Maidoton raparperijäätelö ja Wilfan Vanilje XL - jäätelökone
raparperijäätelö

Jos minulta kysytään, niin voisin elää pelkästään jäätelöllä. Silloin kun teet jäätelön itse, niin sinulla on vain taivas rajana. Kokeilun haluisena olen testaillut jäätelöistä erilaisia versioita.   Kaikki jäätelöt mitä olen kotona tehnyt ovat olleet maidottomia. Antilla on maitoallergia ja kauppojen pakastealtaissa ei kovin montaa vaihtoehtoa ole maidottomista jäätelöistä. Wilfan jäätelökoneen ansiosta hänkin on päässyt maistelemaan useita erilaisia jäätelöitä ja koko ajan saan uusia ideoita lisää. Tästäkin syystä maidottomia jäätelöreseptejä tulee näkymään myös täällä blogin puolella. Tässä niistä yksi, joka sopii myös tähän ajankohtaan. 

Raparperijäätelö 


rubarb icecream


Tämä on helppo ja  suht nopea valmistaa, ainut mikä ottaa aikansa on raparperihillokkeen valmistus ja sen jäähdytys. Itse tein hillokkeen valmiiksi edellisenä iltana. Kokeilin myös muscavaldosokeria mutta se ei sopinut yhtään. Jätelön värikin muuttui ruskeaksi. Valokuvissa olevaan jäätelöön olen juurin kokeillut tuota muscavaldoa, koska ensimmäinen satsi kerittiin syömään, ennen kuin kerkesin edes kameraa ottamaan esiin :D 

1/2 litraa raparperia 
1 dl sokeria
1 tl kanelia
2 dl vaahtoutuvaa soijakermaa
2 dl Plantin jogurttia
1/2 dl sokeria
1 tl aitoa vanilja jauhetta

Ensin keitetään hilloke. Laita kattilaan raparperinpalat, tilkka vettä ja sokeri. Keitä pehmeäksi. Lisää lopuksi kaneli ja anna jäähtyä. 
Vaahdota soijakerma ja lisää siihen jogurtti, sokeri, vanilja ja vähintään puolet hillokkeesta. Sekoita tasaiseksi ja laita seos jäätelökoneeseen. 
Wilfan koneella kannattaa ajaksi laittaa n. 40 - 50 minuuttia. 
Itsellä on muutaman kerran käynyt niin, että ennen kuin aika on loppunut, kone on pysähtänyt turvallisuus syistä.

jäätelökone


 Jätskiä on tällöin jäätynyt hieman kipon reunoille ja estänyt vatkaimen pyörimisen. Silloin kannattaa ottaa kippo ottaa pois ja kaapia varovasti nuolijalla jätskit reunoilta. Tässä vaiheessa, jos massa ei ole vielä tarpeeksi jähmettynyt, laita se hetkeksi pakkaseen. Tiedustelin asiaa ja näin saattaa joskus käydä juurikin maidottomien jäätelöiden kanssa. 

maidottomat tuotteet

Wilfa Vanilje XL jäätelökone


 

jäätelökone


Wilfan Vanilje XL -jäätelökone on ollut suuri apu jäätelön teossa. Meillä oli aikaisemmin sellainen pieni jätskikone, missä kulho piti ensin laittaa pakkaseen useaksi tunniksi, jäätelöä ei saanut kerralla kuin just yhdelle hengelle. Ei sellaisen kanssa kovin montaa kertaa jäätelöä jaksanut alkaa tehdä ja vieläkin ihmettelen miksiköhän sen ostin. Vanilja XL


Vanilja XL kanssa saat valmista jäätelöä tunnissa. Sinun ei tarvitse jäädytellä mitään kippoja erikseen pakkasessa vaan koneessa on itsessään täysi automaattinen kompressori, joka jäähdyttää jäätelöseoksen samalla kuin se sekoittaa aineksia yhteen. Loistavaa ja huoletonta!! Yhdellä kertaa saat vähän isommallekin porukalle maukasta tarjottavaa, astian vetoisuus on 2 litraa. 

Eikä hätää vaikka, et olisi kotona silloin, kun jäätelö on valmista, laitteessa on itsessään kylmänäpitotoiminto, joka pitää jäätelön kylmänä tunnin ajan. 


Wilfa


Tämä kone on kahvinkeittimen kanssa kovimmassa käytössä meillä. :D 
Jäätelön voi valmistaa myös ilman konetta mutta koneen kanssa paljon helpompaa ja nopeampaa! 

Jäätelön täytteistä kesää! 

raparperijäätelöLove
Kone saatu testiin

12 kommenttia :

 1. Mmmm... Näyttää hyvältä. Kodinkoneita on sen verran, ettei jätskikone keittiöön enää valitettavasti mahdu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinkoneita on kyllä meilläkin mutta tämä on kyllä yksi niistä muutamista mitä oikeasti tulee käytettyä :D

   Poista
 2. Jätski näyttää herkulliselta ja kiva kun saa nykyään vaikka mitä herkkuja itsekin tehtyä maidottomana.
  Mukavaa heinäkuun alkua Marina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan mahtavaa, että vastaavia tuotteita löytyy, mistä voi jäätelöä tehdä.
   Mukavaa loppuviikkoa Outi sinulle!

   Poista
 3. Rapsujäätelö on takuulla hyvää! Harmi ettei meidän keittiöön mahdu mitään koneita enempää, tuo olis muuten hankintalistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Meillä on tuo kone kaapissa, jos se ei ole käytössä.

   Poista
 4. Minä olen himoinnut tuollaista kylmäkompressorin sisältävää konetta jo monta vuotta. Pitäisi vaan tosiaan jostain keksiä lisää tilaa keittiöön eikä sopivaa malliakaan ole löytynyt.
  Missä tuollaiset ovat myynnissä ja muistatko hintaluokkaa? On ilmeisesti ollut onnistunut hankinta ja toiminut hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä meillläkään koko aikaa esillä ole, on kuitenkin sen verran isompi. Tämä on kuitenkin niin kätevä ja nopea, tunnissa valmista jätskiä isommallekkin porukalle.

   Verkkokaupassa on ainakin myynnissä 299,90 € hintaan. Tuosta linkistä pääset sivuille:
   http://bit.ly/2sEe6hX

   Poista
 5. Varmasti herkullista jäätelöä. Raparperi sopii niin moneen paikkaan. Kätevän oloinen jäätelökone. Meillä on sellainen vähän isompi missä kylmäosio laitetaan pakastimeen jäätymään. Ihan ok kone muuten, mutta jos tosiaan aikoo tehdä isomman satsin tai paria eri makua niin pitäisi olla 2 kylmäosiota koska uudelleen jäätyninen kestää ainakin sen 12 h.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin juuri, että kohta saa mennä taas keräämään uuden sadon raparperia. Tämä kone on kyllä loistava. Vaikka on ison kokoinen mutta nopeus korvaa koon. :)

   Poista
 6. Oi oi nyt alkoi tekee mieli jäätelöä, herkullisen kuulloinen ja näköinen tuo sinun tekemäsi, maistuis sata varmasti myös mulle. Kätevä kone tuo sinun laitteesi! Mukavaa torstai päivän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon koneen ansiosta saa onneksi jätskiä melkein milloin vain :) En voi muuta kuin suositella.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.