Kynnen paikkaus Orlyn Nail Recue-paikkaussetillä

Päivän toinen postaus olkaa hyvä.

Olen niin tottunut pitkiin kynsiin eli aina kun joudun lyhentämäät kynnet niin olen pari päivää ihan avuton. Tökin sormenpäitä mihin sattuu ja se tekee meinaan kipeää. 
Geeli, akryli taikka geelauksia en käytä. Kynnen lohjetessa joudun paikkaus hommiin. Ennen olen käyttänyt lasikuitua ja liimaa mutta nyt testaan itselleni uutta korjaus tapaa. 

En tiedä mistä johtuu mutta tuntuu siltä, että nyt viimeisen vuoden aikana kynnet ovat napsuneet poikki vähän väliä. Mahtaako olla syynä kuivuus? Kovettajia en voi käyttää, koska kynteni ovat kovat jo valmiiksi ja niiden kanssa kovettuisivat liikaa ja napsahtaisivat sitten sen takia poikki. Onneksi nämä ovat kasvava luonnonvara.

Minun on pitänyt tehdä tämä testi jo aikasemmin, mutta kynnet kerkesivät töissä katkeaa kokonaan ennen kun pääsin kotiin paikkaus hommiin. 
Mutta kävi minulla kerran sitten tuurikin ja pääsin testaamaan tämän saamani
Orlyn Nail Rescue-paikkaussetinSettiin kuuluu liima, akryylijauhe ja bufferi.


Ja sitten hommiin. Näissä kuvissa minulla oli vielä pitkät kynnet.

Lohkeama oli melkein puoleen väliin asti kynttä
Ensin levitetään liima paikattavalle aluelle.  Liimassa on sivellin mikä helpottaa levitystä.
Tässä kannattaa muistaa se, että levittää liimaa ainoastaan siihen kohtaan mihin haluaa paikan tehdä. Levityksen jälkeen dipataan kynsi akryylijauheeseen.Siinä vaiheessa kun kynnen kastaa jauheeseen kannattaa olla myös varovainen, koska jauhe on aikas pöllyvää. Aivastaa ei ainakaan kannatta juuri silloin.
Liima kuivuu myös todella nopeasti eli toimitaan rivakasti eikä vetkutellen.

Tässä kohtaa itse levitin sen koko kynnelle kun kynsi oli jo todella pahasti lohjennut. Tämä vaihe voidaa tehdä myös toiseen kertaan jos tarves vaatii. 


Pyykäistään ylimääräiset jauheet pois kynnen päältä ja sen jälkeen tasoitetaan viilalla. 

Paikkauspintaa olisi tarvinnut viilata vielä hieman enemmän jotta olisi ollut tasaisempi. Ensi kerralla ollaankin sitten viisaampia.

Päätin testata samalla kahta Orlyn lakkaa, mitkä olen kirpistellyt.


Lakkoina tässä on Orlyn Cotton Candy ja  ihana tekstuura Plum Pixel.

Reilun viikon verran tämä kesti hyvänä eli olisi tarvinnut laittaa toinen kerrosta paikkausta.
Tämä on mielestäni suht nopea ja helppo tapa korjata kynsi.

Setin hinta on 39,90€ ja tätä voi tilata esim. Miss Lis verkkokaupasta.Paikkaussetti saatu testiin blogiin. Linkkien klikkailuista en hyödy mitään. 

24 kommenttia :

 1. Halvempi tapa on käyttää teepussin (käyttämättömän) pussiainesta ja liimaa. Se sitten tasoitetaan hienolla viilalla ja sen jälkeen voikin lakata kynnen. Pitää hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kokeillu sitä kun on ollu hätä, mutta ei vaan toimi mulla. Sen takia olenkin käyttänyt ennen sitä lasikuitunauhaa.
   Vitjat kun toimiskin niin saisin nuo kaikki teepussit tuolta kaapista käyttöön :D

   Poista
  2. Mitä liimaa olet käyttänyt? Pikaliima lienee parasta.

   Poista
  3. Eri merkkisiä kynsiliimoja.
   Pikaliimaa en kyllä oo käyttäny

   Poista
  4. Pikaliima toimii hyvin, mutta kudoksessa kiinni olevalle kynnelle en sitä kyllä laittaisi :)

   Poista
  5. Yleensä aina kun mulla lohkee kynnet niin menee sitten syvätä ja onhan sitä muutaman kerran vertakin tullu. Joten ei pikaliimaa mulle :)

   Poista
 2. Cotton Candy olisi ihan täydellinen sävy kesällä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeistään kesällä sitten uusinta Hattaralla :) <3

   Poista
 3. Cotton Candy on ihana <3 mullakaan ei ikinä pitänyt ne teepussipaikat. Mieluummin sitten nappaan kynnen poikki kun jaksan varoa näiden paikkausten kanssa :) itse yritän öljytä ihan hulluna, mullakin tuntuu kynnet kuivemmilta kuin yleensä. Varmasti nämä kovat pakkaset tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä muut paikat pysyny hyvin.
   Pakkasilla on osuutta varmaan asiaan ja itellä taitaa olla siihen kun tuon karvaisen otuksen takia tarvii myös näin talvisin olla ulkona enemmän kun yleensä.
   Tarvis varmaan vielä enemmän koittaa öljytä ja tehä kaikkia tehohoitoja.

