Lakkaushaaste: Veden lorinaa
Pahoittelut heti tähän alkuun siitä kun täällä blogin puolella on ollut hiljaista. Mulla on ollut töiden suhteen tosi kiirusta ja perjantaina mulla oli viimeinen näyttö koulussa. Puolitoista vuotta opiskelua ja  minusta tuli Kuvallisen ilmaisun toteuttaja. 


Mutta mennään itse aiheeseen eli tämän kuun lakkaushaasteeseen. Aiheena meillä oli veden lorinaa. Mua niin hävettää tää, koska mulla oli vaan mielessä koko ajan vesi. Olin alkuviikosta lakannut kynnet sinisen sävyillä niin aattelin, että hieman tuunaamalla näitä hoidan tän haasteen hyvin. Mulla oli siis eilenkin kuvauskeikka, joten ylimääräistä aikaa ei kovin paljoa oo ollut. Postauksen kuvat olen ottanut puhelimella enkä kamerella kuten yleensä, ihan vain kiireestä johtuen.  


Mutta nyt vasta kun aloin kirjoittamaan tätä niin tajusin, että kyseessä olikin veden lorinaa. Anteeksi kaikki mutta näissä ei nyt paljon lorinaa näy. 


Lakkoina käytin peukaloon ja pikkurilliin essien ihana sininen. Etusormessa on Color Clubin huikea hololakka Angel Kiss ja sne päällä essensen valkoisella White wild way lakalla tehty leima  Moyran laatasta no.115 Happily ever after. Keskisormessa hiekkarantaa kuvastaen FUN Lacouerin Million Dollar Dream lakka. Nimettömässa Aterlier Rougen valkoinen lakka ja sen päällä ihana jalokiven näköinen decal. Itse tykkään tästä lakkauksesta todella paljon. 

Muut haasteeseen osallistujat ovat: 


Nails to photos

Strokes of Color

Timantteja kynsillä

ja instan puolella Dilenails


Ihanan lämmintä sunnuntaita tai oikeastaan hieman tuskaisen lämmintä sunnuntaita. Itsellä tänään kaksi kuvauskeikkaa niin helle ei ole se paras mahdollinen kuvaajalle eikä varsinkaan asiakkaalle. Mutta ei kannata valittaa, ei meillä täällä liian usein lämmin ole. 


Love


eLakkausunelmia: Kukkaiskynnet

 Atelier Rougen lakka saatu 


Itsensä haastaminen saa sinut kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita. Aina ne ei mene niin kuin on alunperin suunnitellut mutta mitä sitten! Niistä voi kuitenkin aina oppia ja juurikin siitä syystä päätimme Timantteja kynsillä -blogin Lauran kanssa lyödä kyntemme yhteen ja lähteä tekemään myös yhteistä haastetta nimeltä Lakkausunelmia Lakkaushaasteen lisäksi.lakkausunelmia


Nyt kyllä on pakko sanoa heti näin alkuun, että hieman hävettää postata nämä kynnet. Aiheenahan meillä on kukkaiskynnet mutta omalla kohdalla voisi sanoa kukkaiskynsi. Siis en kertakaikkiaan ole kerinnyt tekemään isotöisempää lakkausta vaan menin sieltä missä aita on tosi alhaalla. Halusin kuitenkin kokeilla jotain vanhempaa lakkaa ja vihreä oli sellainen. Päälakkana toimii Lumenen Laineilla lakka. Nimestä voisi ajatella lakan olevan sinistä mutta ä-äää eipäs oo. Nimettömän alla on essensen valkoista wild white way -lakka ja päällä decali. Olin kokonaan unohtanut nämä niin nyt oli korkea aika ottaa ne käyttöön, kun vielä sopi teemaankin. 
Halusin kuitenkin tähän vielä jotain muuta. Osaan kynsistä laitoin Atelier Rougen mattapäälyslakkaa, joka on muuten todella hyvä mattatoppari. 


Veikkaan, että Lauralla on kunnon kukkatykitys kynsillä, ja Lauran lakkauksen näet tästä.


Tänään ois suunnitteilla mennä laittamaan tuota omaa pihaa ja kukkapenkkejä kuntoon. Ne näyttää tällä hetkellä viidakolta :D Ei vaan ole aikaa riittänyt pihahommiin eikä taida riittää kahtena seuraavanakaan viikkona. 

Oikein ihanaa sunnuntaita ja nautitaan myös luonnon kukkaloistosta. 


Love 

Ahvenanmaan ruokavinkitPressimatka yhteistyössä Visit Åland ja Tallink Silja

Maarianhamina...tuntuu ihan kuin matkustaisi ulkomaille, kun lähtee Maarianhaminaan. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja ihmettelen, miksi en ole mennyt sinne aikaisemmin. Monet kerrat olen vuosien saatossa kyllä laivassa ollessa pysähtynyt Maarianhaminan satamassa mutta en  koskaan nousut maihin vaan jatkoi aina Ruotsiin 

Nyt olen onneksi päässyt siellä käymään ja jonkin aikaa sitten kävinkin pressimatkalla tutustumassa Ahvenanmaan ravintoloihin.  

Sataman läheisyydessä olevat ravintolat
Nautical- ravintola sijaitsee Länsisatamassa Merenkulkumuseon yläkerrassa. Harmi, kun ei keritty käymään siellä itse museossa tällä kertaa, koska sitä on kehuttu todella paljon. No mutta toisella kertaa sitten. 


