Koruista asiaa: Materiaalina kulta

Pienessä mielessäni olen jo jonkin aikaa miettinu tehdä koruista postaussarjaa.  Ja nyt ajattelin sen aloittaa. Kerron teille materiaaleista ja leimoista, korujen hoidosta, mitä kannattaa ottaa huomioon koruja ostaessa jne.  Blogikolleegoilta ja täällä blogin puolellakin kyselin vähän mitä haluttaisiin tietää enemmän koruista ja kelloista. Toiveita on vieläkin vastaan :) 

Itse rakastan koruja ja ehkä siitä johtuukin, että olen jo kohta 14 vuotta tehnyt korujen ja kellojen kanssa päivittäin töitä :)  Mielenkiinto on yhä vieläkin yllä. Tietysti vuosien saatossa ei enää ihan kaikkiin ole niin uuuu, iiiiih tahdon tämän ja tämän ja tämän mun on kyllä ihan pakko saada, enkä voi muuten elää ilman tätä, vaan maku on muuttunut aika kriittiseksi.
Vaikka toiminkin jalometallien kanssa niin itse olen korujen suhteen kaikki ruokainen. En välitä niin paljoa mistä  materiaalista koru on tehty vaan itse korun ulkonäöstä. Sen korun pitää vaan kolahtaa ja lujaa jos meinaa päästä mun korulippaaseen tai eteisenpöydälle, meikkihuoneen hyllylle, työhuoneen pöydälle :D 

Tässä postaussarjassa pitäydyn kuitenkin aika pitkälti kultasepänliikkeissä myytäviin materiaaleihin ja tuotteisiin. Välillä saatan nostaa jonkun tietyn korusarjan taikka brändin mutta kirjoittelen nyt ihan kuitenkin koruista yleensä jotka koskevat kaikkia sarjoja ja brändejä. Ja tästä se lähtee:

Koruista asiaa

Yleisimmät korujen materiaalit ovat kulta, hopea, prossi ja nyt kovaa vauhtia kasvamassa oleva teräs. Käsittelen materiaaleja omissa postauksissaan, koska muuten ei kukaan jaksaisi lukea näitä romaaneita. Tämäkin on nyt kyllä aikas pitkä mutta kuvia on paljon. Korut ovat kaikki omia ellei toisin mainita.

Kulta kuuluu jalometalleihin ja sen kemiallinen merkki on Au. Lyhenne tulee, mistäs muualta, kun latinan sanoista Aurum ja Aurora ja tarkoittaa aamuruskon jumalatarta. Kulta on ollut satoja vuosia leimattava jalometalli ja sen käyttöä korussa on aina valvottu. 
Kultaa ei käytetä pelkästään korujen raaka-aineena  vaan myös valuuttana, teollisuudessa, lääkkeissä ja kosmetiikassa. 

Äidiltä saama pantteririipus
Puhdas kulta itsessään on erittäin pehmeää, joten siitä ei yleensä valmisteta koruja vaan sen seoksia missä on käytetty hopeaa ja kuparia.  Kun puhutaan kullan karaateista niin sillä juuri tarkoitetaan sitä kullanseosta. Suomessa yleisimmät karaatimäärät ovat 14 ja 18 karaatia. 14 karaatia on 58,5% kultaa loput seosaineita ja  18 karaatissa taas 75% kultaa. 

Kullan väriin vaikuttaa juurikin seosaineiden osuus itse kullassa. Nyt juuri kovassa nousussa Suomessa olevassa punakullassa eli ruusukullassa käytetään enemmän kuparia, jotta siihen saadaan se punainen väri. Esim. Venäjällä punakulta on ihan yleinen kullan väri.

