Elämäntaparemontti, oliko meillä treffit?


Tämän piti tulla jo eilen, mutta läppäri päätti sitten alkaa päivittämään itseään tunti tolkulla. Kävin muuten fysioterapeutilla tänään ja hermoa kiristää oli tuomio :DD Onneksi venytyksillä ja vielä pari viikkoa ilman raskaita nosteluita käden pitäis olla taas kunnossa....toivottavasti.

Mä en tiedä, mistä mä saisin  kuntoilu innon takaisin. Tiedän ja todellakin näen peilistä, että jotain pitäisi tehdä ja pian! Mutta aina sitä vaan keksii kaikenlaisia verukkeita, jotta ei tarvis nostaa persusta ylös sohvalta :D Polttelin tupakkaa vielä tuossa reilu neljä vuotta sitten. Vuonna 2010 olin päättänyt, että ensi vuonna lopetan sen tupruttelun. Olin sitä aikaisemminkin kokeillut lakkoa huonolla tuloksella.
En laittanut sen enempää mitään tiettyä päivämäärää, ainoastaan, että sen vuoden aikana lopetan. 
Antti tupsahti elämääni heti 1.1.2011 ja musta tuntuu, että kohtalolla oli taas omat juttunsa tämänkin asian suhteen. 
Tämä minun tupakkalakko alkoikin sitten sitten vahingossa helmikuussa. Olimme olleet kaupungilla perjantai-illalla ja lauantaina menimme sitten Antille. Ehkä siinä eilis illan napanderit vaikuttivat, ettei tupakka oikein maistunut, kuin puolikkaan verran ennen lähtöä. No sitten kun saavuttiin Antin pihaan, ajattelin siinä polttaa vielä tupakan ennen sisälle menoa. Katos kummaa, sytkäri ei toiminutkaan, se sama mikä pari tuntia sitten toimi aivan moitteettomasti. Siinä sitten ääneen tokaisin, ettei sitten polteta ja sillä samalla tiellä ollaan nyt. Neljä vuotta tuli täyteen 5.2.
Vasta illalla tajusin, etten ollut polttanut koko päivänä kun sen puolikkaan. En varmaan olisi silloinkaan tajunnut mutta leffassa mitä katottiin, poltettiin ihan ketjussa koko ajan :DVoi pojat, kuinka muistan sen seuraavan maanantain. Teki meinaan sitten ihan pirusti mieli tupakkaa. Sanoinkin sen Cialle siinä ääneen ja neiti tokaisi, et mä tiedän, ettet siihen pysty ja ostat mulle sitten heti Hariboboxin kun poltat. Se riitti mulle :D Päätin, etten anna Cialle sitä mahdollisuutta, päästä sanomaan ja näkemään, etten onnistunut. Kaupasta ostin paketin Nicorette purkaa auttamaan pahimpaan. Heitin sen muuten avaamattoman viime kuussa roskiin :D
 Siitä olen ylpeä, etten tarvinnut mitään laastareita taikka purkkaa tupakasta irtipääsyyn. Tiedän ihmisiä ketä on jäänyt koukkuun niihin.
Siihen auttoi ruoka ja käsille tekemistä. Paikansa pitää se 5 minuutin halu, kun sen 5 minuuttia tekee jotain muuta kun ajattelee tupakkaa niin helpottaa. Vieläkin tulee hetkiä kun mielihalu putkahtaa mutta työnnän sen saman tein sivuun. 

