Luonnonkosmetiikkaa juhannuksena

Tervehdys täältä mökiltä ja onneks aurinko paistaa ihanasti vaikka helle ei olekaan. 

Blogin kautta sain mahdollisuuden päästä tutustumaan lähemmin Argitalin luonnonkosmetiikkaan. Ensi kosketuksen sain Punnitse ja Säästä kaupan maistiaisissa. 

Ajattelin ensin kertoa teille luonnonkosmetiikasta ja Argitalista pääpiirteittäin ja sitten myöhemmissä postauksissa kerron muutamista tuotteista tarkemmin. 


Kuva täältä

Luonnonkosmetiikalla tarkoitettaan alaan erikoistuneiden riippumattomien organisaatioiden säätelemää ja valvomaa luonnollista alkuperää olevaa kosmetiikkaa, jossa erityishuomion kohteena on tuotteen koko elinkaaren vaikutus sekä ihmiseen että luontoon. Tuotteen elinkaari sisältää tuotekehityksen, raaka-aineiden sekä pakkausmateriaalien hankinnan, tuotteen valmistuksen, tuotteen varastoinnin, kuljetukset, myynnin ja markkinoinnin, tuotteen käytön sekä tuotteen ja pakkauksen hävittämisen käytön jälkeen. 


Tyttäreni ottama 2011


Pääperiaatteet luonnonkosmetiikassa ovat: 

-Valmistuksessa tulee suosia luonnollisia raaka-aineita
-Luomulaatuisia raaka-aineita tulee suosia aina kun se on mahdollista
Tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman vähän prosessoituja.
-Valmiita tuotteita ei ole testattu, eikä testata eläimillä
-Tuotteiden tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tuotteiden tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana
-Pakkausmerkintöjen ja markkinointiviestinnän pitää tarjota kuluttajalle täsmällistä ja oikeaa tietoa.

Luonnonkosmetiikkaa suosivan ei tarvitse jättää hiuksia värjäämättä tai luopua huulipunasta. Luontoa arvostavalle ja omasta hyvinvoinnista kiinostuneelle kuluttajalle on tarjolla luonnonkosmetiikkaa päästä varpaisiin. Pari poikkeusta kuitenkin on. Luonnonkosmetiikkakriteerein valmistettua kynsilakkaa ja voimakkaita hiustenmuotoilutuotteita sekä hiusten vaalennusaineita ei vielä ole. Näissäkin tuotteissa luonnonlisten raaka-aineiden määrä on viime vuosina lisääntynyt. 

Tyttäreni ottama 2011


Argital tuotteet on valmistettu Italiassa 

Argital luonnonkosmetiikka pitää sisällään seuraavia tuotteita:

-  Aurinkokuivattua vihreää savea tai vihreä savi-geeliä
-Luonnollisia eteerisiä öljyjä
-Aitoja kasviöljyjä
  -Luonnonmukaisesti ja biodynaamisesti viljeltyjen sekä luonnonvaraisten terveyskasvien uutteita
-Puhdasta lähdevettä
-Luonnollisia vitamiineja
-Kasviperäisiä emulgointiaineita
Sokerista johdettuja, hunajantuoksuisia vaahdotusaineita

Argital ei käytä säilöntäaineita, keinotekoisia väriaineita eikä synteettisiä tuoksuja. Tuotesäilyvyys on taattu kasviuutteita ja eteerisiä öljyjä käyttämällä sekä erityisillä tuotevalmistusmenetelmillä, kuten dynamisaatioksi kutsutulla rytmisellä käsittelyllä. Raaka-aineiden ja valmistustapojen takia Argital tuotteet säilyttävät pitkään tuoreuden ja vitaalisuuden. Argital tuotteet saavat värinsä luonnosta: Vihreästä savesta, kasviuutteista ja -öljyistä sekä eteerisistä öljyistä. Tästä syystä saman tuotteen värit saattavat hivenen vaihdella. Värisävyjen vaihtelu ei kuitenkaan vaikuta tuotteen laatuun tai toimivuuteen. Tuoksuaineet saadaan luonnollisia eteerisiä öljyjä käyttämällä. Tuotteita valmistetaan kerralla pieniä määriä, joka sallii käyttäjän kokea selkeästi tuotteiden tuoreuden ja käyttövaikutukset.

Argital tuoteperheestä löytyy jokaiselle jotakin eli vauvasta vaariin unohtamatta lemmikkejä.

-Aurinkokuivattu Vihreä Savi
-Hammastahnat
-Hiustenhoitotuotteet
-Kylpy- ja suihkugeelit
-Kasvojenhoitotuotteet
-Vartalonhoitotuotteet
-Selluliitin hoitotuotteet
-Aromaattiset kasvo- ja vartalovedet
-Vauvanhoitotuotteet
-Ravintolisät
-Hoitovoiteet
-Ekologiset kodin pesuaineet
-Hieronta- ja terapiaöljyt
-Planeettaöljyt
-Pohjaöljyt
-Anti-allergeeniset tuotteet
-Eteeriset öljyt

Olen innolla lähtenyt tutustumaan lähemmin luonnonkosmetiikan maailmaan, koska luonnosta on ihminen löytänyt kaikkiin vaivoihin helpotuksen jo vuosisatojen ajan. 

Valinnoilla on siis väliä.

Ekologisesti kestävä tuote on aina ympäristön huomioonottava ja viestittävyydeltään totta. Samalla se mahdollistaa parempaa harmoniaa ja yhteiseloa maapallomme eliöstölajeille ja ihmiselle. Ympäristön huomioonottava tuote vaikuttaa tulevaisuuteen ja antaa mahdollisuuden luontoelämyksiin myös jälkipolvillemme.
Luonnonkosmetiikkatuotteilla hoidat itseäsi, lähesiäsi, työntekijöitä eri puolilla maailmaa sekä maata, vettä ja luontoa kaikessa rikkaudessaan. 
Tekstit olen lainannut Pro luonnonkosmetiikka ry:n kuvastosta sekä Argitalin kuvastosta. Onko luonnonkosmetiikka tuttua ? 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.