Tässä näkee hyvin sen kullan värieron, kuva netistä

Myös valkokulta tehdään käyttämällä seosaineita.  Sitähän ei ole luonnossa valmiina. Kultaan sekoitetaan palladiumia mutta vielä muutama vuosi sitten siinä käytettiin nikkeliä. Nikkeliä voidaan vieläkin käyttää valkokullan seoksissa, pitoisuus pitää vastata EU:n direktiivin sallimaa pientä määrä. Eli nikkeliallerkikon kannattaa olla tarkkana kun on ostamassa valkokultaista korua. 


Cian hevosriipus. Harja ja häntä rodinoitu
Valkokultakoruthan rodinoidaan vielä eli pinnoitetaan rodiumilla, jotta siihen saadaan se kaunis pinta ja väri. Kuten kaikki mitkä on pinnoitettu, se pinnoite kuluu ajan kuluessa, niin käy myös valkokulta koruissa. Juurikin tuosta seoksesta johtuen, väri saataa olla pinnoitteen alla hieman kellertävä. Koruja pystyy kyllä pinnoittamaan uudelleen, mutta tämä kannattaa ottaa huomioon valkokultaista korua ostattaessa. Pinnan kulumista ei voi arvioida kun se riippuu niin käyttäjästä ja millaisessa käytössä koru päivittäin on. 

Panssariranneketju

Kullan leimat on samat oli kulta sitten minkä väristä tahansa. Leimat ja leimapohja on kansainvälisesti määrätty eli kannattaa olla tarkkana niiden kanssa varsinkin jos tekee kauppaa niiden kanssa esim. kirppareilla taikka ulkomailla. Suomessa leimauksista on annettu määräyksiä 1400-luvalta lähtien.


Tarkistusleima
Kuva netistä

Tarkastusleiman antaa Tukes ja se on tae siitä, että pitoisuus ja muut lakisääteiset asiat on tarkastettu. Jokaisella maalla on oma leimansa ja tässä on Suomen leima

Sydämen muotoinen pohja missä on kruunu sisällä ja siinä on hieman aaltomaista pintaa.

Pitoisuusleima

kuva netistäLeimapohja on siis sama oli kullan pitoisuus sitten mikä tahansa. Suomessa yleisin pitoisuus on juuri tuo 585. Koruja tehdään kyllä vielä 750, esim. kaikki Kalevalakorun kultakorut ovat 18 karaatia.VuosileimaTämä tarkoittaa vuotta 2001, kuva netistä


Vuosileima siis ilmoittaa vuosiluvun milloin koru on valmistettu. Itse tykkään tutkailla varsinkin vanhoja koruja ja tarkistella minä vuonna koru on tehty. Esim. asiakas oli löytänyt pellosta sormuksen ja tuli sitä sitten näyttään että onko minkään arvoinen vai pelkkä rihkama. Sormus oli 18k kultaa ja vuosileimasta selvisi, että koru oli valmistettu 1890. Asiaskas lähti hymy huulilla kotia kohden :)


Jos haluat tarkistaa kuinka vanha oma korusi on niin vuosileimataulukkoon pääset tästä.

Rippiristini, missä tähti-istutuksessa pieni timantti


Nimileima


Tämä on Kalevalakorun leima, joka löytyy heidän koruistaan.

Itselle ihan jo työnkin takia nimileima on erittäin tärkeä, sillä sen avulla saa selvitettyä korun valmistajan taikka maahantuojan. Nimileima voi olla iso kirjan tai niiden yhditelmä. esi SKT. Ennen vuotta 2001 leimoiksi hyväksyttiin myös kuvioita. Kirjaimet ovat kyllä paljon selkeämmät kuin koukerot. Jos haluat tarkistaa omien korujesi valmistajia niin tästä pääset sähköiseen nimileimarekisteriin. Jos taas tiedät, että korusi on vanhempi kuin 1971 niin niiden leimat löydät taas sitten täältä. Tuonne sivuille on kerätty leimoja vuosilta 1375-1970. Sivuilta löytyy myös muitakin leimoja kuin vain nimileimat sekä myös valokuvia. Suosittelen käymään katsastamassa.


