Miten poimia karviaiset niin etteivät piikit pistä?puutarhaKyllä tulikin tämä vapaapäivä tarpeeseen. Olen ihan hurahtanut Pokemon Go peliin ja viikossa onkin tullut käveltyä melkein 60 kilometriä. Eilen aamulla vasen nilkka olikin sitten tosi kipeä, hyvä kun sille painoa pystyi laittamaan. Tänään nilkka onkin jo paljon parempi mutta ei sitä kyllä kävelemään tänäänkään vielä viitsi lähteä. Taisi kroppa alkaa huutamaan, että liikaa liian nopeaan :) 

punaherukkamustaherukka


Mutta joo, niihin karviaisiin mennäkseni. Meillä on takapihalla viisi marjapensasta, joista kaksi on karviaispensasta, kaksi punaviinimarjapensasta ja yksi mustaviinimarjapensas. Oma lemppari on mikäs muukaan kuin mustaviinimarja. Nämä pensaat olivat valmiina, kun ostimme talon. 

Pensasmustikoita olemme istuttaneet mutta niihin ei ole vielä tullut yhtään satoa. Toivottavasti ensi vuonna jo tulisi. 

karviaispensas


Karviaisista en niin välitä saatikka sitten niiden poimimisesta. Eilen töissä kaveri kertoi todella loistavan vinkin. Hän oli nuorempana poiminut karviaisia marjapoimurilla. No, minäpä sitten pyysin Antin hakemaan sellaisen ja tänään se pääsi testiin. Jostain ihme syystä meillä tämä marjojen poiminta jää minulle. Silloin kaikki vinkit ovat tervetulleita. ;)

karviainenOli muuten AIVAN LOISTAVA vinkki!! Ei tarvitse pelätä niitä inhottavia piikkejä enää. Ja mikä parasta, tämän avulla homma on todella nopeaa ja helppoa. :) 
Tämä ilta meneekin sitten mehuja tehdessä :) 

Jos muuten tiedät tosi hyvän karviaisreseptin niin laita linkkiä kommentteihin.Love


Neitoperhonen

Makro Tex- haasteen aihe on tällä viikolla ruskea. Ensin minun piti laittaa kuvat omasta "pienestä" ruskeasta kuvaus assistentistani Milosta mutta toisin kävi. Meidän etupihan pensas olikin täynnä neitoperhosia ja muita pörriäisiä. Suora auringon paiste haittasi hieman mutta sain onneksi muutamat kuvat otettua.
Tämä seuraava kuva on hieman vanhempi mutta kuvassa on kaksi rakkainta <3

Cia ja Milo <3 
Muiden ruskeansävyisiä kuvia pääset katsomaan tästä

Aurinkoista keskiviikkoa <3Love


Kardashian Beauty Hair

Jos ei kaikki teistä lukijoista niin veikkaan, että useammat kuitenkin, on varmasti lehdissä tai telkkarissa törmänneet Kardashianin perheeseen. Tuntuu, että perhe on vähintään kerran viikossa jossain lööpeissä ja telkkariohjelmia löytyy vaikka kuinka monta. 
 Nyt arvon sisarukset ovat lähteneet mukaan myös kosmetiikkabisnekseen mukaan. Heiltä on kevään aikana tullut meikit ja hiustuotteet. 

Omat hiukset ovat kokeneet aikas lailla tämän vuoden aikana. Uskokaa tai älkää, en meinannut uskoa itsekkään :D, olen ollut hetken myös blondi. Kun on vuosikausia värjännyt hiuksiaan mustalla, ei sitä heti vaaleaksi saa eli monta vaalennusprosessia on takana. Tai saisi mutta emme ihanan kampaajani kanssa lähteneet räjäyttämään  Nyt kuitenkin on palattu takaisin hieman tummempaan luukkiin. Tuosta prosessista on tulossa oma postauksensa missä on kuvia eri vaiheista.

