Bloggaajien joulukalenteri

Huomenna koittaa ehkä yksi odotetuimmista kuukausista eli joulukuu. Joulukuu tuo mukanaan myös ihanat joulukalenterit. Tänäkin vuonna myös me kosmebloggaajat olemme tehneet kalenterin. Ihanaa olla tänäkin vuonna mukana. Oma luukkuni avautuu 8.12.

Joulukuu tuo mukanaan muutenkin tänne blogin puolelle ihania juttuja esimerkiksi tulossa on ainakin kaksi arvontaa. Arvonnoista puheen ollen myös joulukalenteri pitää sisällään muutamia arvontoja. 

Tässä vielä kaikki osallistujat: 


Huomenna availlaan muuten instan puolella L'Occitanen 1.luukku ja sunnuntaina sitten täällä blogin puolella katsastetaan avatut luukut. 

Oikein ihanaa alkavaa joulukuuta. <3 

LovePimeät illat

Olen niin kesäihminen kuin vain ihminen voi olla. Rakastan aurinkoa ja sitä valoa. Ainut asia mistä tykkään syksystä ja talvesta on ne pimeät illat. Illan hämärtyessä on ihana sytyttää kynttilöitä ja nauttia niiden hempeästä valosta ja seurata liekkien leikkiä. 

Tämän viikon Makro Tex-haasteen aiheena on ilta. Kuvat ovat Tallinnasta ja Helsingistä. Viimeinen kuva on otettu kännykällä. Ihanaa valoa pimeisiin iltoihin!

LoveMelarest melatoniini lyhentää nukahtamisaikaa


Kaupallinen yhteistyö/ Verman

Nuorempana sitä jaksoi mennä tössöttää kaiket päivät ja yöt. Paljon ei unta tarvittu silloin yössä mutta nyt se onkin sitten ihan toisin. Kun ikää on päälle 40 vuotta, ei se kroppa todellakaan enää toimi niin kuin silloin parikymppisenä. Siihen sitten päälle vielä kaikki pään sisällä oleva härdelli, stressi, työpaineet, huonosti nukutut yöt. Tämä vie taas siihen, että muisti alkaa reistaamaan samoin keskittymiskyky. TÄÄLLÄ kirjoittelin siitä mitä unettomuus ja univaje voi saada pahimmillaan aikaan ja se ei todellakaan ole mitään lastenleikkiä. Tuossa aikaisemmassa postauksessa myös lupailin kertoa siitä, miten Melarestin testaaminen on sujunut.  

nukahtaminenOman yrityksen perustamisen jälkeen on tullut paineita onnistumisesta ja siitä miten kaikki lähtee toimimaan. Monesti teen töitä myöhään ja käyn asioita läpi myöhään yöhön. Stressaan myös ihan olemattomia asioita. Nämä kun laskee yhteen, niin voitte sitten kuvitella, miten käy unen.
 Ilman Melarestia valvoisin varmasti kaikki yöt ja näyttäisin tarhapöllöltä. Melarestin avulla olen saanut unenpäästä kiinni vajaassa puolessa tunnissa. Unenlaatu on myös parempaa, nukun sikeämmin enkä heräile vähän väliä. 

Melarest melatoniinia löytyy pureskeltavana sekä nieltävänä. Itse tykkään käyttää pureskeltavia niiden helppouden vuoksi. 
Käytän Melarestia myös silloin, kun minun tarvitsee nousta aikaisin ylös, kuten tänään kello soitti viideltä. Tällä varmistan juuri sen nopean nukahtamisen ja sen, että saan nukuttua hyvin ja jaksan koko pitkän päivän. Tänään lähdemme ihanan Rouva Sanan kanssa meidän jo perinteeksi tulleelle joulutori-reissulle Tallinnaan. 

Käytätkö sinä melatoniinitapletteja? 

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa! 


 LoveKesänkukkia harmaaseen marraskuuhun.

Pitkästä aikaa ajattelin osallistua taas Makro Tex- valokuvaushaasteeseen. Uusille lukijoille tiedoksi, että kyseessä on Pienilintu-blogin valokuvaushaaste, missä joka viikko on eri aihe. Sivulle voi linkittää oman postauksensa ja samalla käydä katsomassa, miten muut ovat kuvanneet saman aiheen. Jos harrastat kuvausta niin osallistu sinäkin tähän kivaan haasteeseen. 

