Olen aloittanut kuntoilun niin ruokailutottumuksiin on myös tullut muutosta. Ennen sitä tuli syötyä oikeastaan vain silloin, kun oli kova nälkä taikka sitten vaan ihan sen takia, jos ruoka tuoksui ja näytti herkulliselta. Suklaata ja muita makeita unohtamatta.
Nyt olen koittanut syödä 5 kertaa päivässä: aamupala, lounas, välipala, illallinen ja iltapala.
Aamupalan kanssa mennään vielä vain kahvilla, näkkärillä ja lasillisella juotavaa savea. Tiedän, että aamuisin pitäisi syödä hyvin ja se on ollut suunnitelmissa monta kertaa, mutta aamulla sitä on vaan painanut sitä torkkua muutaman kerran ja sitten onkin taas ollut kauhea kiire ja tohina ennen töihin lähtöä. Ei siinä mitään kunnon aamiaisia kerkeä tekemään.
Sunnuntait onkin sitten ihan eri juttu, silloin ei ole kiire mihinkään vaan istutaan porukalla syömään miehen tekemiä maukkaita uppomunia ja kaikkea muutakin.
En ole vielä tehnyt mitään sen ihmeellisempää ruokavaliota vaan koittanut keventää ja keskittyä juurikin tuohon säännöllisyyteen. Säännöstelyn jälkeen ei ole tehnyt makeaa mieli vaan suklaapatukka on matkannut kassissani jo monen monta päivää. :)
Vihannesten ja kasvisten määrää olen lisännyt ja onneksi niistäkin saa tehtyä monen monta maukasta ateriaa. Varsinkin, nyt kun syön päivässä kaksi ateriaa niin sitä joutuu oikein miettimään mitä joka päivä tekisi. Muutamia uusia reseptejä olen testannut ja ajattelin jakaa parit reseptit myös teille. Molemmissa ruuissa on myös ihanat värit!
Punajuuri-vuohenjuustopaistos
Tämän todella maukkaan reseptin löysin Kulinaari- blogista, kuten monen muunkin. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Kulinaarin blogiin. :)
Arkisin rakastan tehdä helppoja ja nopeita ruokia ja tämä sopii kyllä siihen kategoriaan vallan mainiosti.
Itse puolitin reseptin, koska meillä minä olen ainut ketä syö punajuurta ja puolikkaasta määrästä riittää minulle muutamaan ateriaan.
800g punajuuria
1 pieni sipuli
2 rkl kasviöljyä
0,5ti suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua rakuunaa
3 rkl hunajaa tai siirappia
n.200g vuohenjuustoa
Rakastan aurajuustoa niin lisäsin sitä myös hieman paistokseen mukaan.
Laita punajuuret kattilaan runsaaseen veteen ja keitä kypsiksi. Tällä välin laitoin uunin lämpenemään 200 asteeseen ja valmistelin muut ainekset valmiiksi. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
Jos käytössä on vuohenjuustoa missä on kuoret, ota ne pois. Se mitä itse käytin, ei ollut kuoria. Leikkaa juusto pieniksi paloiksi, itse musersin myös aurajuustoa mukaan.
Pilko sipuli ja lisää joukkoon öljy ja mausteet, käytin hunajaa tässä.
Kun punajuuret ovat kypsyneet, huuhdo ne kylmällä vedellä ja raaputa kuori pois.
Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
Muista suojata työtaso hyvin, koska punajuurihan värjää kaiken.
Yhdistä aineet keskenään ja kaada uunivuokaan. Paista uunin alaosassa noin puoli tuntia.
Tämä vei kielen mennessään.
Paistosta voi käyttää lihan lisukkeena tai nauttia sellaisenaan. Raikkaan salaatin kanssa tämä on oivallinen lounas.
Avokadokeitto pähkinöillä
Tämä toinen resepti on sitten todella helppo valmistaa eikä siihen tule edes montaa ainesosaa.
Resepti on kahdelle hengelle ja alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Vinkin tästä keitosta sain BHC- valmennuksesta. Olihan sitäkin kokeiltava.
2 avokadoa
puolikas lime
200 g kookosmaitoa
päälle:
puolikas chilipaprika
0,26 g suolaa
25 g suolapähkinöitä
15g korianteria
Puolita avokadot ja lusikoi ne kattilaan. Nakkaa kivet roskiin.
Raasta limen kuori, purista mehu ja lisää ne kookosmaidon kanssa kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä niin kauan kunnes se kuumenee.
Soseuta seos sauvasekoittimella soseeksi, tehosekoitinkin käy.
Koristele keitto silputulla chilillä, pähkinöillä ja korianterilla. Itsellä ei korianteria löytynyt niin laitoin yrttiselleriä.
Ja muista lisätä myös tuo suola. Itseltä se jäi ensin laittamatta ja mietein miksi tämä ei maistu oikein miltään :D Suola kuitenkin nosti maut esille.
Chiliä voi mielestäni jokainen laittaa oman maun mukaan.
Kuinka helppo ja nopea oli tämäkin ruoka. :)
Syödäänkö teillä säännöllisesti vai silloin kun tekee mieli?
Toiveikasta torstaita <3
Love