No, joka tapauksessa hiukseni vaativat hieman hemmottelua ja sitä näillä Kardiashin tuotteilla saa. 
Kourtney, Kim ja Khloé halusivat saada oman visionsa näkyviin huistuotemarkkinoilla, joten eihän siinä sitten auttanut muu, kun lähteä itse mukaan suunniteluprosessiin. He halusivat tuotteidensa olevan hienostuneita, ainutlaatuisia ja suorituskykyisiä. Tuotteet valmistaa Farouk System, joka on ollut alalla jo vuosikymmeniä. Kardashian Beuty Hair tuotelinja pitää sisällään hiustuoteita, harjoja ja laitteita. 

Kaikissa Rejuvenating haircare tuotesarjan tuotteissa on käytetty black seed oil:a eli  mustakuminaöljyä ja siinä siskokset ovat pioneereja. Tuotesarja on suunnattu elottomille ja kuiville hiuksille ja tuotteet sopivat hyvin myös meidän suomalaisten hennoille hiuksille. 

Mitä on black seed oil?


Black seed oil eli mustakuminaöljyä saadaan puristamalla Nigella Sativa-nimisen maustekasvin siemenistä. Kasvi tunnetaan myös nimellä Ryytineito.
Maustekasvi kasvaa Välimeren alueella erittäin kuivissa olosuhteissa kosteutta säilövien ominaisuuksiensa ansiosta. Kyseessä ei oli mikään uusi tuttavuus vaan tuhansia vuosia vanha. 
Öljy sisältää paljon tärkeitä rasvahappoja, kuten omega 6 ja omega 3. Öljy sisältää myös useita antioksidantteja ja vitamiineja. 

Jo muinaisessa Egyptissä kuningatar Kleopatra on käyttänyt mustakuminaöljyä kauneuden hoidossa ja Tutankhamonin haudastakin on öljyä löydetty. 

Mitä hyötyä öljystä on hiuksille? 

-vahvistaa hiuksia
-korjaa vaurioituneita hiuksia
-kosteuttaa hiuksia
-Tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät
-Tukee terveiden hiusten kasvua
-Suojaa hiuksia ympäristön haittavaikutuksia vastaan 

Sain testiin kolme tuotetta. Omat hiuksen ovat juurikin hennot ja nyt kun ovat kokeneet vielä monta vaalennusta niin kaikki kosteutus ja hoitavuus ovat tärkeitä valitessa käytettäviä tuotteita. 

Tykästyin heti pullojen  tyylikkääseen ulkonäköön. Musta ja ruusukulta tuovat mukanaan juurinkin pienen luxus ripauksen arkeen. Tuoksu näissä tuotteissa on myös i-h-a-n-a! Take 2 Dry ConditionerTämä kuulosti niin mielenkiintoiselta, kuiva hoitoainesuihke. Itse en ole aikaisemmin vastaavaan törmännyt ja siis tämähän ei ole kuivashampoo vaikka tätä käytetäänkin shampoopesujen välissä. Kyseessä on hoitoaine ja tätä suihkutettaan latvoihin ja hiusten pituuksiin mutta ei tyveen. 
Take 2 Dry Conditioner virkistää elottomat ja kuivat hiukset antamalla niille kiiltoa ja kosteutta. 
Mustakuminaöljyn avulla hiukset saavat upean kiillon. Loistava tuote myös meille hentohiuksille. 
Välillä suihkautan tätä hiuksille ihan vain tuoksun takia.Tuoksu tuo mieleeni jonkun tutun tuoksun mutta en vaan millään saa mieleeni mikä se on :) 

Pure Glitz Hair Spray 


Näin hentohiukselle hiuslakan valinta on tosi tärkeää. Sitä haluaa kuitenkin pitoa mutta lakka ei saa olla kuitenkaan liian tömäkkää. Liian tömäkkä lakka liiskaa hennon hiuksen ja saat sanoa upealla kampaukselle heippat.

