutta sitä en tee tänä vuonna. Joulukynnet olen kyllä julkaissut täällä blogin puolella ja se oli torstaina Lakkaushaasteen merkeissä. Ne kynnet voit kurkata TÄSTÄ

Tänä vuonna ajattelin järkätä teille ihanat lukijat jotain kivaa arvonnan muodossa. Sainkin aivan mahtavan palkinnon pr-toimistolta ja Kicksiltä. Vai mitä ootte mieltä? 
Kicks sivellinjoulupakkaus on jokaisen meikkaan unelma lahjaTämä upea pakkaus pitää sisällään 8 erilaista ovaalin muotoista sivellintä kasvoille ja silmille. 
Siveltimet on valmistettu synteettisestä karvasta. 
Mukana on yksi sivellin, joka on siveltimen ja meikkisienen yhdistelmä. Tämä on omiaan pienten ihovirheiden peittämiseen sekä esimerkiksi varjostuksiin. siveltimen ja meikkisienen yhdistelmäPakkauksen siveltimet ovat numeroitu ja ne ovat: 

1= Iso ovaali meikkivoidesivellin
2= Pieni ovaali meikkivoidesivellin
3= Pieni ovaali meikkivoidesivellin
4= Ovaali peitevoidesivellin
5= Iso litteä ovaali tarkkuussivellin
6= Pieni litteä ovaali tarkkuussivellin
7= Pyöreä ovaali tarkkuussivellin
8= Pyöreä litteä ovaali tarkkuussivellin. 


ovaali meikkisiveltimet


Ovaali siveltimet tarvitsevat hieman totuttelua ainakin omalla kohdalla, enkä vieläkään olen kaikkien siveltimen kanssa ihan sinut mutta esim. meikkivoidesivellin on tosi kätsty. :) 

Nyt siis joku onnekas saa itselleen tämän mahtavan sivellinsetin. Palkinnon arvo on 69,90€.

Osallistut arvontaan vastaamalla kysymykseen: 

 Oletko aikaisemmin kokeillut vastaavia siveltimiä? 

Anonyymien kannattaa jättää myös nimimerkki, jos vaikka onni osuu kohdalle. :) 

Käy ihmeessä osallistumassa arvontaan myös Facebookissa ja Instagramissa. Saat silloin itselle kaksi arpaa lisää. :) Arvonta tulee faceen ja instaan myöhemmin tämän päivän aikana.Kicks.fi joulupakkaus
Arvonta päättyy 31.12.2018 klo 23.59. 

Jos, et kuitenkaan halua odottaa arvonnan päättymistä vaan haluat saada setin itsellesi heti niin voit tilata sen täältä. (mainoslinkki) 

Enään on kaksi yötä jouluun mutta sitä ennen paiskitaan töitä kaksi päivää. 

Ihanaa joulunodotusta ja onnea arvontaan! 

Love


Lakkaushaaste: joulukuusi

Hei alkuun haluan sanoa kaikille, että iso kiitos mukaan lähdöstä näihin lakkaushaasteisiin. Tätä on ollut niin kiva tehdä ja toivottavasti saamme vielä lisää bloggaajia ja lukijoita osallistumaan mukaan näihin haasteisiin. 
Haasteeseen voi osallistua myös Instagramin puolellä tägeillä #lakkaushaaste ja #kynsivaihtarit. Kerään tammikuussa yhteen haastekuvia instan puolelta ja järjestän samalla äänestyksen. Eniten ääniä saanut kuva ja yksi äänestäjistä voittaa yllätyspalkinnon eli nyt kaikki mukaan! :) 
Nyt kun joulukuussa ollaan niin haasteen aihekin on tottakai jouluinen eli joulukuusi. Tuttuun tapaan, joulukuusi pitää löytyä vähintään yhdestä kynnestä mutta tietysti halutessaan saa vaikka kaikki kynnet koristella kuusilla. :) 

Monelle joulun väri on varmasti punainen, niin se on itsellekin. Halusin kuitenkin lähteä tällä kertaa vihreällä liikkeelle. Värin valinta vahvistui silloin, kun löysin helmerin kätköistä tämän upean Zoyan Veruschkan. Veruschka on vihreä satiinimattalakka. Tämä on kyllä yksi upeimmista vihreistä lakoista, jos ei se upein! 


