Paras pizzapohja myös gluteenittomana

 

Pizza, se ihana ja herkullinen Italian ihme. Iso kiitos sille, kuka pizzan on kehittänyt. Pizza maistuu niin lapsille ja aikuisille ja itsetehtynä saat tuunnattua täytteissä on vain taivas rajana. 


Hyvän pizzanpohjan löytyminen on kiven takana ja itse löysin omani Kotilieden suuresta leivontakirjasta vuonna 1991. Siitä lähtien olen samalla ohjeella tehnyt pizzani ja samalla ohjeella olen tehny nyt myös gluteenittomana. Tällä ohjeella pohjasta tulee ihanan ohut. Viime kesänä teimme pizzat myös grillissä pizzakiven päällä ja voi pojat, kun olikin hyvää!  

Valitettavasti en löytänyt sellaista kuvaa missä olisi vain taikina. Lisään sen tänne, kun seuraavan kerran pizzaa teen. 

Gluteeniton pizzapohja


Gluteenittomassa pohjassa parhaiten toimi Semperin Fin MIx -jauhot. Ja kun teet gluteenittomana niin aikaa säästyy, kun taikinaa ei tarvitse vaivata. Jos kuitenkin käytät vehnäjauhoja niin muista vaivata taikina! 

1 1/2 dl haaleaa vettä
1/4 pakettia hiivaa
hyppysellinen suolaa
n. 3 1/2 dl gluteenittomia jauhoa esim. Semperin Fin Mix
1 1/2 rkl oliiviöljyä


-Murenna hiiva haaleaan veteen ja lisää suola. 
-Lisää jauhoja pikkuhiljaa niin että taikina ei enää tartu kovin käsiin kiinni. Itse käytän alussa vispilää jauhoja lisätessä. 
-Lisää lopuksi öljy ja tarvittaessa vielä hieman jauhoja. 
-Tee taikinasta pallo, laita kulhon päälle elmukelmu ja liina. Anna kohota kaksinkertaiseksi. 
-Kauli taikinasta haluamasi muotoiset pizzat, täytä lempitäytteillä. 


-Paista uunissa 225-250 tai grillissä pizzakiven päällä kuten me tällä kertaa. 

 

Mitä sä käytät yleensä pizzatäyteenä? 

Love
 


 

Lakkaushaaste: Tuplasti leimaten

Tämän kertainen haaste meinasi jäädä mult aihan kokonaan väliin. Olen ollut todella väsynyt ja hyvä kun olen saanut työt tehtyä. Mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan haasteen äärellä. 


Tällä kertaa meillä on aiheena tuplaleimaus. Siitä on aikaa kun viimeksi olen leimannut eikä se silloinkaan onnistunut kunnolla, joten hieman kauhun sekaisin tuntein lähdin tätä tekemään silmät ristissä. 


En todellakaan lähtenyt tekemään mitään vaikeaa juttua vaan nyt mentiin todella helpolla. Lopputuloksesta tuli kyllä tosi kiva. 

Nyt taas muistin minkä takia en ole pitkään aikaan leimannut. Ensin sen oikeinlaisen leimalakan löytyminen. Toiseksi, että saat sen leiman ylös ja kolmanneksi onnistut saamaan sen kohdilleen. Nytkin aikaa meni kaikkiin noihin kohtiin ja meinasin luovuttaakin yhdessä vaiheessa. 


Lakkasin kynnet ensin essien tangoed in love -lakalla. 

Alimmaisen leiman otin Whats Up nails- leimalaatasta B002 Water Marble to Perfection. Tähän käytin China Glazen lakkaa nimeltä Thistle do nicely.


Päälimmäisen leiman tein Moyran 115 Happily ever after -leimalaattaa käyttäen ja lakkana essencen valkoista wild white way -lakkaa.

Näistä tulee jotenkin salamointi mieleen. :D 

Tuttuun tapaan, käy ihmeessä katsomassa muiden haasteeseen osallistuneiden lakkaukset alla olevista linkeistä. 


Timantteja kynsillä 

Nails to photos

Strokes of Color

Tinkerbell's Nail diary


Tänään meillä onkin juhlapäivä, Milo täyttää jo 8-vuotta! Hänestä ei kyllä sitä uskoisi, on meinaan sen verran koffeli. :D Eikä sitä usko kyllä vieraatkaan ihmiset, kaikki luulevat Milon olevan pentu ja eivät meinaa uskoa, kun kerromme oikean iän. :D 


seropi


Love

Lakkausunelmia : Ilmapalloja!!

 

osa lakoista saatu pr-näytteenä*


Itsensä haastaminen saa sinut kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita. Aina ne ei mene niin kuin on alunperin suunnitellut mutta mitä sitten! Niistä voi kuitenkin aina oppia ja juurikin siitä syystä päätimme Timantteja kynsillä -blogin Lauran kanssa lyödä kyntemme yhteen ja lähteä tekemään myös yhteistä haastetta nimeltä Lakkausunelmia Lakkaushaasteen lisäksi.


Tämän kuun haasteen aiheena meillä on ilmapallot ja nehän kuuluvat vappuviikonloppuun. Meillä ei kylläkään ilmapalloja koristeena ole eikä kyllä ole muitakaan vappujuttuja, paitsi tietysti sima ja munkit. 

Sääntönä meillä oli käyttää viittä eri sävyä.lakkausEn todellakaan olisi halunnut jakaa tätä lakkausta tänne teidän nähtäväksi, koska näistä ei tullut yhtään sellaiset mitä aluksi suunnittelin. Nää on ihan hirveät mutta en vaan kerinnyt tekemään enää uutta lakkausta. 


Maalasin ilmapallot käsin ja sen kyllä huomaa. Nimettömän ilmapallot näyttävät ihan jäätelötöttöröltä :D Lakkasin kynnet ensin Atelier Rougen valkoisella Chemise Blanchella*.Itse ilmapalloihin käytin seuraavia lakkoja: 

-peukalossa china glazen In the lime light neon 

-etusormensa Seppälän Hot Sun

-keskisormessa Seppälän lakkaa nimeltä Heavenly sorbet

-pikkurillissä china glazen Thistle do nicely


ilmapallot
Lauran kynnet pääset katsomaan tästä


Oikein ihanaa toukokuun alkua ja rentouttavaa sunnuntaita. 

Itsellä on tänään työpäivä ja lähdetään Porvooseen kuvaamaan koiraa ja samalla moikkaamaan ihanaa yhteistyökumppania. <3 

Love