Usko, toivo ja rakkaus panssariketjussaPaikkakuntaleima


Kuvahaun tulos haulle paikkakuntaleima
kuva netistä

Tämä leima on vapaaehtoinen ja ei niin usein enää käytetty leima. Maahantuoduissa koruissa tätä ei ole. Vahoissa koruissa tämä taas kertoi korun takastuspaikan.

Alle 1 gramman painavaa kultakorua ei tarvitse pakoisti leimata mutta sen ylittävässä korussa tarvitsee olla vähintään kaksi leimaa; rekisteröity nimileima ja pitoisuusleima tai tarkastusleima ja pitoisuusleima. Nykyään tarkastusleima korvaa vaihtoehtoisesti nimileiman. Kaikki viisikin leimaa saattaa koruista löytyä.Tätä rannekorua rakastan ihan jo senkin takia, että on erilainen kun tavalliset rannerenkaat


Kulta on siitä hyvä materiaali, että se on todella helposti muokattavissa. Jos esim. sormuksen koko muuttuu niin se saadaan isonnettua taikka pienennettyä. Muutokset ovat kuitenkin aina korukohtaisia. 
Itse olen vanhoista keltakultaisista koruista teettänyt uusia koruja, tällä hetkellä työn alla on Cialle kultainen kielikoru. Laittelen kuvaa  sitten kun koru on valmis.
Tässä sormuksessa on kolmesormusta yhdessä. Kaksi vierekkäin ja yksi niiden päällä. Kaikki kolme sormusta ovat erilaisia.
Kuvaa leimoista ja samalla näkyy ne kaksi alinta sormusta. 

Kuvassa näkyy tarkastusleima, pitoisuusleima, nimileima ja vuosileima. Yksi noista sormuksista on valmistettu 1994.

Nykyään valkokulta on ottanut kultakoruissa sen ykköspaikan ja huomattavasti suositumpaa kuin keltakulta. Mielenkiinnolla jään seuraamaan tuon ruusukullan kehitystä kultakorujen puolella. Kelloissa ja kullatuissa koruissa sitä näkee jo todella paljon. Pakko myöntää, itse lämpenen sille koko ajan enemmän ja enemmän. 

Rakastan sormuksia, niitä ei ole koskaan liikaa

Valitettavaa on, että kullan hinta on taas nousussa ja se vaikuttaa myös korujen hintaan. Hinta on nousut vuosien saatossa todella roimasti. Muistan kun ostin tämän oman 5mm sileän kihlan peukalooni niin sormuksen ulosmyynti hinta oli n, 40 € ja nyt sen ulosmyyntihinta taitaa mennä jossain 130€ hujakoilla. Aikamoinen nousu!

Mun peukkusormus. Hieman on naarmuja vuosien saatossa tullut


Tuntuu, että vielä paljon jäi puuttumaan  mitä olisi voinut kullasta kertoa :D
Toivottavasti jaksoitte  kuitenki lukea ja ehkä joku sai uutta tietoakin. Jos heräsi kysymyksiä niin vastailen mielelläni ja viestiä saa myös laittaa tulemaan :)

Mikä kullan sävyistä on suosikkisi? Vai onko mikään?
Itsellä se on valkokulta mutta ruusukulta hiipii hiljaa takaa :DEdit: lisäsin vielä linkin siihen vuosileima-avain taulukkoon :)


Zoyat satiinissa

Tämän kevään Zoyan satiinilakka kokoelmaa onkin jo jonkin verran ollut blogeissa nähtävillä.  Nyt niitä on myös täällä :) Sain Nailcityltä kolme lakkaa testiin. 

Leah, Tove ja Brittany

Nimensä mukaisesti nämä lakat jättävät kynnen pinnalle ihanan utuisen,  satiinisen pinnan. Värejä löytyy kokoelmasta yhteensä kuusi.