Upein vihreä lakka


Halusin lakan olevan kuusen kanssa se juttu tässä lakkauksessa eli yritin välttää kaikkea "ylimääräistä" koristelua. Tästä syystä joulukuusikin on suht simppeli. 

Kuusen alla on essensen valkoisella lakalla ja dotting toolilla tehtyjä erikokoisia palloja. Palleroisten päälle ripottelin huikeaa hologlitteriä.  
Pitäähän sitä kuusessa kuitenkin loistetta olla. :D Arvatkaas, onko sitä glitteriä nyt joka paikassa? 
 Lisäsin kuusen latvaan myös latvatähden. Näin syntyi tämän vuoden viimeinen haastelakkaus. 


Lakkaushaasteen joulukuusi kynnet


Kannattaa ilman muuta käydä kurkkaamassa myös muiden osallistujien lakkaukset ja napata itselleen näistä vinkit omaan joululakkaukseen. :) 

Camillacquered
Nails to photos
Charming Nails
Timantteja kynsillä
Tinkerbell's Nail Diary
Ihastukset
Strokes of Color


Tuleeko teille oikea kuusi vai muovikuusi? Meille tulee muovikuusi vaikka niin olisin halunnut aidon kuusen ihan jo sen tuoksun vuoksi. 

LoveJoulun halutuimpia tuoksuja

Monella on lahjatoiveena tuoksu mutta lahjan ostajalle se saattaa aiheuttaa hieman harmaita hiuksia valita sitä oikeaa. Ei hätää, tässä on joulun 2018 halutuimpia  tuoksuja. 

Girls can do anything


Me tytöt voimme tehdä mitä vain!


Nyt on tuoksulla osuva nimi. Me tytöt todellakin voimme tehdä mitä vain! :) 

Tuoksu on omiaan naiselle, joka osaa olla niin ihanan rento, tyylikkään elegantti ja moderni sekä uskomattoman itsevarma.  Naiselle, joka osaa nauttia elämästä eikä välitä lokeroinnista vaan pukeutuu ja elää juuri niin kuin haluaa. 

Alkutuoksusta löytyy bergamottia, appelsiinin kukkaa ja mehukasta päärynää. 
Sydäntuoksussa puolestaan löytyy yllätää intensiivistä jäkälää, kurjenpolvea, romanttista ruusua ja aldehydejä. 
Tuoksun viimeistelee pehmeän kermainen santelipuu, puuterinen ambroxan, mantelinen tonkapapu, silkkisen vaalea myski ja vanilja. 

Pullo on saanut inspiraationsa vesipullosta ja korkki vanhojen autojen vara-osista. 

Suositushinta EdP 30 ml 54€ / 50 ml 69€

Tämä tuoksu saa itsellä hymyn huulille. 

WE GIRLS CAN DO ANYTHING!GIRL of NOW


Elie Saabin ihana uutuus tuoksu


Jatketaan tyttöenergialla. 
Girl of Now Shine on jatkoa Girl of Now tuoksulle. Girl of Now- tuoksujen yhdistävänä tekijänä on appelsiinin kukka ja makea manteli. Tuoksu on naisellinen, elegantti ja juuri omiaan kukkaistuoksuja rakastavalle. 


Tuoksun aloittaa mandariini ja päärynä. Paahdettu pistaasi ja manteli saa sinut heti koukkuun. 
Sydäntuoksussa vallan ottaa Girl of Now tunnus eli appelssiinin kukka kietoutuneena manteliin. Magnolia ja valkoinen jasmiini saavat aikaan kukkaloiston. 
Lämpimässä pohjatuoksussa huumaa kermainen mantelimaito, tonkapapu ja patsuli. 

Suositushinta Edp 30 ml 59,50€

Elie Saabin tuoksut osaavat aina yllättää. 

Kenzo World Eau de Parfum Intense


Kenzo Wordin kolmas tuoksuKenzo World perheen uusin tulokas kuin tehty talvi-illoille. Naiselle, joka uskaltaa olla oma itsensä ja tietää mitä tahtoo! 