Mulla tarvi olla koko ajan jotain mitä imeskellä, pureskella tai napostella. Sitä kesti sellaiset kolmisen kuukautta. Voisi sanoa, että työ haittasi mun syömistä :DD
Näin jälkeen päin ajatellen tupakointi oli aika pitkälti vain tapa mihin oli tottunut. Ei sitä oikeasti tehnyt aina mieli sitä tupakkaa kun sitä poltti. 
Painoa mulle tuli kolmen kuukauden aikana 15 kiloa! Se ilme mikä mulla oli kun menin vaakaan ja lukema näytti enemmän kun mitä olin viimisilläni Ciasta. Ei silti, kaikki ne kilot tekivät vain minulle  hyvää. Sain muotoja enkä enää näyttänyt luurangolta. Nyt kun olen katsonut niitä vanhoja kuvia, olenkin kauhistellut kuinka laiha olen niissä. Luut törröttää joka puolelta. Silloin painoin 47-50 kiloa ja pituutta mulla on kuitenkin 169cm.  Söin kun hevonen mutta paino ei vain nousut. Osittain se on sukuvikakin, pikku veli on samanlainen. Voi syödä mitä tykkää ja missään ei näy. Olenkin sitten jatkanut samaa syömistä ja nyt ne sitten näkyykin.

Aivan huippu lenkkarit! 

Nyt kuitenkin on pakko tultava muutosta tähän elämään. Peiliin katsominen alkaa olla vastenmielistä, vaatteet kinnaavat sieltä ja täältä. On makkaraa siellä, muhkuraa täällä, joka puolla jotakin. Nyt haluan kuitenkin puhkaista ilmat pihalle tuosta mun pelasturenkaasta!

Kävin ostamassa uudet lenkkarit ja päätinkin alkaa pikku hiljaa lisäämään liikuntaa ja jos vaan löydän sopivan paikan joiden aikataulut pystyy sopimaan työaikojen kanssa, aloitan taas tanssimaan. Ruuan kanssa aloittelen myös pikkuhiljaa. Vielä enemmän kasviksia ja hedelmiä ja pieniä annoksia muutaman tunnin välein.
Jos aloittaisin tämän elämäntaparemontin kovalla teholla, itseni tuntien se myös loppuisi yhtä nopeesti. Hiljaa hyvää tulee, eikö se niin mene?
Suklaasta en silti luovu :D Vähennän sitä ja koitan oppia nauttimaan siitä tummasta suklaasta.

En ole koskaan eläissäni laihduttanut, enkä nytkään halua tiputtaa kun muutaman kilon, kiinteytys on se itselle tärkeämpi juttu. Ehkä myös liikunnan puute on vaikuttanut siihen, että nukun todella huonosti ja pätkissä.

Eli päätavoite on Rantakuntoon 2016 ja se lähtee nyt! Tänään aloitettiin n.6,5 kilsan pyörälenkillä.  Tänään suunnitelmissa mennä ekaa kertaa pyörällä töihin, saas nähä kuis mun kävi.
Lähtöpaino on 67,5 kg ja kuukauden päästä käydään taas puntarilla ja tutkaillaan muutenkin muutoksia kehossa sekä mielessä.

Onko sinulla menossa elämäntaparemontti vai onko vielä harkinnassa?
20 kommenttia :

 1. Tsemppiä elämäntapojen muutokseen ja mukavaa tätä viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava tuo sun röökin lopetus. Oon käsittänyt, että nimenomaan se lakkoon alkaminen on ihan yhtä tyhjän kanssa, pitää lopettaa. ;) Sä oon kyllä ollut todella hoikka, mähän oon sua about 1.5cm lyhyempi ja oon laihimmillani painanut 58kg (enimmillään 77kg) ja olin jo aika sairaalloisen näköinen omaan kroppaani silloin. Oma ihannepainoni ja missä kropassa tuntuu hyvältä on n. 63kg. Siinä se paino sitten pysytteleekin. Mulla on yhdet housut joihin mun pitää mahtua, kokeilen niitä aina välillä, jos ne kiristää niin koitan vähän katsoa mitä laitan suuhun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän mussa oikeesti ollu kun luut ja sen päällä nahka. En sitä kuitenkaan silloin tajunnut, kun olin aina ollut sellainen. Vasta nyt kun niitä kuvia katsoo niin kauhistuu.
   Olet juuri oikeassa tuossa, ettei siihen vaakaan kannata niin tuijottaa vaan kuuntelee omaa kroppaa :)