Ensimmäisenä kynsille pääsi Leah. Leah on mielestäni aikas veikeä väri. Ihan tarkaa kuvausta en osaa antaa mutta sanotaanko sellainen hieman harmahtavan laventelimainen. Lakkaa minulla näissä on kolme kerrosta. Lakka levittyy hyvin eikä valu kynsinauhoille taikka muuallekkaan. 


Vaikka tämä onkin ihanan hempeä, haluisin kokeilla antaa sille hieman särmään. Lisäsin keskisormeen Zoayn Domivaa. Domiva kuuluu viime vuoden Matte velvet kokoelmaan. 

Tumman harmaa kaunotar

Lakkojen rajalla laitoin vielä ketjun pätkän. En muista olenko koskaan ennen käyttänyt tätäkään koristetta vaikka onkin minulla ollut jo reilut vuoden päivät. 

Tykkäsin itse tästä tuunauksesta vaikkakaan tuo ketjun pätkä ei ihan ole arkikäytössä kaikista paras valinta koristeeksi kynsille. 

Tässä vielä käyttämäni parivaljakkoZoya lakkojen jälleenmyyjät löydät täältä taikka sitten voit tilata suoraan Nailcityltä sähköpostilla. Mutta onneksi nyt kuitenkin näitä ihanuuksia voi tilata myös Cesarsshopista taikka MiNails:sta.

Pahoittelut hieman lyhyehköstä kirjoituksesta mutta kiirus on kova ja bussi lähtee kohta. En meinaan kerinnyt kirjoittaa tätä eilen valmiiksi. Ensi kerralla turisen enemmän. 

Mitäs ootte satiinilakoista mieltä?  Muutama teistä ainakin on rakastunut näihin, sen tiedän :) 

Ihanaa perjantaita kaikille! 


Lakkat saatu blogia varten testiin

Rokkaako sulla, mulla rokkaa

Rock Your Hair on Michael O'rourken hiustenhoito ja muotoilulinja. Sama kaiffari on luonut maailman kuulun sarjan Sexy Hair. Miehellä on 50 vuoden kokemus alalta eli tietoja on jonkin verran takataskuun kertynyt :)

Rock Your Hair sarja tulee mistäs muualta kun Malibusta. Sissä kaikki on isoa kuten Amerikassa yleensä, hiukset mukaan lukien. Sarja lupaa voluumia ja isoa tukkaa!

Michaelin visio ja rakkaus hiuksiin ja koko alaan on saada naiset innostumaan omista hiuksistaan samalla kannustaen ja opastaen muotoilemaan hiuksiaan uusien tekniikoiden ja tuotteiden avulla.
Hän myös lahjoittaa osan tuotemyynnistä hyväksikäytettyjen ja pahoinpideltyjen naisten järjestölle! Iso peukku!!

Tuotteet ovat juuri omiaan kemiallisesti käsitellyille hiuksille antamaan suojaa ja  ne myös sisältävät lämpösuojan, mikä on ainakin itselle plussaa. 
Kaikki sarjan tuotteet ovat säilöntä-aineettomia ja sulfaattittomia. 


Mega Volume Super Firm hairspray


Lakka on hienojakoinen, kuivuu nopeasti ja on nimensä mukaan vahva eli pitää hiukset ojennettuina kovemmassakin menossa. Lähtee kuitenkin hyvin harjaamalla pois
Itse kaipaan hiuslakalta sitä pitoa, mutta en kuitenkaan niin, että mun ohuista suortuvista tulee sellaiset kun ne oltas kastettu sementtiin. Totta puhuen, pelkäsin juurinkin sitä, että koppurat tulee hiuksista lakan nimen perusteella. Lakka ei saanut ohuita hiuksiani koppuraksi, hiuksissa tuntui kyllä se, että niissä on lakkaa. Ja pitoa löytyy kyllä sen minkä lupaakin.
 Itse käytän tätä juurinkin silloin kun haluan kunnon pitoa eli kun lähden tanssimaan :D

Tuoksu on miellyttävä, jos nyt niin voi lakan tuoksusta sanoa :D 
Pullon koko on iso 400ml ja hinta tällä on 25€. Tämä ei ole myynnissä marketeissa, koska on kampaamotuote mutta ainakin toppik.fi:ssä on tätä myynnissä. Rock Your Hair sarjan tunnusväri on muuten ihana pinkki. 
Tuotteissa on myös kivellinen sydän.  Bling on aina hyväksi. 