Kukkaistuoksu alkaa tummalla luumulla, jatkuu sydäntuoksussa ihanalla pionilla ja jasmiinille. Tuoksun viimeistelee intensiivinen vanilja. 

Tämä on selvästi iltakäyttöön tarkoitettu tuoksu, juurikin tuon voimakkuutensa vuoksi. Omalla kohdalla ei montaa näin selvää iltatuoksua ei ole tullut. 

Suositushinta 30 ml 64,90€ 

Good Girl EdP Légère


Good Girlin tuoksupullona on upea korkokenkä


Carolina Herreran Good Girl huumasi minut täysin viime vuonna ja tämä kevyempi ja pehmeämpi versio on melkein yhtä hyvä. Tästä pääset muuten lukemaan sen Good Girl postauksen. 

Kyseessä on siis tuoksu, joka on samaan aikaan seksikäs mutta kiltti. 
Tuoksu on juurikin omiaan rohkealle ja vahvalle naiselle, joka haluaa, että hänet huomataan. 

Tuoksu alkaa tangerinella. Sydäntuoksussa huumaa jasmiini, sambac ja ylang ylang. Pehmeässä ja lämpöisessä pohjatuoksussa huumaa kermainen santelipuu, dulce de leche ja tonkapavut. 

Alkuperäisessä tuoksussa huumasi kahvi ja kaakao, tässä taas selkeämmin esille nousee jasmiini. 
Tuoksua kuvaillaan itämaiseksi mutta sitä ei kannata pelästyä. Itse en sitä itämaisuutta kovin siitä erota ja itämaiset tuoksut eivät kuulu omiin lemppareihin. Mutta nämä kuuluvat! 

It´s so good to good to be bad. ;) 

Suositushinta 30 ml 69,90€L´InterditAudrey Hepburnin nimikkotuoksu


Tämä tuoksu on saanut alkunsa jo vuonna 1957, kun Hubert de Givenchy tapasi Audrey Hepburnin. Ystävyydestä syntyi L'Interdit. 

Nyt tämä upea klassikkotuoksu on herätetty uudelleen henkiin. Tuoksusta huokuu tyyli-ikoni Audrey Hepburnin tyylikkyys ja naisellisuus. 
Alkutuoksusta löytyy bergamottia ja päärynää. Kukkaisessa sydäntuoksussa huumaa jasmiini, appelsiinin kukka ja tuberoosa. 
Tuoksun viimeistelee vetiveri, patsuli, vanilja ja ambroxan.  

Tämä tuoksu on puuterisen kevyt, hienostunut ja naisellinen mutta samalla siitä voi aistia jotain kiellettyä. 


Suositushinta 35 ml 73€

OUI Juicy Couture


Sano elämälle kyllä! Oui


Oui on Juicy Couturen uusin tuoksu ja jos Juicy Couturen tuoksut ovat sinulle tuttuja niin tämä yllättää täysin. Tuoksu on nuorekas mutta sopii myös meille aikuisille. 
Oui Juicy Couture on luotu naisille, jotka uskaltavat rohkeasti kurottaa kohti uutta eivätkä pelkää tuoda julki omaa mielipidettään. "OUI" on vastaus rakkaudelle, seikkailulle ja elämälle. <3 

Alkutuoksussa mehukas vesimelooni, kirpeä sitruuna, acai-tee sekä tuore päärynä vie sinut mukanaan. 
Sydäntuoksussa intialainen tuberosa, jasmiini ja kuusama tuovat yhdessä erilaisen kukkakimpun. 
Meripihka, puu ja myski luovat monivivahteisen pohjatuoksun. 

Suositushinta 30 ml 55€ / 50 ml 72€ / 100 ml 94€

Tästä tuli oma lemppari Juicy Couturen tuoksuista. Mielenkiinnolla jään odotamaan mitä he ensivuonna keksivät. 

Sanotaan yhdessä elämälle KYLLÄ!  Oli todella vaikeaa valita tähän postaukseen vain muutamia tuoksuja mutta pakkohan se oli. Tästä olisi tullut muuten ihan loputon lista. :D Huomasitteko muuten, että monessa tuoksussa oli samoja tuoksunuotteja? 