   Poista
 3. Mulla tulee tammikuussa viides savuton vuosi täyteen. Silloin lopettaessani painoin 20kg vähemmän kuin nyt ja joku 16kg tuli tosi nopeasti lopettamisen jälkeisinä kuukausina. En ole viitsinyt tehdä asialle mitään koska olen laiska ja mukavuudenhaluinen mutta kieltämättä 10kg voisin jollekin tarvitsevalle lahjoittaa. Tsemppiä muutokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks olkoon jo etukäteen :) Mä oon kanssa laiska ja mukavuudenhaluinen ja nautin hyvästä ruuasta mutta nyt se raja vaan tuli täyteen :D
   Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan :DD

   Poista
 4. Minä lopetin 2,5 vuotta sitten. Painoa ehkä meinasi tulla alussa mutta en ruennut syömään mielihaluun, liikuin lenkillä ja kävin salilla. Joskus aiemmin olen ollut lakossa ja silloin söin tupakan tilalla. Paisuin kuin pullataikina. Tsemppiä! Sun pitää saada se liikunnanilo ja löytää oma laji. Siitä se lähtee. Ruokavalio on kaiken a ja o, syöt 5-6 kertaa päivässä ja juot pari litraa vettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä :) Alussa mekin silloin käytiin kaverin kanssa mut sit muutettiin eikä sitä enää yksin halunnu mennä ja siihen se liikunta tyssäs :D
   Ajattelinkin, että pikku hiljaa aloittelen ja sitten kun saa kiinni niin ottaa mukaan taas lisää juttuja.
   Kiitos <3

   Poista
 5. Onnea liikuntakärpäsen löytämiseen! Mulla on oikeastaan aina ollut viha-rakkaussuhde liikuntaan, rakastan liikunnan jälkeistä tunnetta mutta huomaan kyllä usein pitkittäväni aloitushetkeä. Mä harrastan liikuntaa oikeastaan joka päivä ja mun neuvoni on se, että tee homma alta pois heti kun vaan pystyt. Siirtämällä se helposti siirtyy huomiseen tai ylihuomiseen tai... Ja normiterveellinen ruokavalio toimii hyvin kiinteytyksen apuna. Sitä paitsi kun liikkuu, voi syödä enemmän sitä normiterveellistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se aloitus on tässä ollut kanssa se riippakivi. Onneks silti se into alkaa sieltä tulemaan :)

   Poista
 6. Mun jumppainto on myös pois. Kesällä oli aikaa ja motivaatiota, nyt arkea. Odotan inspistä uudelleen. Röökiasiaa: itse poltan ja se kyllä hillitsee himoja, kaikkia niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihan kaikkia? ;) Mulla se taas ei hillinny vaan söin silloinkin kun hevonen ja kaikkea mahdollista, paino ei vaan noussu vaikka teki mitä. Toivottavasti inspis löytyy myös siellä.

   Poista
 7. Jee! Tsemppiä :) Oletko ajatellut käydä kehonkoostumusmittauksessa? Mää olen saanut siitä motivaatiota, Inbody-mittaus näyttää suuntaa antavasti myös lihasmassan määrän eri puolilla kehoa. Itse en omista vaakaa mutta aloitin vajaa vuosi sitten elämäntaparemontin kun olin puolessa vuodessa lihonut 6 kiloa. Nyt olen hiljalleen laihtunut n. 13 kiloa liikunnan lisäämisen ja osittaisen herkkulakon ansiosta :) (lähtötilanne oli bmi 30 :( )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Jee, wau! Tsemppiä myös sinulle!
   Eipä ole tullut mieleenkään tuo kehonkoostusmittaus. Tarviipas oikein tutustua siihen lähemmin. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 8. Remontti täälläki. Aloitin viime syksynä liikkumisen 3x/vko 15min kerrallaan. Siitä se pikkuhiljaa lähti. Samoten aloitin sillon pitään ruokapäiväkirjaa. Meni pari kuukautta, että oppi syömään säännöllisesti. Vuoden alusta aloitin veden juonnin opettelun. Se on helkutin vaikeaa. Ei onnistu vieläkään hyvin! Tsemppiä kovasti sinne siis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi ruokapäiväkirja on hyvä, tarviipas aloittaa kanssa sen pitäminen. Tsemppiä sinullekkin Katarooma ja hiljaa hyvää tulee. Me hyvät <3