Ajattelin tässä samalla  kertoa teille myös Milon kuulumisia.


 Kortisoonia otetaan vielä ainakin viikko 2 x 30mg päivässä. Kasvoista on lähtenyt lihaksia aikas lailla ja kaulakin on kaventunut. Muuten vielä ollaan suht hyvässä kuosissa. Pitkiä lenkkejä ei poika jaksa tehdä ja leikkiminen on kanssa jäänyt aikas vähiin, ruoka vaan maittaisi. Nyt onneksi saadaan antaa hälle myös herkkuja eikä tarvi mennä diettiruualla :)

Rock Your Hair yhden hoitotuotteen olen muuten esittellyt viimevuonna ja sen löydät täältä.


YES it does! :D Tuote saatu testiin blogia varten

Liika kiviäkö??

Mulla oli taas lauantaina Opiparty kutsut ja pitihän mun niihin lakkaukset tehdä käyttämällä Opin lakkoja.  Taaskaan kerran ei se alkuperäinen suunnitelma toteutunutkaan niin kuin Strömsöössä ja sitten oli vaan pakko kehittää jotain ja nopeasti. Lauantai oli mulla vielä työpäivä ja siitä sitten suoraan lähdettiin pitämään kutsuja eli perjantai-illalla nämä oli tehtävä. 

Lopputulos ei oo mikään paha mielestäni, keskisormi vaan hieman mietityttää, olisko pienempi määrä kiviä riittänyt :D  Toisaalta taas olishan niihin mahtunu muutama lisääkin. Molemmat lakat ovat siis Opin. Ihanan pirtsakka oranssi on Can't Afjörd Not To ja hieman hologrammia antamassa on  DS Coronation.Leimat otin Pueenin laatasta 46  ja leimaamiseen Konadin musta. 
Kynnet herätti kivan huomion eilen töissäkin. Asiakas kysyi, että missä käyt laitattamassa kynnet? Minä kihertelin tyytyväisenä ja vastasin, että ihan kotosalla ja lakoilla :) Hih ja sitten vielä bussissakin sain kehuja näistä. Kiva maanantai <3 

Kevät ja ne ihanat pigmenttiläiskät

Viimeistään nyt kun tuo ihana kevätaurinko alkaa paistamaan taivaalta, on hyvä ottaa esiin aurinkosuojat. Itse kaivan myös Kiehl'sin Dark Spotin.

Ihana auringon antaa mulle muutakin kuin paljon kaivattua energiaa eli pigmenttiläiskät ja tuntuu, että vuosien saatossa määrä on vaan kasvanut joka vuosi. Vanhuushan ei tule yksin vai miten se menee ;) 

 Ruskeita plättejä minulle on ilmaantunut ylähuulen yläpuolelle, toiseen poskeen ja otsaankin. Siis ennen kuin otin tämän käyttöön viime vuonna. Eipäs lisäänny läiskät enää, kiitos tämän tuotteen! 
Dark Spotia käytetään aamuin illoin voiteen alla. Itse olen taputellut paikallisesti niihin kohtiin, missä läikkiä on ollut. Syksyn saapuessa lopetin käytön mutta, jos läiskät on todella pahat niin kannattaa jatkaa läpi vuoden. Tätä muuten voi laittaa myös käsille. 
Mulla piti olla myös se postaus missä olin kertonut kuinka tuote oli toiminut juuri niin kuin pitikin. vaalensi niitä mitä kuvissa näkyi eikä uusia tullut. En kyllä tajua mihin se on kadonnut?? :O Pahoittelut siitä ja tällä uudella koneella niitä kuvia mulla ei ole enää tallella 

Tästä postauksesta pääset tutustumaan lähemmin tähän ihme tuotteeseen.