Onko lahjatoiveissa tuoksuja? 

Tuoksut lehdistönäytteitä

Love

Laatikkoruokia jouluun: lanttulaatikko ja bataattilaatikko

Viime viikolla jaoin oman porkkalaatikkoreseptin ja tällä kertaa vuorossa on lanttulaatikko ja bataattilaatikko. Lanttulaatikon ohjeen olen saanut äidiltäni ja bataattilaatikon ohjetta olen itse hieman soveltanut. Mausteita en ole koskaan mittaillut vaan mennyt ihan mututuntumalla maistellen. Tästä syystä määriä ei myöskään näissä ohjeissa ei ole. 1/4 tl on sellainen mitta mitä on monessa ohjeessa käytetty.

Lanttulaatikko

Laatikkoruokia jouluun


Lanttulaatikkoa olen alkanut syömään vasta aikuisiällä. Lanttulaatikko on varmasti joulun laatikoista se, mikä eniten jakaa mielipiteet.  
Siitä olen iloinen, että oma tyttäreni on alkanut syömään myös lanttulaatikkoa. :) 

1 kg lanttua
siirappia
2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
kananmuna
inkivääriä
muskottipähkinää
valkopippuria
suolaa

Pinnalle korppujauhoja ja voita

-Kuori ja pilko lantut ja laita ne kiehumaan, kunnes ovat kypsiä.  
-Ota keitinvettä talteen, ennen kuin kaadat kaiken viemäristä alas. Voit tarvita sitä myöhemmin. 
-Sekoita korppujauhot ja kerma ja anna niiden turvota hetken.
-Survo lantut 
-Sekoita kaikki ainekset yhteen ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
-Laita mausteita ripauksittain, ettei tule liikaa. Ja MUISTA MAISTELLA aina välillä.  
-Lisää tarvittaessa keitinlientä laatikkomassan sekaan. Massan on hyvä olla sellaista löysähkön perunamuusin tapaista koostumukseltaan. 
-Jaa massa paistovuokiin. 
-Jos haluat paistaa laatikot myöhemmin, laita ne tässä vaiheessa pakkaseen. 
-Ennen uuniin menoa ripottele päälle korppujauhoja ja muutama nokare voita. 

Paista 175 asteessa n.1- 1 1/2 tuntia riippuen uunista. 

Tänä vuonna itsellä kävi sellainen moka, etten muistanut säästää sitä keitinlientä lainkaan. Lisäsin sitten kermaa sen verran lisää, että sain koostumuksen oikeaksi. Kermahan se vaan parantaa makua. ;) 

Bataattilaatikko


Uusi tulokas joulupöytään on bataattilaatikko


Muutama vuosi sitten tein ensimmäisen kerran bataattilaatikkoa ja voi pojat, kun siitä tuli hyvää! Siitä lähtien bataattilaatikko on kuulunut meidän joulupöytään yhtä lailla, kuten imelletty perunalaatikko. 


1 kg bataattia
siirappia
loraus kermaa
inkivääriä
muskottipähkinää
valkopippuria
suolaa

-Kuori, pilko ja keitä bataatit kypsiksi. 
-Valuta vesi ja survo kypsät bataatit tasaiseksi massaksi. 
-Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
-Laita massa uunivuokaan. Halutessasi voit laittaa massan pakkaseen odottamaan jouluaattoa, niin itse tein. Tai sitten voit paistaa sen myös saman tein. 
-Ripottele päälle korppujauhoja ja lisää muutama pieni nokare voita. 
-Paista uunissa 175-asteessa n. tunti. 