   Poista
 9. Olen ollut 2,5 v. mieheni kanssa 5:2-paastolla (kaksi kertaa viikossa syödään vain 500 kcal, muina päivinä normaalistí). Vajaa 20 kg tippunut molemmilla. Tätä elämäntapaa on ollut onneksi helppo pitää yllä. Tupakkaa en onneksi ole koskaan edes maistanut.

  Tsemppiä elämäntapamuutokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin jotain lukeakkin blogistasi tuosta teidän paastosta jossain vaiheessa. Tuollainen paasto sopisi kyllä itsellekkin, ei ole liian raju.
   Wau mitä tuloksia teillä.

   Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan!

   Poista
 10. Itse vuosia sitten lopetin röökin polton, jonka sitten 3 v. savuttomuuden jälkeen fiksuna ihmisenä aloitin uudelleen, tyhmä minä :D Nyt sitten on pössytelty on/off-meiningillä 1.5 v. Ajatuksenani on lopettaa sauhuttelu syksyllä lopullisesti, koska se varmasti helpottaisi hapenottokykyä liikkuessa. Itsellänikin on elämäntaparemppa takana 1.5 vuotta, toki uudella polulla edelleen mennään ja jatketaan. Pudotettuja kiloja takana 30 kg ja lihasmassaa saatu useamman kilon edestä. Aloitin siis ihan ruokavalioremontilla ja kun 20 kg oli pudonnut (noin puolen vuoden päästä), aloitin liikunnan rauhallisesti, ettei tule seinää vastaan. Nyt sitten tarkoituksena kasvattaa lihasmassaa, kun olen jo oikeastaan ihannepainossani, mikä on 64 kg, vaikka olen vain 159 cm pitkä :D Personal trainerini sanoi, ettei paino saisi enää juurikaan tippua, koska lihasmassaa on sen verran paljon, että kroppa menee muuten liian kuivaksi tällaiselle peruspulliaiselle. Ja mitä tuohon painonnousuun tulee röökin polttamisen lopetettua, niin se johtuu ihan vaan siitä, että röökin tilalle tulee herkästi napostelua. Sen takia itsekin lihoin 20 kg alunperin, mutta mitä tässä vuoden sisällä olin polttamatta 3 kk, niin ei tullut painoa lisää, päin vastoin, koska ruokavalio oli kunnossa.

  Tsemppiä elämäntaparemppaan! Ole itsellesi armollinen ja salli repsahtamiset ja huonommat päivät, näin saat pidettyä isot kuviot kasassa, mitkä vaikuttavat kaikista eniten lopputulokseen :) Ja kannattaa ehdottomasti aloittaa rauhallisesti ja varovasti, ettei seinä tule vastaan ja sitten kaikki kurahtaa herkemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susku86 <3 Oot aivan oikeassa tuon rauhassa aloittamisen suhteen ja sen, että sallii itselleen myös ne huonot päivät. Itseni tuntien jos heti alkaisin periaatteella kaikki tai ei mitään niin seinä tulisi hyvin nopeasti vastaan.
   Nyt kun oon ollut tässä kipeänä niin on hommat menny vähän penkin alle mutta kun vaan saan taas itseni terveeksi niin päästään uuteen nousuun. Piristykseksi hain uuden ulkoilutakin tänään ja on meinaan tosi hyvän näköinen vaikka ite sanonkin :D oikein ootan, että saan sen pukea päälle :D

   Wau, upea saavutus! Tupakka on kyllä yks pirulainen :D
   Tsemppiä myös sulle tosi paljoa! <3

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.