Seitikalaa uunissa

AiM BÄCK IN BISNES!!


Marina / DioriinaSiis en meinaan uskoa, että melkein vuosi on mennyt edellisestä postauksesta tänne. KÄÄÄÄK sanon vaan! 

Mulla on ollut hieman vaikeaa pikkusiskon poismenon jälkeen ja nyt vasta viime vuoden lopulla olen saanut uudestaan innosta kiinni ja päätin sitten ottaa tänä vuonna oikein härkää sarvista ja alkaa myös herättelemään henkiin tätä blogiakin. 

Lukijoita on kuitenkin kivasta ollut joka kuukausi kiitos Googlen, joten sekin antaa mulle puhtia tähän touhuun taas. :) 

Tyyli jatkuu täällä blogin puolella samana eli tiedossa on hyvää ruokaa, kosmetiikkaa, matkailua, tapahtumia yms ja varmasti myös lapsiin liittyviä juttuja saattaa olla tulossa. Olemme meinaan pikkusiskoni lasten tukiperheenä. 

Mutta mennääs nyt itse asiaan eli seitikalaan. 


Seitikalaa uunissa

Seitikala on ihan varmasti sellainen mikä jakaa mielipiteitä. Itse, kun kalaa en syö tai syön mutta vaalealla lihalla olevia kaloja. Lohi ei sitten sovi suuhun millään tavalla valmistettuna. Eikä se johdu siitä, ettei kotona olisi kalaa tarjottu, päin vastoin, meen porukat rakastaa kaikenmoisia kaloja. 

Tätä ruokaa olen syönyt jo kotona asuessa eli on peräisin äidiltäni , kuten yksi toinenkin seitikalaohje. Laitan senkin tänne jossain vaiheessa. 

Seitikala uunissa on helppo ruoka ja aikaa menee vajaa tunti. 

Raaka-aineet: 

paketti seitikalaa 
2dl kermaa
puoli purkkia smetanaa
-sitruunamehua
suolaa
sitruunapippuria 
( juustoraastetta + aurajuustoa) 


- laita uuni lämpenemään 185 asteeseen. 

-laita kalat uunivuokaan ja joo ihan jäisinä voit laittaa ne. Itse käytän niitä valmiiksi paloteltuja seitikaloja, koska se on vaan niin paljon helpompaa.  Vuoka kannattaa valita niin, että kalat täyttää sen melkein kokonaan.
 
- Sekoita kulhossa kerma, smetana ja sitruunapippuri + suola. Äitin oppien mukaan käytän kuohukermaa.

-halutessa voit lisätä kalojen päälle myös sitruunapippuria ja sitruunanmehua. Itse lisään, koska sitruuna sopii tähän todella hyvin. 

-tämän jälkeen lisää seos kalojen päälle. 

-jos käytät juustoja niin lisää ne viimeiseksi. Jos kaapissa on auraa niin lisään myös sitä. Auran kanssa kannattaa olla sitten vaan varovainen suolan kanssa, että ruuasta tuu liian suolaista. 

- sitten vaan kalat uuniin n. 35 - 45 minuuttia, riippuen uunista ja siitä, että olitko antanut kalojen sulaa hetken vai laitoitko suoraan pakkasesta, kuten minä teen. 

 -Tarjoile perunoiden, rakuunalla maustettujen baby-
porkkanoiden kanssa sekä salaatin. 


helppoa kotiruokaaOletko muuten TikTokissa? Jos olet niin nappaa mut ihmeessä seurantaan, koska tästäkin on tulossa video sinne :) Mun TikTok kanavalle pääset tästä


Helppoa ja hyvää kotiruokaa seitikalasta! 


Love