Konjac Sponge- kasvosieni

Olen monesta eri  blogista ja muualtakin lukenut Konjac Sponge-kasvosienestä. Blogin kautta sain mahdollisuuden päästä myös itse testaamaan tätä ihmesientä.

Ensin hieman tietoa tästä sienestä. Sieni on täysin100%:n luonnollinen, väriaineeton, lisäaineeton, biohajoava, vegaani, kierrätettävä. 
Sieni on hellävaraisesti ihoa kuoriva ja syväpuhdistava, verenkiertoa ja solumuodostusta aktivoiva. Tasapainottaa ihon pH:ta ja on myös kosteuttava. Sieni ei myöskään sisällä mitään tuoksuja

Konjac on emäksinen kasvikuitu, joka sisältää runsaasti kosteutta ja neutraloi ihon pinnalla olevien ihoöljyjen ja ihohuokosiin kertyneiden epäpuhtauksien happamuutta. Syväpuhdistaa samalla ihohuokoset.
Sienen vesiliukoinen kasvikuitu sitoo itseensä kosteutta ja muodostaa ihon pinnalle kosteutta sitovan kalvon, joka helpottaa ihon pintakuivuutta. 
Sienen ainutlaatuinen verkkorakenne hieroo hellästi ihon pintaa aktivoiden verenkiertoa ja solunmuodostusta. Verenkierron vilkastuessa iho saa paremmin ravinteita, kuona-aineet poistuvat ja samalla aktivoituu myös solunmuodostus. Vähitellen ihon pinta pehmenee, väri kirkastuu ja epäpuhtaudet vähenevät. 

Sieni minkä valitsin itselleni  testattavaksi on Collagen kasvosieni  ja se on tarkoitettu aikuiselle iholle.

Tähän sieneen on lisätty aikuiselle iholle tarpeellista syvänmeren kaloista saatua kollageenia. Sieni pehmentää ihon pintaa, korjaa elastiinisäikeitä, kosteuttaa ja ravitsee ihoa jättäen ihon pehmeämmän ja elastisemman tuntuiseksi. Kevyesti kuorivan pesun jälkeen iho kykenee vastaanottamaan paremmin hoitovoiteiden tehoaineet.

Miten sientä sitten käytetään:

Ennen ensimmäistä käyttökertaa sientä pitää liottaa vedessä 3-5 minuuttia jotta se pehmentyy, koska käyttämätön sieni on kivikova. Liottamisen jälkeen sieni puristettaan kämmenten välissä kuivaksi. Mitä useammin sientä käytät sen vähemmän se tarvii liotusta ja päivittäen käytössä oleva kostuu hetkessä.

Kasvot pestään pyörivin liikkeen. Yksi hyvä juttu tässä on ettei tämä valauta vettä yhtään. Kaulan ihokin puhdistuu samalla kertaa ilman, että vaatteet olisi kosteat vedestä.

Yllätyin kuinka miellyttävän tuntuinen sieni on ja todellakin tuntuu siltä että, pesun jälkeen kasvoilla olisi jonkinlainen kalvo.

Sieni pitää sitten huuhtoa käytön jälkeen ja puristaa ylimääräinen vesi pois sienestä kämmenien välissä. Vääntää sientä ei saa!

Sientä kannattaa puhdistaa myös pari kertaa viikossa ihan saippualla. Sieneen pintaan pieni määrä saippuaa ja sitten painellaan sientä kämmenien välissä jotta saippua vaahtoaa. Lopuksi sieni huuhdellaan. Sieni itsessään on emäksinen ja bakteereita tappava sen puhtaudesta kannattaa pitää  huolta varsinkin silloi jos iho on taipuvainen akneen taikka tulee helposti näppylöitä.

Aina käytön jälkeen sieni kannattaa laittaa koukkuun kuivumaan. Siksi sienessä on se ripustuslenkki. Tämän avulla saat sienen kestämään pidempään.
Sienen käyttöikä on noin 2-3 kuukautta. Aika tietysti riippuu siitä kuinka usein sitä käyttää. Sitten kun sieni alkaa murentua, on aina vaihtaa se uuteen.
Kesähelteillä voi sientä säilyttää myös jääkaapissa. Viileä sieni tuntuu ihanan raikkaalta ja virkistävältä helteillä. Omani laitan sinne heti kun ne helteet ensi viikolla tänne saapuu :)

Sienellä voi puhdistaa myös meikin mutta itse olen ensin normaalisti käyttänyt puhdistumaidolla isommat ja sitten lopuksi pessyt sienellä. Aamuisin olen käyttänyt pelkkää sientä, uskomatonta kuinka paljon likaa yön aikana kasvojen iholle kertyy.


Sieniä löytyy myös eri ihotyypeille omansa:


-Pure, nomaarille iholle
-Aloe, kuivalle ja herkälle iholle
- Bamboo Charcoal, rasvoittuvalle iholle
-Collagen, aikuiselle iholle
-Pure vartalosieni kaikille ihotyypeille


Tämä on kyllä sellainen tuote mitä tulen käyttämään jatkossakin ja suosittelen kaikkia kokeilemaan.

Sienen käytön ottamisen jälkeen nenän pielistä hävisi mustapäät.


Eikä siinä vielä kaikki: Sitten kun sieni on alkanut hajoamaan, vie se kompostiin tai vielä parempi kukkapenkkiin taikka kukkaruukkuun. Kaiva kostutettu seini mullan sisään. Sieni imee tehokkaasti vettä itseensä ja luovuttaa sitä pikkuhiljaa kukille.


Hyvän Olon Maailman sivuilta löydät jälleenmyyjät ja sieltä voit lukea myös muista Konjac-kasvosienistä. Vartalolle löytyy  myös oma sienensä.


Lopuksi muistutus arvonnasta joka on sunnuntaihin asti voimassa ja siihen pääset tästä 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.