Jos kärsit pigmettiläiskistä niin tämä on kyllä sellainen tuote mikä kannattaa testata. Kiehl's pisteeltä saa myös testereitä tästä ja muistakin heidän tuotteistaan. Kannattaa hyödyntää se, jos vaan pääsee heidän pisteelleen. 


Oikein mukavaa ja aurinkoista lauantaita <3
Kynnet kylpemässä auringossa

Täällä taas ollaan! Blogin puolella on ollut nyt muutama päivä hieman hiljais eloa ja se johtunee ihan siitä, että oon tehnyt tässä kaksi päivää puikkoon 10 tunnin työpäivät. Ihan omasta tahdosta kuitenkin. Sitä ei sitten vaan enää ole jaksanut oikeastaan muuta kun kyykkyhaasteen kyykyt. Sitkeästi olen siinä pysynyt mukana ja todellakin jatkan loppuun asti. Kyykkyjä meinaan jatkaa muutenkin haasteen jälkeen nyt kun niihin on oikeastaan kasvanut kiinni. 

Mutta mitä sitä muutakaan voisi aurinkoisena vapaapäivänä tehdä kuin lakata kynnet HOLOLLA!! 

Niin pelkäsin, että tänään ois ollu aivan kurapäivä, onneksi ilma on kuitenkin aikas ihana. Mun tuuri on meinaan todella huoni ilmojen suhteen. Vanhassa työpaikassa työkaveri sanoi, ettei halua olla mun kanssa samaan aikaan lomalla kun sillon sataa aina kaatamalla vettä j aon pirun kylmä :D 
Kuvat räpsein kaikki ulkona, tämän vuoden eka kunnon kuvaussessio ulkoilmassa tehty. Kuvia nyt sitten tulee ja paljon. Lakkoina käytin Nfu Oh:n hempeää vaaleanpunaista 010 ja holona sai kunnian toimia ihanan vihertävä 66. 


Ja aaaa, halusin myös tehdä ei niin perinteiset ranut ja niihin lisäsin myös muutamat niitit. Itse tykkään näistä paljon, ja nyt kun sain tämän ranskalaislakkaustenkin pään auki niin eiköhän niitäkin ala täällä näkymään. En tajua minkä takia en ole tällä tavalla lakannut. Muistan vuosia taaksepäin kun en saatoin mennä viikkotolkulla ranskalaisilla lakkauksilla käyttäen kyllä eri variaatioita niistä. Nämä taitaa olla täällä blogin puolella ekat! Holo on vaan lähellä sydäntä <3


Aikaisemmin olen kertonut teille kuinka Milon terveydentilan kanssa ollaan tapeltu ja kaikki näytti jo ihan hyvältä. Mutta, sunnuntaina huomattiin, ettei poika saa taas suutaan auki ja kun Antti yritti sitä avata, Milo vingahti :( No, nyt taas ollaan kortisooni kuurilla ja aloitetiin uusi taistelu myosiittia vastaan. Onneksi ei silti tarvinnut ihan valtavalla määrällä aloittaa vaan 2x30mg päivittäin. 
Kortisooni on alkanut onneksi samantein auttamaan, tänään Milon sai melkein kokonaan suun auki haukotellessa :) Päivä kerrallaan taas eteenpäin. 


Rakkauspakkaus

Löytyykö holottajia ruutujen takaa? :) 


Arvonnan voittaja ja parit vastaukset

Kiitos teille kaikille kysymyksistä ja muutamista saamista kysymyksistä olinkin hiljaa itsekseni ajatelut tekevän postausta, mutta mietein, mitä jos ketään ei kuitenkaan kiinnosta. Selvisi onneksi nyt, että kiinnostaa teitä :D
Teidän kysymyksiin vastailen  sitten tulevissa postauksissa ja muutamiin vastaan nyt heti. 