Tämä Pure Glitz lakka kuivuu nopeaan ja se antaa hyvän pidon, latistamatta hiuksia. Mustakuminaöljy antaa lisäkiiltoa hiuksille. Tuoksu näissä kaikissa kolmessa on sama. 
Tätä suihkauttelee hiuksiin jo ihan tuoksunkin vuoksi :) Lakka lähtee helposti harjaamalla pois.  


Black Seed Dry Oil


Kolmantena testissä minulla oli tämä loistava hoitoöljy hiuksille. Voimakkaasti ravitseva öljy on yksi parhaista mitä kokeillut. Hentojen hiusteni kanssa olen muutenkin ollut tosi varovainen kun kyseessä on öljy. Muutaman öljyn kanssa on lopputulos ollut katastroofinen. 
 Kuten öljyissä yleensä, näiden kanssa ei kuulu läträtä eli liika on todellakin liikaa. Tätä voi käyttää joko kosteisiin taikka kuiviin hiuksiin. Kosteisiin hiuksiin laitettaessa hiukset saavat kosteutta ja kiiltoa ennen föönäystä. Jos taas ongelmana on sähköiset ja pörröiset hiukset niin silloin tätä kannattaa levittää kuiviin hiuksiin. Samalla hiukset saavat myös kiiltoa. Itse olenkin käyttänyt tätä enimmäkseen kuiviin hiuksiin. Aivan loistava tuote! Tätä samaa öljyä suositteli myös Nude-blogin ihana Erika :) 

Itse yllätyin siitä kuinka hyviä nämä tuotteet ovat eli taisi olla ihan hyvä juttu, että siskokset lähtivät mukaan myös tälle saralle :) 
Jälleenmyyjät löydät muuten tästä.


Oikein ihanaa helteistä maanantaita, itsellä vielä kaksi viikkoa töitä ja sitten loma kutsuu. Toivottavasti ilmat jatkuisivat silloinkin yhtä ihanina. 
Love

Tuotteet saatu testiin

Luonnollinen deodorantti kainaloille Schmidt'siltä


Aikaisemmin olen täälläkin tuskaillut kainaloiden kanssa. Mikään tavallinen dödö ei minulla toimi, eikä kyllä muutamat apteekinkaan dödöt.  Voitte vaan kuvitella, mitä tuskaa se on, kun kainolot vuotaa. Siinä ei paljoa värikkäitä paitoja käytetä ja valkoisetkin vaatteet ovat jääneet todelle pienelle käytölle.  

Onneksi silti löytyy myös aina välillä sellaisiakin dödöjä mitkä ovat omalle kohdalle tosi hyviä. Tallinnasta löysin yhden sellaisen. Muut käy Tallinnassa hakemassa juomia, meikäläinen dödöä :D 

Schmidt's

Kun minulta kysyttiin haluaisinko testata Schmidt'sin luonnollisia deodorantteja, vastaus oli todellakin haluan. Olisi ihanaa löytää toimiva deodorantti myös täältä kotimaasta. 

Schmidt's tuotteet ovat saaneet alkunsa Portlannissa asuvan Jaime Schmidtin omassa keittiössä. Nythän tuotteet ovat levinneet ympäri maailman ja sitä myydään yli 1500 liikkeessä. Tuotteelle on myönnetty Leaping Bunny-logo ja Yhdysvaltojen Humane Society tunnus eläinkokeita vastustavasta toiminnasta. 


Lavender-sage

Itse en ole luonnollisia deodorantteja ennen testaillut, koska olen luullut, etteivät ne nyt ainakaan toimi omalla kohdalla. Mutta kuinkas sitten kävikään? 


Tuotteita on saatavana perus stickinä, purkissa ja minipurkissa, joka on helppo ottaa matkalle mukaan. Testailin juurikin noita minipurkkeja. Purkit ovat lasia ja isommassa on spaatteli mukana, jolla saa helposti otettua. 

