Aamiainen


Tämän piti tulla ulos jo eilen mutta äippä tuli meille yökylään ja koko päivä meni sitten touhutessa ja shoppaillessa enkä ollut laittanut ajastusta päälle.

Aamiaisenen sanotaan olevan yksi päivän tärkeimmistä ruuista. Omalla kohdalla aamiaisen syöminen arkipäivinä on aikas kehnoa. Nyt olen koittanut opetalla syömään sitä puuroa aamuisin. Öykukkujana aamut eivät ole sitä parasta aikaa, joten torkku on kovassa toiminnassa ja siiten siinä kovassa kiireessä meikit nassuun, kahvia koneeseen, hiusten sutiminen ja ovesta ulos lähtö. 
NIIN haluisin herätä aamuisin aikaisin, lähteä lenkille, näyttiä iso ja täyttävä aamupala. Ehkä joskus sitten isona opin tavoille. Monesti sunnuntaisin meillä tehdään se iso ja kunnon aamupala ja istutaan koko porukan kesken nauttimaan siitä. 

Kuvat ovat eiliseltä aamulta ja tässä siis mun arkinen aamupala ja nyt ei todellakaan nähdä mitään huikeita ruokakuvia :D


Iittala, taika


Pari kuppia kahvi, puuroa ja lasi vihreää savea. Juotavasta savesta olen kirjoitellut täällä enemmän.



Tykkään vaihdella puuroja ja varsinkin sellaiset puurot mitkä valmistuu minuutissa on ihan huippuja kiireessä.



Puuroon on pakko lisätä nokare keijua :)


Lisäravinteet kuuluu myös aamiaiselle :)


 Milo osaa nauttia aamuista ja hällä ei ole mikään kiire aamiaiselle. Otus jää monesti vielä nukkumaan, kun me herätään.



Millaisia aamiaisia muualla nautitaan?

Pieni Lintu - MakroTex challenge


Loppuviikosta on arvontaa tiedossa joka kanavilla eli myös instassa @dioriina ja facebooksivulla. 




29 kommenttia :

  1. Arkiaamuihin kuuluu puuro. Viikonloppuisin usein riisifrutti tai mysliä. Kupillinen kahvia pitää myös saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon nyt vasta pikkuhiljaa oppinut syömään tuota puuroa. Meillä sunnuntaisin mennään pekoni, muna, puuro kera kaikkien muiden herkkujen :D

      Poista
  2. Milo osaa aloittaa aamun ihan niin kuin pitääkin - rennosti :)

    VastaaPoista
  3. Mulla on aina vakio aamiainen arjet ja pyhät (ihmettelen, etten edelleenkään kaikkien näitten vuosien tai varmaan jo kymmenien vuosien jälkeen ole kyllästynyt). Siihen kuuluu ihan ekana lasillinen yön yli seissyttä vettä, johon puristan puolikkaan sitruunan (ilman en enää osaa olla). Lisäksi mukillinen mustaa kahvia, 2 palaa jälkiuunileipää (jotka yleensä paahdan vielä kovemmiksi koppuroiksi), päälle kylmäsavulohta ja tilliä tai salaattia, kreikkalaista ja turkkilaista jugurttia, marjoja, pellavrouhetta tai CoCovin supermixiä + loraus hunajaa. Ja jälkkäriksi kahvin kans keksi. Aina nää samat. Ja hyvin jaksaa :). (Nipistän sit siitä meikistä ja tukan kampauksesta :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun niin pitäis oppia tuo sitruunan juonti aamuisin. Sun aamiainen kuulostaa ihanalle, ilman tuota kalaa :D

      Poista
  4. Minä syön puuron raejuustolla ja mehukeitolla. Kahvin juonnin lopetin ja nykyään juon kupin teetä :) Pitäisköhän joskus kokeilla tuota voisilmää, näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi silmä on kyllä hyvää, mun tarvii kokeilla sitä raejuustoa. Teetä oon yrittänyt juoda mutta ainakin tähän mennessä huonolla kokemuksella :)

      Poista
  5. Itselläkin kieltämättä arkiaamut ovat "meikki naamaan, vaatteet niskaan ja menoksi" -tyylillä. Yrittänyt pohtia toimisiko vaikka jonkinlainen smoothie sitten paremmin; sen voisi vaikka ottaa mukaan ja juoda työpaikalle päästyään!? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothie ois ihana mutta ainakin itsellä se vie liikaa aikaa. Nyt meinaan kyllä huomenna tehdä kun on mukitkit ostettu sitä varten :D

      Poista
  6. Sä oot kyllä sissi kun vedät tota savea, mä en pystyis. :D Mä syön aina puuroa mustikoilla ja ison kupin soijamaitolatte tupla espressolla tottakai. :)

    VastaaPoista
  7. Mun aamiainen on vaan tosi pikanen leipä, joskus teetä ja aina vitamiinijuoma. Joskus saattaa olla muroja tai karjalanpiirakkaa, mut yleisimmin vaan se leipä. :D Puurosta en välitä. - Varsinkaan kaurapuurosta se on semmosta myrkkyä, että se nousee takas ylös ku sitä yritän syyä. Silti viikonloppusten porukat tekee mannapuurua mikä on syötävä. x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mannapuuro on hyvää. Itsellä on kanssa hieman ongelmia vielä ton puuron suhteen mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa :)

      Poista
  8. Puuro se tiellä pitää, sanotaan. Puuron kanassa aamu alkaa mielestäni parhaiten. Ja tottakai sitä kahvia useimmat kaipaavat tai hyvää teetä käynnistykseen. Tuo savijuoma oli ihan uusi tuttavuus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä tutustua siihen savijuomaan. Kahvi saa mun silmät auki :)

      Poista
  9. Tykkään mustavalkoisesta kattauksestasi!

    VastaaPoista
  10. Nam. Minäkin olen vamhemmiten oppinut puuroa syömään. Pitkään oli lapsuudesta jääny inho puuroa kohtaan, mutta omien lasten tultua opin syömään uudelleen ja voi pojat, sehän onkin hyvää.
    Mitä ihmettä? Syöt savea? Tähän asiaan pitää tutustua tarkemmin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luit oikein tai siis juon sitä :D Kannattaa ilman muuta tutustua siihen.

      Poista
  11. Ihanat astiat ja hyvän näköinen puuro <3 Iloa päivään <3

    VastaaPoista
  12. Mä nauttisin puuroa joka aamu, jos vain olisi aikaa keitellä sitä :) Onhan noita pikapuurojakin, mutta kattilassa tehty vaan on niin parasta. Viikonloppuisin on enemmän aikaa, jolloin saan sen kaivatun puurohetken. Onpas kivat astiat ja tuo tyrnipuuro on ihan uusi tuttavuus minulle. Kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa oot siinä, että kattillassa tehty on miljoona kertaa parempaa. Sunnuntaisin keskitytään kunnon aamiaseen kun ei ole kiirus mihinkään.
      Iittalan Taika kruunaa kaiken :)

      Poista
  13. Puuro on hyvä aamupala etenkin arkena. Sitä meilläkin useimmiten syödään. Viikonloppuna voi sitten fifistellä.

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.