Tällä viikolla aiheena on kollaasi. Nyt kun tätä sadetta ja harmautta on taas jatkunut päivä kausia niin halusin kollaasiin väriä ja ihanan tuulahdaksen kesästä. 

Kesänkukkia harmaaseen marraskuuhun, olkaa hyvä. 


Ihanaa tiistaita <3 

Love
Suomen Kädentaidot 2017 -messut

Omalla kohdalla tämä viikonloppu oli täynnä messuja. Ensi perjantaina olin töissä Farmasiapäivillä ja tänään olin Suomen Kädentaidot 2017 - messuilla täällä Tampereella. Messuilla oli 750 näytteilleasettajaa ja ennätykselliset 49 3331 messukävijää! Messukävijöitä oli tänä vuonna 4912 kävijää enemmän kuin viime vuonna. Hallit olivat täynnä toinen toistaan ihanimpia juttuja. Tässä teille "pieni" kuvapläjäys messuista. Oli todella vaikea rajata kuvia, olisin halunnut laittaa ne kaikki. :D 
 Muutamia ostoksia tuli myös tehtyä mutta niistä sitten myöhemmin lisää, koska kyseessä on joululahjoja ja haluan ne pitää salassa. :) Innostuimpa itsekin tekemään itse muutamat lahjat, kiitos messujen. 
     

      
   Suosittelen kurkaamaa ihmeessä myös putiikki.kadentaidot.fi verkkokauppa. Siellä on myynnissä näytteilleasettajien tuotteita. Kauppa on auki 15.12. saakka. Itseäni jäi harmittamaan parit ihanuudet ja toivon niin, että löytyvät tuolta. 


Kannattaa muuten nyt jo laittaa kalenteriin ylös ensi vuoden messut, jotka ovat 16.-18.11.2018. Silloin yhtenä teemana on lasten ja nuorten kädentaidot. Innolla odotan mitä ihania juttuja ensi vuosi tuo tullessaan. 


Kävitkö sinä messuilla? 

Love

Myyjä(kin) on ihminen

Nyt, joulun lähestyessä haluaisin muistuttaa yhdestä asiasta. Siitä, että myyjäkin on ihminen. Sen olisi jokaisen meistä hyvä muistaa, mutta on monia sellaisia, ketkä sitä ei muista. Tai sitten ei vain yksinkertaisesti välitä. Heidän mielestään myyjälle voi sanoa mitä tahansa, häntä voi kohdella kuin halpaa makkaraa ja polkea alas kuin maan matosen. 

Itselläni on myyntialalta kokemusta reilut viisitoista vuotta ja voin sanoa, että kaikenmoista on näiden vuosien aikana vastaan tullut. Onneksi silti niitä ilkeitä asiakkaita ei kovin montaa ole omalle kohdalle tullut vastaan. Alla on vain pieni pintaraapaisu siitä mitä kaikkea myyjät joutuvat kokemaan. 


Photo by freestocks.org on UnsplashMyyjäkin on ihminen

Yhtenä päivänä vanhassa työpaikkassani tuli puheeksi se, miten jotkut asiakkaat kohtelevat meitä myyjiä. Hänen kohdalleen oli sattunut asiakas, joka omasta mielestään oli Euroopan omistaja. Hänellä oli hällä väliä asenne. Tyyliin kaikki mulle nyt ja heti ja kehtasi vielä sanoa: sinä kuules palvelet minua, kun minä sanon! Aivan törkeää käytöstä. 

Meillä kaikilla on huonoa hetkiä ja päiviä mutta ei se myyjäkään saa asiakkaille näyttää pahaa oloaan vaan hänen pitää hymyillä ja olla positiivinen oli olo mikä tahansa. 
Kyllä sitä itsekin on muutaman kerran asiakkaan lähdettyä mennyt takahuoneeseen ja siellä melkein hakannut päätä seinään vedet valuen silmistä. Ja sitten minuutin päästä taas myymälän puolella hymyssä suin iloisella äänellä tervehtinyt uutta asiakasta. Ihan niinkuin mitään ei olisi tapahtunut.  Photo by Cristian Newman on Unsplash


Kuka sitä tulisi kauppaan, jos myyjä tiuskisi, haukkuisi, räyhäisi asiakkaille tai olisi naama norsun *******. EI KUKAAN.
Välillä sitä on hammasta purren menty työpäivä, jaksettu hymyillä ja olla onnellisia, ainakin ulkoapäin. 