Tuoksuissa on viisi vaihtoehtoa, neljässä on kahta eteeristä öljyä ja yksi on tuoksuton.

-Lime-Bergamotti
-Laventeli-Salvia
-Ylang-Calendula
-Seetri-Kataja
-tuoksuton

Ainesosat mitä näissä on käytetty ovat seuraavanlaisia: karitevoi, ruokasooda, nuolijuuripuuteri, kaakaovoi, eteeriset öljyt, e-vitamiini ja humalauute
Bergamotti-lime ja Laventeli-salvia nousivat omiksi lemppareiksi. 
 Voidemainen koostumus on myös erikoinen mutta loistava ja onhan se myös palkittu. 
Koostumuksessa ei ole parabeenejä, ftalaatteja, propyleeniglykolia eikä myöskään alumiinia. Tämä levittyy ja imeytyy todella nopeaan ja mikä loistavaa, ei muuten suttaa mustia vaatteita. Jotkut dödöthän jättää sellaisen kivan valkoisen jäljen vaatteisiin, nämä ei! Alussa tuntui hieman omituiselta sormin levittää dödöä sitckejä käyttäneenä mutta ajan kanssa siihenkin tottui :) 

Itse tykkäsin näitä niin paljon, että meinaan seuraavaksi ostaa stickin ja samalla testata jotain muuta tuoksua. Tuoksut eivät ole liian voimakkaita ainakaan omasta mielestä mutta onhan näistä olemassa sitten myös tuo tuoksuton versio. 

Ihan kokonaan eivät nämäkään kainaloitani kuivana pitäneet mutta paljon paremmin kuin jotkut muut. Toinen hieman miinuspisteitä sai se, ettei tuon matkapurkin kanssa tullut mitään spaattelia. Onneksi kotona oli, koska pitkillä kynsillä ei tee mieli kaivella tuotetta eikä se ole hygienistäkään. Jos olet etsinyt luonnonlista deodoranttia, kannattaa ilman muuta silloin kokeilla näitä. Esim. Biodilly myy näitä sekä myös Ruohonjuuressa olen näitä ainakin täällä Tampereella nähnyt. 

Onko luonnonmuikaiset dödöt tuttuja? 

Oikein ihanaa viikonloppua <3 

LoveTuotteet saatu
Biodillyn linkit affiliate-linkkejä

Keltaista

Tämän viikkoinen valokuvaushaaste tuleekin vasta tänään, koska eilen oli meidän kynsihaasteen vuoro. :) 

Makro Tex-haasteen aiheena on tänään keltainen. Siinä taas yksi sellainen väri, mitä meiltä kotoa ei paljoa löydy. Onneks löysin silti muutaman kuvauskohteen :)
KÄÄK, syksy tulee taas!!

Olihan mun pakko kokeilla keltaista lakkaakin kynsillä. Lakkoina Orlyn Melodious Utopia ja Zoyan Solange, joka on ihana hiekkalakka <3 Vinyylien avulla tein nuo kuviot tuohon keskisormeen.Tälläisiä keltaisia juttuja löytyi meiltä. Millaisia löytyy muilta, sen näet täältä.


Nautitaan ihanista aurinkoisista päivistä. <3

Love
Haaste: folio

Taas on kuukausi hurahtanut ja vuorossa haastekynnet. Tällä kertaa päädyimme tekemään foliokynnet ihan vain siitä syystä, että edellisestä kerrasta on niin kauan. 
Tykkään käyttää foliota, sillä saa suht nopeaan kivoja ja näyttäviä koristeluita. Sääntönä meillä oli, että vähintään yhdessä kynnessä pitää olla foliota. 
Samantien sain idean. Monessa paikassa hehkutetaan peilikynsiä, joten halusin kokeilla foliolla samaa. En kuitenkaan lähtenyt kaikkia kynsiä päällystämään.