   Poista
 4. Hmm mielenkiintoinen paikkausvaihtoehto tämä, pitääkin pistää korvan taakse :) Öljyätkö muuten kynsiäsi? Kuivat kynnet lohkeaa erityisen helposti, vaikka olisivat kovat. Itse en pahemmin aiemmin öljynnyt omiani, mutta nyt olen ottanut tavaksi haudutella niitä öljyn suojissa aina lakan vaihdon yhteydessä, ja välillä pidän oikein öljypäiviä. Pitänee koputtaa puuhun, mutta pariin viikkoon ei ole kynnet lohjenneet vaikka poistinkin juuri akryylikynnet eli olivat melko hauraassa kunnossa! Ja ennen akryyleitä kynnet katkeilivat harva se päivä, mutta jotenkin tuntuu, että tuo öljy olisi nyt se oma pelastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä just aattelin, että mulla taitaa olla nyt aikas kuivat kynnet. Öljyän kyllä mutta tarvii lotrata vieläkin enemmän.
   Hei tossa öljypäivässä on ideaa... onko sulla siihen jotain kikkoja vai lillutatko vaan öljyssä?
   Rakennekynnet kun poistat niin sen jälkeen omat tuntuu ihan ohuilta kun on tottunu paljon vahvempiin.
   Öljyssä saattaa kyllä kuules olla pelastus ja niissä hanskoissa mitkä perkules tarvis laittaa käsiin jo sisällä eikä tuolla pakkasessa.

   Poista
  2. Jep, tuntuu että omat kynnet saattais hyvinkin saada pelastuksen siitä! Mitään erityiskikkoja mulla ei ole, mutta öljypäiviä pidän kun olen vaan kotosalla, jolloin sitten lotraan öljyä reippaasti kynsille suunnilleen tunnin välein, aina kun edelliset meinaa imeytyä olemattomiin tai kadota muuten. Ajattelin kyllä testata joku kerta oliiviöljy+sitruunamehuseosta kulhossa, sillä jostain blogista luin että siinä kun lilluttellee kynsiä niin pitäisi lähteä kynsi vaalenemaankin. En tosiaan osaa vielä sanoa onko siinä mitään totuuspohjaa, mutta testata ainakin täytyy :)

   Ja sitä vielä, että mä ite oon välillä koneellakin rasvatassusena puuvillahanskat kädessä! Näin saa käsiä ja kynsiä haudutelua ilman että paikat sotkeentuu... Omat puuvillahanskat on vielä niin ohuet, että niillä voi selata kosketusnäyttöpuhelintakin :) Taitaa olla aikanaan The Body Shopista ostetut nuo ihmeelliset kuivien käsien pelastajat :)

   Poista
  3. Mun tarvii alkaa pitämään kanssa noita öljypäiviä. Hanskoja oon ollut nyt ostamassa jo pari kuukautta :D tarviin meinaan jaloillekkin sellaiset sukat, missä voi rasvat ja öljyt rauhassa muhia.
   Piipahdankin seuraavalla kerralla TBS:n kun ohi meen. Kiitti vinkistä :)

   Poista
  4. Kikkakolmosena kokeile Marina lämmittää oliiviöljyä suunnilleen kädenlämpöiseksi ja lykkää kynnet sinne kippoon sit! Tuntuu jännälle, mutta toimii :)

   Poista
  5. Kiitti Pauliina kikasta, tarvii testata toi :)

   Poista
 5. Oon joskus paikannu teepussilla,mutta nykyään sit leikannu suosiolla.Nytki hajos pari kyntää taas :(

  VastaaPoista
 6. Mun on jo pitkään pitänyt hankkia tuo ja aina se on jäänyt, joten josko nyt vihdoinki tilaisin sen. :)<3

  VastaaPoista
 7. hei! käyköhän tähän mikä vaan akryylijauhe ja liima?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallista akryylijauhetta ja kynsiliimaa en ole muuten kokeillu.
   Olipa tosi hyvä kysymys! Pitääkin selvittää asiaa.

   Poista
 8. Love4Nails käyttää tätä systeemiä yhdellä videollaan... nopeaa ja näppärää. Käyttää Nailenen Impact Resistant Powderia, mutta sitä ei ainakaan Suomesta tunnu löytyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla, kun vaan saan ensin kynnet kasvatettua :D kysäsin asiaa ja vastaus oli, että miksi ei toimisi muillakin tuotteilla. Jos testaat itse niin kerro ihmeessä kuin kävi :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.