Minua on haukuttu esim. lehmäksi, vähätelty ammattitaitoani, koska olen nainen. Yleensä nämä ovat olleet vanhempia "herrasmiehiä", jotka kuvittelevat tietävänsä kaiken kaikesta.
Minua on myös vähätelty ihmisenä, koska olenhan vain myyjä. 
Porissa minulle sanottiin kerran, kun olin liikettä laittamassa kiinni työvuoron loputtua, että sinä kun olet myyjä niin sinun kuuluu palvella minua, kun minä tänne tulin, ihan sama onko liike menossa kiinni. Kerkeät kotiis myöhemminkin! Tämä kyseinen asiakas oli tällä kertaa vanhempi rouvashenkilö. Niin, eihän meillä myyjillä olekaan omaa elämää ja perhettä. 

Yksi pahimmista ovat mielestäni ne asiakkaat, kenellä on lapset mukana. Siinä sitten näytetään lapsille kunnon roolimallia, miten tulee käyttäytyä muita ihmisiä kohtaan.


Muutamalle asiakkaalle olen joutunut puhelimessa sanomaan, ettei minun tarvitse kuunnella haukkumista ja kiroilua sellaisesta asiasta, mihin itsellä ei ole osuutta eikä arpaa. Silloin olen lyönyt hyvällä omallatunnolla luurin korvaan.  
Vartijaa en ole onneksi joutunut pyytämään paikalle kuin pari kertaa, silloinkin asiakas oli joko kännissä, aineissa tai sitten molemmissa.Haluaisitko sinä saada kengästä päähäsi? 


Tiedän myyjiä, jotka ovat joutuneet kokemaan ihan kauheita. Esim. kengän heittelyä päähän, oot perseestä haukkumista, kun asiakas ei ole saanut alennusta. 
Sitten on myös nämä tyypit ketkä tulevat röyhkeästi keskeyttämään kunnioittamatta toista asiakasta ja sitten haukkuvat myyjän, koska myyjä ei HALUA palvella häntä. Eikä sillä tietysti ole mitään väliä, että myyjä palvelee toista asiakasta. Niin ja löytyyhän niitäkin ketkä valittavat ihan mistä vain. 

Monesti sanotaan, että teinit ja nuoret eivät osaa käyttäytyä mutta omalla kohdalla on ihan päinvastoin. Ne vasta fiksusti käyttäytyykin. 

Vaikka viitentoista vuoteen mahtuu huonojakin kokemuksia, niin silti tykkään asiakaspalvelusta tosi paljon ja onneksi on myös niitä ihania asiakkaita. 
Vuosien varrella osa asiakkaista on tullut todella tutuksi ja vieläkin, vuosien jälkeen, vaihdetaan kuulumisia, jos vastaan tullaan. 

Tässä uudessakin työssä olen asiakkaitten kanssa paljon tekemisissä ja tykkään myyntityöstä ja asiakkaiden kanssa höpöttelystä todella paljon.


Photo by Caleb Woods on Unsplash

Joulunalusaika tuo mukanaan stressiä, kauppoihin pitkiä jonoja, tuskastumista ihmispaljouteen joka paikassa jne. Se saattaa saada hermoja kireälle.
 Muistetaan kuitenkin kohdella myyjiä ihmisenä, koska heilläkin on tunteet. <3 

Love

Marraskuun Bette Box

Tämän vuoden toiseksi viimeinen Bette Box saapui itseasiassa jo toissapäivänä mutta nyt vasta sain sen ulos. 
Suunnitelmissa oli postata tästä jo eilen mutta aika ei vain antanut periksi. Nytkin olen matkalla Jyväskylään töihin. Ulos kun katsoo niin kovin talviselta näytä, voisi oikeastaan luulla, että on syyskuu. Nyt on pakko lopettaa tämä jaarittelu. Kuski ilmoitti juuri, että olemme Jämsässä. Eli pitemittä puheita,  marraskuun Bette Box, olkaa hyvä.

