Tallinnan piparkakkunäyttely ja joulutori

Tiistaina suuntasimme ihanan Rouva Sanan kanssa jo meidän perinteeksi tulleelle Tallinnan matkalle näin joulun aikaan. Tänä vuonna kävimme myös piparkakkunäyttelyssä. Kuvia on sitten aikaslailla ja mieleni teki laittaa vielä muutama lisääkin mutta oli pakko hillitä itsensä :D 


Tallinn
Tallinnan portti 

Itse kävisin Tallinnassa varmaan kerran kaksi kuukaudessa, jos asuisin Helsingissä. Laivassa reilu kaksi tuntia ja tadaa perillä Tallinnassa ollaan. 
Päiväristeilyllä, kun olimme, aikaa ei ole yhtään hukattavana vaan suositettelen tekemään suunnitelmat, ettei aika mene turhaan harhailuun. 


piparkoogimaania



Ensimmäisenä menimme katsastamaan ne piparit. Piparkakkunäyttely eli Piparkoogimaania on osoitteessa Pärny mnt. 6 eli ihan vanhan kaupungin rajalla, Viru Hotelista n. 5 minuuutin kävelymatka. Satamasta taisimme kävellä n. vartissa. Tänä vuonna näyttelyllä on 10-vuotis juhlavuosi ja aiheena tällä kertaa on Metsä. 
Heti, kun oven avaat, piparkakun tuoksu ottaa vallan. Ei voi erehtyä mitä sisältä löytyy :) Sitten silmäsi näkevät ihan uskomattomia juttuja. 







Ihmettelimme, vähän väliä,  Rouva Sanan kanssa, miten ihmeessä nämä on tehty. Hyvä, kun itse osaa paistaa piparit niin etteivät ne pala :D Piparkakkutaloa en edes lähde yrittämään jos ei ole ihan pakko. 
Siis, nämä ovat aivan uskomattomia. Piparien eri paistoasteilla on saatu teoksiin eläväisyyttä. Kun katsoit todella tarkaan, löysit myös kivoja yksityiskohtia :) 




Omat lempparit olivat nämä upeat naamiot ja tietysti käärme ;) 


piparkoogimaania

piparkoogimaania



 Sisäänpääsy maksu oli aikuisilta 2 € ja kannattaa kyllä mennä käymään katsastamassa näyttely. Näyttely on avoinna 4.1 asti eli hyvin vielä kerkiää joulunkin jälkeen. 




Ja tottakai me kävimme perinteiseen tapaan joulutorilla, juomassa kupposet glögiä. Suosittelen maistamaan yhden kojun omaa omenaista sekoitusta Vana Tallin glögistä. Parempaa, kuin alkuperäinen. 






Löysin muuten ne rukkaset ja todella halvalla, hintaa oli 12 €. Luulin ostavani mustat mutta tajusin eilen, että nehän on tumman ruskeat :D Laittelen niistä kuvaa sitten toisessa postauksessa kun tajusin juuri, etten ollut kuvannut niitä lainkaan. On tässäkin bloggaaja :D 
Kävimme myös ihanassa pikku butiikissa, missä myytiin Tallinnalaisia käsitöitä ja Rouva Sanan blogista pääset lukemaan siitä enemmän. Linkki blogiin löytyy tuolta alusta. 

Matka onnistui todella hyvin eikä kyllä olisi voinut muuta lopputulosta odottakaan, kun matkaseurana on Rouva Sana <3 Vaikka teimme reissun juuri tällä viikolla niin nyt jo odotan meidän ensi vuoden reissua innolla :) 
 Ilmakin oli tänä vuonna loistava. Pikku pakkanen vaikka ei lunta ollut yhtään. Meillä täällä Tampereella taas on ihan valkoinen maa. Ensi vuonna laitan jalkaan lenkkarit, jalat oli meinaan TODELLA kipeät ja suu irvissä pääsin raahautumaan bussiin. 



Kiitos Tallinna  ja Rouva Sana <3 

Love


11 kommenttia :

  1. Piparinaamiot ja tuo joulukuusi ovat täydellisiä. Miten joku onkin noin taitava pipareiden tekijä. Itse sain juuri ja juuri piparit onnistumaan :)
    Ihanaa lauantai-iltaa Marina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi piparit oli kyllä ihan käsittämättömiä. Oot sitten vähän samanlainen piparin paistaja :)

      Ihanaa lauantai-iltaa myös sinulle Outi <3

      Poista
  2. Mulla oli eilen samat postausaiheet. :D Tosin noita pipareita katseltiin vain ikkunasta. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahhaha, pitää käydä lukaisemassa :) Kiitos <3 Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Katja!

      Poista
  3. Oikeita taidonnäytteitä nuo piparit!
    Ihanan kuuloinen matka teillä😊
    Mukavaa iltaa💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä taidonnäytteitä :)
      Matka oli loistava, meidän pitää lähteä kanssa joskus omalle retkelle ;)
      Kiitos samoin <3

      Poista
  4. Huikeita pipareita ja niin suloiset töppöset <3 Ihanaa joulua <3

    VastaaPoista
  5. Sinä ihana rakas reissukumppanini, jonka kanssa ajatus ja askel käy kuin lento <3.

    Todellakin; kun aikaa Tallinnassa on vain päiväristelyn verran, ohjelma kannattaa suunnitella todella hyvin etukäteen, että jokainen minuutti on hyödynnetty. Meiltä suunnitelmat sujuivta niin hyvin, että ehdimme jopa hieman ekstraakin :D.

    Huikeita kuvia piparkakuista Dioriina. Sait tuosta lentävästä ötökkätyypistä upean kuvan. Lämpimästi suosittelen minäkin näyttelyä kaikille. Ehdoton joulunajan must Tallinnassa!

    Vuosi aikaa lepuutella jalkoja Dioriina, sillä ensi vuonna jälleen, eikö <3?!

    VastaaPoista
  6. I was reading some of your content on this website and I conceive this internet site is really informative ! Keep on putting up. tallinnan matka

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.