Lakka on ihana värinen Mavalan MyDarling ja nimettömässä on folion alla Attituden valkoinen lakka. Folion kiinnitykseen käytin Ciaten folioliimaa.

Täydellisesti en saanut tuohon nimettömään tuota foliota mutta on se silti magee! Hopean värinen lakka olisi ollut varmaan parempi kuin valkoinen mutta lakattu mikä lakattu. Ensi kerralla sitten taas tietää paremmin. Kiitos täysikuun, yöunet ovat jääneet aika vähiin parina yönä eli aivot eivät oikein toimi kunnolla :D


Onko folio tuttu ?

Nyt pitää tästä taas lähteä viemään Miloa "lenkille" ;)
Muistakaa käydä katsomassa myös Heidin kynnet ja ne näet tästä.Love

Mavalan lakka saatu blogiin


Leivospavlovat ja lemon-lime curd


Pavlovaleivos kuuluu aina yhtenä osana minun ja äitini Tallinnan reissua. Joka kerta haemme Viru Keskuksen Rimistä pavlovat ja nautimme ne hotellin sängyssä loikoillen :) 
Viimeksi ostimme niitä kotimatkallekkin :D 
Pitihän sitä sitten itsekin yrittää tehdä. 

PavlovamarenkiherkkuPavlova on todella helppo mutta kaunis ja maistuva jälkiruoka. Sitä on myös todella helppo muunnella oman maun mukaiseksi.
 Osa tekee tämän kakkuna, itse tykkään tehdä leivoksina. 
Tällä kertaa minulla oli ihana apulainen mukana, veljentytär Nira <3 Tottakai silloin pitää herkutella ja kunnolla :D 


Marenki


Ensin tehdään tietysti pohja eli marenki. Ohjeesta tulee noin 12 kpl pohjia, joiden halkaisija on 6 cm. 
Itse en viimeksi mittaillut vaan vapaalla kädellä pursottelin menemään. Ihan kahtatoista ei tullut :D 

3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
2 1/2 dl sokeria

-Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen

 -erottele valkuaiset. Älä kuitenkaan hävitä keltuaisia, koska niitä tarvitaan curdia varten. 

-Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.

-Lisää vaahtoon n. 1 dl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jähmeää. 

-Lisää joukkoon loput sokerista ja vatkaa niin kauan kun sokeri on sulanut massaan.Teimme marenkit eilen illalla valmiiksi.


Jos nyt se pursotinpussi jäi ostamatta niin pakastepussi on myös kätevä ja ajaa saman asian. 
Jos taas et halua pursottaa niin eiköhän sitä ihan lusikoimallakin saa jonkin moiset pohjat aikaiseksi. Pursoittamalla tulee vain kauniimpaa jälkeä. :) 
Tee myös kaikkiin pohjiin pienet reunat, jotta täyte pysyy hyvin paikoillaan. 

Laita pohjat uuniin reiluksi tunniksi. Marenki saa pinnalta olla rapea ja sisältä ihanan vaahtokarkkimainen.

Meillä pohjat oli uunissa tunti ja 10 min. 

Lemon-lime curd
Sillä välin kun marenkit ovat uunissa on hyvä valmistaa curd. 

2-3 tl sitruunan ja limen kuoriraastetta
1 dl sitruunan ja/tai limen mehua
1-1 1/2 dl sokeria
1rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
ripaus suolaa
50 g voita
3 kananmunan keltuaista

-Raasta kuoret ja purista mehu. Varo kuitenkin, ettet raasta sitä valkoista osaa, mikä on kuoren alla. 

-Sekoita sokeri, perunajauhot ja suola kattilassa. 
-Lisää mehu ja voi. Kuumenna sekoittaen  niin kauan kunnes voi sulaa. 

-Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset, yksitellen. 
-Kuumenna seosta parin minuutin ajan kunnes se hieman paksuuntuu. Älä missään nimessä anna sen kiehua! 