Isadora Natural Matt Oil-free foundation


meikkivoide


Kaikille ihotyypeille sopiva puolipeittävä, mattapinnan jättävä meikkivoide. Kosteuttava ja hienoja juonteita häivyttävä öljytön koostumus. 
Ovh. n.22€ / 35 ml, boxissa 20 ml

Sävy, mikä boxissa oli on 10 Matt Porcelan ja näin äkkiseltään näyttää olevat juurikin oikea. Koostumus tuntuu kyllä tosi kivalta, mitä kädelle kokeilin. Tässä yritin kovasti miettiä, olenko aikaisemmin Isadoran meikkivoiteita testaillut ja ei kyllä tule mieleen. Testiin menee ilman muuta. :) 

Simple Micellar Cleansing Wipes puhdistusliinatHellävaraiset puhdistusliinat puhdistavat tehokkaasti micellar-teknologian avulla. 
Ovh. n.3,75 € / 25 kpl, boxissa täysikokoinen pakkaus

Puhdistusliinat ovat matkoilla ja mökillä tosi käteviä. Kotioloissa en niitä käytä, eli taitavat jäädä odottaamaan häämatkaa. 

Lumene Nordic Seduction Creamy huulipuna
Lumenen huulipunassa yhdistyvät valovoimainen väri ja samettisen pehmeä koostumus. 
Ovh. n.18,90€ / 3,5 g , boxissa täysikoinen tuote.

Tänä vuonna olen taas ihan hurahtanut huulipuniin ja varsinkin värikkäisiin ja tummiin. Sävy Kesätuuli on juurikin ihanan punainen mutta saas nähdä miltä näyttää huulissa. Tämä todellakin menee testiin N-Y-T! 

Manna Kadar Glo Illuminator hohdevoideUudistunut hohdevoide antaa kasvoille ja vartalolle kauniin kuultavan hehkun. Sekoittamalla pieni määrä meikkivoiteeseen antamaan hohtoa kasvoille tai sitten yksinään korostamaan tiettyjä kohtia kasvoilla.

Ovh. n. 29 $ / 20 ml, boxissa täysikokoinen tuote

Kaikki Manna Kadarin tuotteet mitä olen testanut ovat olleet tosi kivoja ja ovat jääneet omaan käyttöön. Omalla kohdalla nämä voidemaiset hohtotuotteet ovat sellaisia minkä käyttöä hieman vierastan, koska helposti sitä tulee liikaa ja sitten kasvot hehkuu kuin täysi kuu kuutamolla. :D 

Mukana oli vielä näytä Elie Saabin tuoksusta L'Eau Couture, josta tuli ihan kesä mieleen. Pitkäaikaistilaaja sain vielä näytteen Novexpert Hyaluronic Adic tuotteesta. Tämä EcoCert-sertifioitu sarja kiinnostaa todella ja Sokoksella töissä ollessa olen muutaman kerran tuotteita siinä jo tutkaillutkin. 

Boxi oli ihan kiva. Uusia tuttavuuksia on aina kiva testailla ja ISO kiitos, ettei ollut mukana sitä hammastahnaan. ;)  Mielenkiintoisin tuote on ilman muuta tuo Isadoran meikkivoide. Muutkin tuotteet testaan kyllä vaikka tuo Manna Kadarin hohdevoide hieman mietityttääkin. 

Ei muuta kuin oikein ihanaa perjantaita! 

Love

What a Scandal!!

Scandal on Jean Paul Gaultierin uusin tuoksu ja on kaikkea muuta mitä odotin. Tämä yllätti kyllä täysin sillä kuinka erilainen Scandal on niihin Gaultierin tuoksuihin verrattuna mitä olen tuoksutellut. 

 Tuoksu on tehty elämää rakastavalle ja rohkealle naiselle, jolle rajat on tehty rikottavaksi. Nimen perusteella odotin tuoksun olevan jotenkin tumman vivahteinen ja voimakas mutta toisin kävi. Tämä kuuluu tuoksuihin joka saa käden nousemaan nenän eteen vähän väliä. 


jean paul gautier


Jos nimi antaa sen kuvan, että tuoksussa on sitä jotain niin tuoksupullon korkki antaa nostaa odotuksia. Korkki on tosi huikea ja taitaa olla kyllä tämän vuoden näyttävin korkki. Ihan skandaalin ainekset leijuu ilmassa, korkkarit kohti taivasta. Eli odotettavissa on jotain huikeaa. 


Jean Paul Gaultier


Alkutuoksussa on ihanaa raikkautta jota antaa verigreippi ja gardenia. Sydäntuoksussa huumaa ihanan makea hunaja. Pohjatuoksussa lämmin patsuli kietoo kaikki yhteen ihanaan tuoksuun. 