Onko sinulla koskaan ollut geeli- tai akryylikynsiä? Mitä mieltä olet niistä? 

Ainoastaan olen pariin kertaan tehnyt itsellini akryylikynnet kun oma on katkennut enkä ole raaskinut niitä kaikkia lyhentää :D  Geelikynsikamat löytyy myös ja olen ihan vaan harraste pohjalla niiden kanssa touhunnut. Jossain vaiheessa kävin yhden koulutuspäivänkin mutta se koulutus ei kuitenkaan ollut ihan sitä mitä piti joten lopetin sen siihen. Kaikkiin kynsiin en niitä itselle laitata koska omat kynnet ovat kovat ja ainakin ovat aiemmin kasvaneet ihan mukaviin pituuksiin. Enkä jaksaisi lakkausharrastuksen takia samoja koristeluja viikkotolkulla katsella :D

Ihailen hyvin tehtyjä kynsiä ja niiden koristeluita ja samalla harmittelen, kun kaikkia niitä ei voi tehdä luonnonkynsille. 

Pidätkö kirjaa/budjettia siitä paljonko kosmetiikkaostoksiin saa mennä tai menee esim. kuukausitasolla?

En pidä kirjaa, kun en uskalla :D  Ei vaan, monta kertaa olen meinannut aloittaa kirjanpidon mutta jostain syystä se vaan on jäänyt. Saisin kyllä varmaan sydärin kun näkisin summat kirjoitettuna, en kuitenkaan joka kuukausi hullaannu. Voisin silti taas jossain vaiheessa kokeilla vaikka yhden kuukauden kirjata kaikki ylös. 

 Kerro millainen on kevään ehdoton hankinta kynsilakkojen puolella, onko se pastellia vai jotain ihan muuta?

Mulle joka keväinen juttu lakoissa on holot. Auta armias kun se kevät aurinko alkaa paistamaan niin mikä sen paremapaa kuin ihastella niitä. Käytän holoja kyllä ympäri vuoden :) 
 Pastellit taitavat olla  sellainen kevään ehdoton hankinta. Minkä värisenä, ei sitten harmainta aavistusta :D

Kauanko sulla menee yleensä kynsien lakkaamiseen aikaa? Entä meikkaamiseen arkipäivinä? :) 

Tarviipa joskus muuten ottaa oikein aikaa kuinka kauan lakkausessa menee. Aika riippuu tietysti siitä kuinka paljon koristuksia laittaa.  
Arkipäivänä meikkaamiseen menee n. 20 min samalla kahvista nauttien. 


Tulossa on siis paljon pyydetty esittelypostaus ja muitakin vastauspostauksia näin sunnuntaisin :) 

Mutta sitten varmaankin siihen tärkeimpään eli kukas olikaan arvonnan voittaja? 


MIMOSA

Onneksi olkoon! :) 


Voitajalle olen laittanut sähköpostia eli kannattaa kurkata. 

Itsellä tämä päivä on aikas jännä, olen meinaan menossa Kynsisirkus-blogia kirjoittavan Kaisan luo pitämään ihka ensimmäiset Opi Party kutsut. Voin sitten sanoo, että HIEMAN jännittää :D Toivottavasti en päästä junassa alleni kun lähestyn määränpäätä. Kaisa varmaan tekee kutsuista postausta. Mulle voi laitella viestiä jos haluaa tietää enemmän. 
 Tännekkin on tulossa postaus siitä kun pidin kavereilleni Vuoden ensimmäiset pikkujoulut ja samalla OpiParty kutsu oli meillä. ZigiZtylen Sigi on tehnyt siitä myös postauksen.


Ihanaa sunnuntaita kaikille <3  ja peukut pystyyn mulle :D 


Born to Bion Kuivaöljyt

 Olin niitä Prismassa käydessäni nähnyt näitä kuivaöljyjä, mutta kuitenkin en niihin kiinnittänyt sitten sen kummempaa huomiota. Kunpa vaan olisin silloin tiennyt näistä niin mukaan olisi kyllä pullo lähtenyt mukaan. 