Ennen paistoa teen lusikalla laatikoiden pintaa kuvioita, jos muistan. :) 

Laatikot ovat helppoja ja herkullisia ruokia joulupöytään ja nämä kaksi valmistuvat melkein samalla reseptillä. :) 

Itsellä on tekemättä vielä imelletty perunalaatikko. Jos haluatte niin voin siitäkin laittaa reseptiä tulemaan. :) 

Tällä viikolla on tulossa kaikkea kivaa vielä eli kannattaa ottaa seurantaan myös Dioriina Facebookissa ja Instagramissa, jos et vielä seuraa. ;) 


Mites siellä, onko jo jouluruuat hyvässä mallissa? Love

Laatikkoruokia jouluun : porkkanalaatikko

Joulu on yksi vuoden kohokohdista. Silloin pääsee nauttimaan ihanista ruuista ja parasta niistä on laatikot :D Niin ja onhan joulu myös perhejuhla. <3 
 Eihän kukaan estä tekemästä jouluruokia ympäri vuoden mutta silloin ne mielestäni menettävät juurikin sen "lumonsa".


Porkkanat valmiina keitettäväksi
Laatikkoruokia jouluun


 Laatikot ovat aina kuuluneet meidän jouluruokiin vahvasti. Äidin tekemä imelletty perunalaatikko on ihan parasta! Sitä olen syönyt niin kauan kuin vain voin muistaa. Toinen joululaatikoista mitä lapsena tuli syötyä paljon oli makea makaronilaatikko, missä ei ollut jauhelihaa. Se on muuten mun siskon herkkua vieläkin. Pitäisikös sitä tehdä tänä vuonna itsekkin?  Hhhmmmm... 

 Vanhemmiten olen opetellut syömään myös lanttulaatikkoa, sekin parasta äidin tekemänä. 

Bataattilaatikkoa olen tehnyt nyt muutaman vuotena ja siitä tuli kyllä heti huippu! Rakastan kyllä muutenkin bataattia eli ei mikään ihme. :D 

Laatikot ovat siitä kivoja, että niiden massat voi tehdä valmiiksi pakkaseen hyvissä ajoissa ja sitten vain paistaa ne jouluaattona. Kunhan muistaa ottaa ne sulamaan ajoissa! 

Ajattelin jakaa teille omat laatikkoreseptini. Osa on äidiltä perittyjä ja osa on itse tuunattuja ja hyväksi havaittuja. 
 Ensimmäisenä vuorossa on porkkanalaatikko. Porkkanalaatikko on joulun laatikoista sellainen mikä maistuu myös Antilla ja Cialle. Lapsuudessa meillä ei kotona porkkanalaatikkoa ollut lainkaan vaan itse olen oppinut syömään tätä vasta aikuisiällä. 

Määrät eivät ole ihan niin tarkkoja, mututuntumalla olen mennyt.  
 Nakkailen mukaan mausteita pienissä määrin, maistelen ja lisään niitä tarvittaessa. Näin tekee äitinikin ja äitien tekemä ruokahan on <3 ;)  


Porkkanalaatikko


litra riisipuuroa
1 kg porkkanoita
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
tummaa siirappia

päälle paistettaessa korppujauhoja ja voinokareita

* Aloita tekemällä riisipuuro. Voit käyttää myös valmispuuroa mutta suosittelen tekemään sen itse. Itse teen puuron aina täysmaidosta, ihan maun vuoksi. 
Puuron voit tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä. 
* Kuori ja pilko porkkanat. 
* Keitä puolikypsiksi. Keittoaika riippuu ihan porkkanapalojen koosta. 
* Soseuta kypsät porkkanat. 
*Lisää puuro porkkanoiden sekaan. Sekoita. 
*Lisää joukkoon mausteita välillä maistellen. 
* Jaa massa vuokaan / vuokiin. 
* Anna massan jäähtyä ennen pakkaseen laittoa. 

* Ennen paistamista ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää muutama voinokare. 

* Paista 200 asteessa, kunnes pinta on saanut kivan värityksen n. 30-40 min. riippuen uunista. 

Tästä määrästä tulee yksi täysinäinen vuoka tai sitten kaksi vajaata vuokaa. Tässäkin mennään äidiltä opittujen mallien mukaan. Jaan massan kahteen vuokaan. Kun vuoka ei ole täysi, massa sulaa nopeammin sekä myös paistuu ja lämpenee nopeammin. 

Valmiista laatikoista minulla ei kuvaa ole, koska paistan nämä vasta aatonaattona tai sitten aattona. 

Kuuluuko porkkanalaatikko sinun jouluruokiisi? 

Ihania jouluvalmisteluita ja mahtavaa päivää. 

Love