Tuoksu on makea mutta ei kuitenkaan mikään äklön makea vaan leikkisä ja ihanan hunajainen. Vaikka tuoksu on makeahko niin tässä on mukana myös sitä eleganttia, ihanaa naisellista tyylikkyyttä. 
Tuoksu sopii omasta mielestäni sekä päivä, että iltakäyttöön. Joten kannat kattoon ja baanalle! :) 
Jos häätuoksuksi tämän valitsee niin kannattaa sulhaselta piilottaa nimi. ;D 


tuoksu


Jos et tähän mennessä ole Jean Paul Gaultierin tuoksuista tykännyt niin käy silti tuoksuttamassa tätä, koska tämä on aivan erilainen. Saatat sinäkin yllättyä. 

Tässä muuten hyvä vinkki joululahjaksikin rakkaalle, sukulaiselle, ystävälle tai sitten ihan vain itselle. 

Torstaina alkaa muuten Sokoksissa ja Emotioneissa omistajapäivät eli tästäkin tuoksusta saa sen -20% alennusta. Omistajapäivät kestävät sunnuntaihin. 

Tykkäätkö Jean Paul Gaultierin tuoksuista? 

Love

Tuoksu lehdistönäyte


Maailman helpoimmat kaurakeksit

Kaurakeksit. 

Ne ihanan rapsakat, sopivan makeat ja todella nopeat ja helpot tehdä. Meillä Cia on tehnyt kaurakeksit niin kauan kuin muistan eli kun neidillä on pysynyt kauha kädessä. :D 

Jos etsit leivontareseptiä mitä on kiva tehdä lasten kanssa niin se on tässä! 


Vaikka tykkään leipomisesta niin keksien leipominen ei kuulu lempileivonnaisiin. 
Piparkakkuja tulee leivottua tietysti joka vuosi. 
Lusikkaleipiä olen tehnyt myös mutta en niitäkään pitkään aikaan. Niitä voisinkin tehdä joku kerta
Piparkakkujen ja lusikkaleipien lisäksi kaurakeksit ovatkin sitten ainoita keksejä mitä meillä on leivottu. 
Eipäs muuten olekaan, joskus olen kokeillut tehdä suklaahippukeksejä, mutta niistä ei tullut kovin hyviä. 
Eilen illalla alkoi mieleni tekemään jotain makeaa ja päädyin tekemään kaurakeksejä.
Ainekset löytyvät varmaan kaikkien keittiöstä. 

Kaurakeksien ohjeita on varmaan yhtä monta kuin leipojiakin mutta meillä on leivottu tällä yhdellä ja samalla reseptillä vuosikaudet. Resepti on niin hyvä, että mummoni, joka rakastaa leipomista ja on oikein jauhopeukalo, pyysi itselleen myös tämän reseptin. 

Tämä resepti löytyy vanhasta keittokirjasta nimeltä Hyvää ruokahalua! Kirjassa nämä ovat kauraleipien nimellä. 


Kaurakeksit 
3 dl isoja kaurahiutaleita
2 dl sokeria
100g sulatettua voita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 muna

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, kiertoilma 190 asteeseen. 

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. 
Sekoita kaurahiutaleet ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut leivinjauho ja vehnäjauhot ja lopuksi muna. Ja taikina on valmista. 
Eikö olekin helppoa? 

Lusikoi teelusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille pieniä nokareita harvakseltaan. MUISTA jättää kunnolla väliä nokareitten välille, koska nokareet leviävät uunissa. 

Paista uunissa noin 5 minuuttia. 
Uunia kannattaa pitää silmällä paiston ajan, koska keksit palavat suht helposti.
Jos kuitenkin käy niin, että keksit ovat ottaneet toisiinsa kiinni, irroita ne toisistaan varovasti leikkaamalla, vielä kun keksit ovat lämpimiä. 
Anna keksien jäähtyä hieman ennen nostamista, koska ovat lämpiminä todella pehmeitä. 

Tästä määrästä tulee noin 3-4 pellillistä. Riippuu ihan nokareiden koosta. 

Nämä ei sitten muuten kovin kauan kaapissa säily vaan menee parempiin suihin. :D 

haukku


Halusin kokeilla pientä twistiä ja 
lisäsin  kaurakekseihin sitruunaa
Otin n. puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisäsin sinne puolikkaan sitruunan raastetun kuoren. 
Kekseihin tuli ihanan lempeä sitruunainen vivahde. 
Helppoa, nopeaa ja erittäin maukasta!

Koska sinä olet tehnyt viimeksi kaurakeksejä? 

Love