Ex-anopin kurkkusalaatti vie kielen mennessään


kurkkupikkelssi


Tätä kurkkusalaattia mun on pitänyt tehdä useampana vuonna jo mutta aina olen herännyt liian myöhään avomaan kurkkujen osalta. Tätä voi kyllä tehdä tavallisestakin kurkusta mutta avomaan kurkku on aina avomaan kurkku. Mulla oli kyllä reseptikin hukassa mutta onni on olla hyvässä väleissä ex-anopin kanssa. Se on oikeastaan elämän suola ja onni. <3 

Viikonloppuna soittelinkin hänelle ja pyysin reseptiä tähän kurkkusalaattiin ja kysyin saanko jakaa tämän herkkureseptin myös teille ja vastaus oli kyllä. Eli tässä resepti, nappaa talteen ja kokeile ihmeessä, jo vähääkään tykkäät kurkusta! 




Ex-anopin kurkkusalaatti



3 kg avomaan kurkkuja
1 kg sipulia
1 kg sokeria
1/2 dl suolaa
0,75 dl etikkaa
nippu tilliä


-raasta kurkut ja sipulit 
-hienonna tilli. Voit jättää tillin myös kokonaan pois tai käyttää siitä vain osan. 
-laita etikka, sokeri ja suola kattilaan
-kuumenna seosta niin, että sokeri ja suola sulavat mutta ÄLÄ ANNA KIEHUA! 
-Anna seoksen hieman jäähtyä ennen kuin sekoitat kaikki yhteen. 
-Älä täytä kippoja ihan täyteen, koska kurkusta tulee nestettä jonkin verran. 
-Anna maustua ainakin yhden päivän mutta sitä paremmaksi kurkkusalaatti tulee, mitä useamman päivän se saa maustua. 





Vaikka tuntuu, että tästä määrästä tulee todella paljon niin se myös hupenee nopeaan ja tätä voit viedä tuliaiseksi. Toimii muuten myös ihan leivänkin päällä :D  

Note to self: varaa purnukoita tarpeeksi ennen kuin alat tekemään tätä! Meinasi iskeä pieni paniikki, kun en meinannut löytää tarpeeksi montaa purnukkaa. :D 



avomaan kurkku


Nopeaa, helppoa ja maistuvaa. Siinä kolme kovaa syytä tehdä tätä. :) 

Love


4 kommenttia :

  1. Alkoi heti tekemään hodareita ja kurkkusalaattia mieli kun luin tämän postauksen :)
    Herkkuisaa torstaita Marina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mulla alkoi mieli tekemään niitä hodareita kanssa :D

      Ihanaa torstai-illan jatkoija sinulle Outi <3

      Poista
  2. Mä olen jo teininä saanut kaveriltani samaisen ohjeen, ja hyväähän se on! Toinen versiokin löytyy, eli mukana on sinapinsiemeniä.

    VastaaPoista
  3. Avomaankurkut on niin hyviä, täällä on tehty hölkykurkkuja jo pariin kertaan. :p

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.