Ravintolan näkymät ovat upeat ja samalla, kun nautit hyvästä ruuasta voit ihailla upeaa Pommerinin purjelaivaa. Vinkkinä tuleville hääpareille, täällä järjestetään myös häitä. Nautical on avattu jo 50-luvalla eli voidaan puhua klassikosta. 


Maarianhaminan ravintola


ÅSS Segelpavoljongen sijaitsee myös Länsisatamassa ihan Nauticalin vieressä. Sisätilat ovat todella tunnelmalliset ja kesällä heidän terassinsa on todella suosittu. Myös Åss:n terassilta voit ihailla Pommerin purjelaivaa. 
Toisella puolella Marianhaminaa, itäisessä vierasvenesatamasta löytyy  mielenkiintoinen ravintola nimeltä Brasserie Ångbåtsbryggan
Jos rakastat mereneläviä niin silloin sinun ilman muuta kannattaa ottaa suunnaksi tämä. Kesän lämpöisinä päivinä ravintolan lasiseinät avataan ja ihanan raikas merituuli pääsee pyörähtelemään sisätiloissa antaen ruokailulle oman ihanan tunnelman. Pikkunälkään yksi varma valinta on tapakset. Herkullista tapaksia löydät ravintola Boquerianissa. Tarjolla on myös annoksia isompaankin nälkään.  


Vinkkinä suosittelen testaamaan tonnikalatartaria. Se meinaan suli suuhun. Itse en raakaa kalaa pahemmin syö tai en oikeastaan yhtään mutta tuota tartaria haluan kyllä syödä toistekin. 


Kannattaa katsastaa myös hotellien ravintolat. 


Park Alandia -hotellin Park -ravintola käyttää niin paljon paikallisia raaka-aiheita, kun vain mahdollista vaikkakin ravintolan klassikko ja erikoisuus onkin venäläinen maustehärkä. Harmikseen sitä emme saaneet tällä kertaa maistaa. 
Hotelli Pommernin Kvarter5 -ravintola suosii aina satokauden raaka-ainetta ja menu vaihteleekin aina saatavien raaka-aineiden mukaan. Täällä hotellissa osa meistä myös yöpyi. 

Hotelli Arkipelagenin Compagniet -ravintola on jo kokemus itsessään. Sen sisustus huikea ja se on saanut inspiraationsa brittiläisestä Intiasta. Ravintolassa on ihania sopukoita ja paljon yksityiskohtia. 


                       .                       

                                                   
Erikoisuutena ravintolassa on erilaiset pelit mitä asiakkaat voivat pelata.  


Jos olet omalla autolla lähtenyt matkaan niin silloin ilman muuta kannattaa lähteä  tutustumaan myös Smakbyn -ravintolaan, sen yhteydessä olevaan herkkukauppaan ja tien toisella puolella olevaan Åland Distelleryyn.
 Smakbynissä voit muuten törmätä telkkarista ja ruokakirjoita tutuksi tulleen Micke Björklundiin. Niin ja hän on myös Ruotsin Selviytyjien voittaja. Ihanan symppis ja puhuu muutaman sanan suomeakin. 


Smakby
Viinien ystävien kannattaa ottaa suunta Kvarnbo Gästhemn -majataloon ja samassa pihassa sijaisevaan Vinsmedjaan. Historian havinaa ja loistavia viinejä samalla kerralla. Majatalon kaikki huoneet ovat sisustettu eri tavalla mikä tekee siitä todella mielenkiintoisen.  

Oluenjuojien ehdoton vierailupaikka on Stallhagenin olutpanimo. Voit varata ajan myös panimokierrokselle mutta se kannattaa tehdä ennakkoon. Siellä myös ravintola ja myymällä, josta voit ostaa paikallisia tuotteita. Suklaa ja Baltic Porter, kuin luodut toisilleen. 

Stallhagenin kupeesta löytyy myös Ahvenanmaan mehiläisyhdistyksen tila josta voit ostaa myös kotiinviemisiksi paikallista hunajaa. 

Illan päätteeksi kannatta käydä nauttimassa cocktail ravintola Indigon yläkerrassa.  Suosittelen kokeilemaan baarimikon erikoisuuksia ja antaa hänelle vapaat kädet, koska silloin pääset maistamaan jotain sellaista mitä et ole ennen maistanut.
 Kuten esim. kuvassa näkyvän drinkin, jossa on hänen itsensä fermentoimia karvismarjoja. 

Tässä oli tälläinen pieni pintaraapaisu Maarianhaminan ravintalomaailmasta. Ahvenanmaalla on muuten ravintolarajoituksetkin poistuneet. Jos et ole aikaisemmin käynyt niin lämpimästi kyllä suosittelen. 

 Turusta pääsee Tallink Siljan Galaxylla ja Baltic Princessillä Ahvenanmaalle tai sitten voit lähteä tunnelmalliselle 11 h -Saaristoristeilylle. 
 24.6.- 31.7. Serenadella ( linkistä pääset varaus sivulle ) on mahdollista lähteä Helsingistä Päivä Maarianhaminassa -risteilylle. 

Laivalla on vallitseva tilanne huomioitu todella hyvin eli sen puolesta ei ole hätää, kunhan itse muistat hoitaa oman osuutesi maskin, käsien pesun ja desinfioinin ja turvavälin puolesta. 

Mitä jos tänä kesänä lähtisitkin kesälomalle Ahvenanmaalle.


Love