-Lisää lopuksi kuoriraaste, anna jäähtyä ja purkita.
Valmis curd säilyy jääkaapissa noin viikon. 

Curdiahan voit käyttää kakkujen välissä, paahtoleivän päällä tai vaikka ihan sellaisenaan :) 

Sitten vain kootaan ihanuus kasaan. Marenkipohjan päälle ensin curdia, sitten kermavaahtoa ( itse en laittanut kerman joukkoon kun vain vaniljasokeria ) ja marjoja oman maun mukaan. Tämän kanssa sopii hyvin mm. kahvi tai vaikka kuohari. :) 
Tässä myös minun ihana assistentti, veljentyttö, omissa kuvaushommissa :) taitaa olla tullut tätiinsä ;) 
Ensin kuvataan ja sitten vasta syödään :D 
Näiden herkkujen myötä haluan toivottaa ihanaa lauantai-iltaa <3

Meillä ilta jatkuu kynsien lakkailulla ja valokuvausreissulla :) <3


Love

Omnia Paraiba, brasilialainen jalokivi

Tämän sateen ja syksyisen ilman keskellä on mukava miettiä lämpimiä ajatuksia ja haaveilla auringosta. Itse pääsen tunnelmaan helposti tuoksujen avulla ja haluankin esitellä teillä yhden tälläisen tuoksun. 

Omnia Paraiba


tuoksu

Omnia Paraiba on Bvlgarin uusi tulokas Omnia tuoksusarjaan. Tuoksu on tullut myyntiin tämän vuoden tammikuussa.  Bvlgarin tuoksut on omalla kohdalla uusia tuttavuuksia mutta voin sanoa, että tästä lähtien tulevat hyvinkin tutuksi.

Omnia Paraiba on saanut inspirationsa Brasiliasta ja pullo tuo mukanaan tuulahduksen paratiisista. Pullosta on olemassa kahta eri mallia. Tämä omani on 25ml ja tuoksusta on Suomessa saatavana myös 40ml muualla löytyy myös 60ml.


40ml pullo on kuin jalokivi, todella kaunis. Kuva täältä

Todella kaunis ja erikoinen on myös tämä 25 ml tuoksupullo.Ainoa huono puoli tässä 25ml pullossa on se, ettei se pysy itsekseen pystyssä. Säilytän tuoksujani hyllyillä ja pakkaus vie harmillisen paljon tilaa.
Onneksi se on kuitenkin vain pieni harmi ja pullon sisältö antaa sen kyllä anteeksi. :)

auringonlasku Kallossa


Tuoksussa yhdistyy Brasilian kuuma aurinko, meri, ranta, raikas metsä ja ihana paratiisi, missä kukat kukkivat valtoimenaan.

Alkuhuuman saavat aikaan makea brasilialainen maracuja hedelmä ja raikkautta antava pomeranssi.
Sydäntuoksussa vallan ottavat gardenia ja passionhedelmän kukka. Viimeiseksi iholle jää tuoksumaan vetiver ja kaakaopapu.

Omnia Paraiba ei ole liian makea vaan raikkaan makea. Tuoksua on hieman hankala kuvailla, koska tämä on ihan omalaatuinen tuoksu. Koitin etsiä jotain mihin sitä vertaisin mutta en löytänyt. Ehkä siinä on myös yksi syy miksi tähän ihastuin. Tuoksu on ihanan erilainen. Tämä on kuin jalokivi.

Suositushinta 25 ml / 56 €, 40 ml / 77€

Tuoksulle on saatavissa myös vartalotuotteita kuten suihkusaippuaa ja body lotionia. Itseäni kiinnostaa eritoten tuo body lotion.


Onko Omnia tuoksuperheen tuoksut tuttuja? Jos on, niin mitä suosittelisit minulle?

Love


Tuoksu lehdistönäyte