Kohta suuntana taas Riika :)

En malttaisi millään en olla töissä kun loma odottaa reilun viikon päästä. Antilla se loma alkoi tänään ja arvakkaas oonko saanut kuulla siitä :D  Kesälomaa mulla ei tänä vuonna ole kuin kaksi viikkoa mutta siitä tulee aivan mahtava <3 

Ensimäisenä otamme suunnan Riikaan. Olen ollut siellä kaksi kertaa aikasemmin. Ensimmäisen kerran olin työporukan kanssa, palkintomatkalla hyvästä työstä,  maaliskuun räntäsateiden aikaan ja majoituimme 5 tähden hotellissa vanhassa kaupungissa. Ihastuin kaupunkiin ja halusin tulla takaisin kesällä. Vanhan kaupungin talot olivat ihania ja muutamista taloista  tuli mieleen piaprkakkutalo.

Ikkunalauta toimi skumpan coolerina :D 

Toisen kerran olikin kesä ja meidän perheen yhteinen ensimmäinen ulkomaanmatka. Lento kesti puolitoista tuntia ja tosi harmillista Cialla särki korvat koko ajan ja lennon jälkeenkin. Cia sai myös pienen lentokammon juurikin tuosta korvasärystä johtuen.

Tulee mieleen ihan Tallinna tästä kuvasta. 

Tällä kertaa ilmat oli mitä parhaimmat aurinkoa ja lämmintä hellettä riitti koko meidän matkan. Käytiin eläipuistossa, kierreltiin hieman vanhassa kaupungissa ja ei unohdettu myöskään shoppailua. Samalla matkalla löysimme the meidän viinin. Ainut huonopuoli on se, että sitä ei saa Suomesta ja aina kun Tallinnassa käyn tuon sitä mukanani. Hinta on huikeat 3,99 €

Siinä on pankilla näköä ja kokoa

Hotelli missä asuimme
Aivan huikea kokemus oli päästä ortodokseen jumalanpalvelukseen. Kirkko oli uskomattoman kaunis sisältä ja ulkoa.


Vanha kaupuki on vaan niin ihana <3

Kissantalon katolla tottakai oli kissa kytiksessä 

Yhtenä päivänä hyppäsimme junaan ja suuntasimme päiväksi Jurmalan kauniille hiekkarannalle ja samalla päästiin myös pulahtamaan viileeseen mereen <3 Jostain syystä en löytänyt yhtään kuvaa Jurmalasta enkä muutenkaan koko siitä päivästä. Antilla taas oli hukassa kaikki tämän matkan kuvat.

Tällä kertaa menemme ihan kahdestaan ja emme hyppää lentokoneeseen vaan omaan autoon ja ajamme Riikaan. Road trip, here we come!

Nyt ottaisinkin ilomielin vastaan vinkkejä nähtävyyksistä, ravintoloista ja tietysti shoppailupaikoista.
Siitä on kuitenki jo 4 vuotta kun siellä viimeksi olimme Riikassa. Hatarat ovat muistikuvat
Toivon mukaan siellä on vielä Double Cofee, jotta pääsisimme muistelemaan edellistä reissua. Tuo oli sellainen paikka, missä palvelu oli hyvää, niin myös ruoka ja hinnat todellakin kohdillaan :)

Eli kerro vinkkisi mitä tehdä ja missä käydä Riikassa :) Onko muuten joku käynyt siellä kampaajalla taikka kasvohoidossa?

Ihanaa viikonloppua kaikille <3 Pus!
Tämä lähtee tekemään aamukampaa :D


14 kommenttia :

 1. Riiassa on ihanaa ja siellä on aina ja ikuisesti sydän. Tuo vaaleapunainen talo ihan kotikulmilta. Seuraava matkakohde meilläkin on Latvia.

  Ihanaa matkaa. Jos tykkäätte thaikkutyylisestä ruuasta Kan Bei on hyvä mesta. ;) Kiploku grogs on kiva valkosipuliravintola jossa kannattaa ottaa mahtavia alkupaloja. Charlestons jos nyt muistan joka kirjaimen oikein, oli yksi meidän suosikeista ja viimeksi saatoin siellä nauttia hieman skumppaa ja margaritoja, mutta ei siitä sen enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AA, eli oon pyöriny sun huudeilla :)

   Oi kiitos tuosta valkosipuliravintolasta, sinne ilman muuta mennään käymään. Margaritat on ihania, varsinkin mansikka.

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta. Toivottavasti tulee ihana loma! <3

  Mä en ole käynyt Riikassa, joten vinkkejä en voi tarjota. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ja toivotaan joo :) Hieman omaa jännitystä tuo se automatka mutta onneksi eli ole kauhean pitkä.

   Poista
 3. Mahtavaa kun pääsette reissuun ja paikka on ennestäänkin tuttu. Kiva sitten kuulla kuinka paikka on vuosien saatossa muuttunut.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, sitä kyllä odotettaan :) Hotelli on ainakin muuttunut vuosien aikana ja mielenkiinnolla ootellaan mitä muuta.

   Poista
 4. Ihanaa reissua ja itse ei oo tullu koskaan käytyä.Puoliso käyny kerran työpaikan kanssa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Voin kyllä suositella, kaunis ja siisti kaupunki. Ainakin silloin viimeksi :)

   Poista
 5. Ihanalta kuulostaa teidän suunnitelmat! <3 Mäkään en voi tarjota vinkkejä, kun Riikassa en ole ollut. Mutta parhaat lomatoivotukset kyllä! :D Olisi ihanaa toteuttaa joskus tuon tapainen roadtrip! USA:n roadtripistä olen haaveillut jo pitkään, samoin Euroopan sisäisestä. Tänä kesänä taitaa olla luvassa vain suomiversio, kun oltiin jo siellä Madridissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia <3 USA:n roadtrip on kyllä omissakin haaveissa. Mukulana olitiin käytiin perheen kanssa Italiassa omalla autolla.
   Mä taas en oo ollu siellä Madridissa :)

   Poista
 6. Hyvää lomaa!
  Mä olen joskus ollut myös Riiassa, mutta siitä on niin kauan aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan :) Päivät menee vaan niin tuhottaman hitaasti :D

   Poista
 7. Vanhaa kaupunkia kannattaa kierrellä ja kaarrella kävellen ja nauttia tunnelmasta. Pari vuotta sitten kävin ja kävellen hipsittiin joka paikkaan.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.