Born to Bion kuivaöljyt ovat täysin 100% luomuja. Öljyt ovat joko pumppu- taikka suihkepullossa, joten käyttö on näiden kanssa helppoa eikä sitä öljyä tule kaatamalla. Itse pelkään aina sellaisia "avonaisia" pullon suita, koska rähmäkäpälä kun olen niin saan ne jostain syystä kaatumaan ja sitten sitä tavaraa on kaikki paikat täynnä. 

Se mikä yllätti minut täysin oli koostumus. Nämä todellakin ovat kuivaöljyjä eikä jätä ihon pintaan sellaista normaalia öljyistä tunnetta.
Ainakin omaan ihooni nämä sujahtavat todella nopeasti. 
Näistä löytyy apu moneem eri vaivaan ja ovat todella monikäyttöisiä.
HelokkiöljyTämä öljy on omiaan kuivalle, hilseilevälle ja punoittavalle iholle. Sen johdasta onkin erinomainen ihottumiin ja varsinkin atooppiselle iholle. Itse olekin laittanut tätä juuri sellaisiin kuiviin pläntteihin. Öljy sisältää runsaasti omega-6 rasvahappoa (GLA).
Auttaa myös siihen kuivan ihon inhottavaan kutinaan. 

RisiiniöljyEn voi sille mitään, mutta jostain syystä minulle tulee tästä nimestä mieleen aina myrkky :D Mutta joo, siis siihen itse asiaan.

Risiiniöljy on vahvistava öljy ja sen vuoksi ihanteellinen kynsille, ripsille ja hiuksille. Edistää meinaan ripsien ja hiusten kasvua. 
Tällä voidaan poistaa myös silmämeikki ja ainakin omat meikit putsasi suht hyvin pois. Jännityksellä odotin jääkö silmät täyteet öljyä mutta turhaa oli jännitys. Tietysti aluksi jäi sellainen pieni öljyn tunne mutta öljy mikä oli iholle jäänyt puhdistuksen jälkeen imeytyi aikas nopsaan.
 Kuten helokkiöljykin, tämä lievittää sitä inhottavaa kutinaa.
Ja jos sulta on huulirasva loppu, tätä voi laittaa huulillekkin.
Nyt kun olen tätä laittanut aina iltaisin ripsille niin ne ovat kyllä kasvaneet. Tietysti varmaksi en voi sanoa johtuuko pelkästään tästä kun olen samalla syönyt sitä Biorion-vitamiineja. 

Sacha inchi öljyTämä on yksi lemppari näistä öljyistä. Öljy uutetaan Perussa Amazonin sademetsässä kasvavan palkokasvin siemenistä. Juuri kuin tehty herkälle ja kuivalle iholle, koska tämä hoitaa, suojaa, elvyttää ja kosteuttaa ihoa. Öljy pitää sisällään myös A- ja E-vitamiineja, antioksidantteja ja aminohappoja. 

Tykkään siitä kuinka helppoja nämä ovat käyttää ja nimensä mukaisesti ovat kuivaöljyjä. Eivät suttaa vaatteita ja jättävät ihon pinnalle mukavan pehmeän tunteen, ei sellaista liukasta öljyn loisketta.

Öljyjä on myös muitakin kun nämä kolme, jokaiselle jotakin :)

Born to Bion öljyjä ja heidän muita tuotteita saa ainakin Prismoista, Cosmeryasta, Ruohonjuuresta ja Hyvinvoinnintavaratalosta.  Hinnat näyttävät olevan n.8 € ja 20 € välillä.
 Tykkään muuten niistä suihkusaippuoistakin :)


Onko kuivaöljyt tuttuja?

Tänään on muuten vielä viimeinen päivä aikaa osallistua siihen lukija-arvontaan.Tuotteet saatu testiin