Sadepäivän sosekeitto

Eilen oli ainakin täällä Tampereella sitten niin syksyinen ilma kun olla ja voi. Nyt kun ollaan kohta jo marraskuussa KÄÄK enkä ole vielä tehnyt edes joululahjalistoja, saatikka suunnitellut mitään jouluun liittyvää niin tulisi sitten edes sitä lunta. Mä vaan en kertakaikkiaan ole syksy/talvi ihmisiä. Joulu onkin sitten asia ihan erikseen. Silloin sitä oikein toivoo lumisadetta ja viittä astetta pakkasta. Ja ne äidin tekemät jouluruuat, oikein vesi herahtaa kielelle kun niistä puhuu tai kirjoittaa. Jos oikein laskin niin 62 yötä vielä pitää odottaa. No, sitä ennen nautitaan lämmittävästä porkkana-bataattikeitosta ripauksella chiliä. 


Antin kanssa me ollaan sellaisia testaavia kokkeja eli sovelletaan ja testaillaan. Joskus onnistuu aivan täydellisesti ja joskus menee ihan päin mettiä. Ja kuinka monta kertaa on käynyt niin että kokeiluista on tullut jotain kertakaikkisen hyvää ja sitten tajuat, ettei sulla oo enää hajuakaan mitä oot siihen laittanu :D Kyllä me sitten myös tehdään ruokaa ihan reseptien mukaan ainakin sen ekan kerran :) 

Eli testailemalla mentiin tämänkin kanssa. Mitään määriä ei ole kun mennään nyt ihan mutu tuntumalla ja sillä mikä näyttää hyvälle. 

-porkkanaa
-bataattia
-vettä
-kasvisliemikuutio/ kanaliemi
-salottisipulia
-valkosipulia
-mustapippuri ja suola
-ripaus kermaa ( Antti halusi) 
-ripaus muskottipähkinää (salainen mauste)

Porkkanat, chili,  sipulit, valkosipulit ja bataatti pilkotaan pienemmiksi ja laitettaan veteen missä on kasvisliemikuutio. Keitellään kypsäksi. Tämän jälkeen sauvasekottimella surrataan soseeksi ja maustetaan. Jos lisää kermaa niin sitten kiehauttaa sen vielä mutta,  kun Antti on maitoallergikko niin me joudumme keittämään  keittoa jonkin aikaa, jotta maitoproteiini hajoaa.

porkkana, bataatti, sosekeitto


Chiliä ja valkosipulia oman maun mukaan taikka jos ei tykkää niin sittä jättää kokonaan pois. 

Vierelle tuoretta chiabattaa ja avot, kyllä lämmittää kastuneita varpaita <3  Itse laitoin keiton päälle vielä raejuustoa ja suolattuja ja paahdettuja auringonkukan siemeniä ja oli menaan hyvää!
Nautitaan kynttilänvalossa. Nopeaa, helppoa, edukasta ja ihanaa lohturuokaa näin kurjana ilmana. 

raejuusto

Nämä sosekeitot on siitä ihania, kun näitä voi soveltaa niin paljon kun huvittaa ja sen mukaan mitä kaapista löytyy. Kannattaa kerralla tehdä myös kunnon annos ja laittaa vaikka loppu pakkaseen, jos jotain jää. Meillä ei jäänyt :)

Muutama tunti töitä tänään ja sitten alkaa viikonloppuvapaat!
 Tiedossa siivousta, yllätys yllätys, lipaston tuunausta, rentoutumista, ihanaa yhdessäoloa perheen kanssa, treffejä Antin kanssa <3 ja hyvää ruokaa.

Mahtaa viikonloppua myös teille kaikille ihanilla lukijoille. 
Onko teillä suunnitelmia viikonlopun varalle?





10 kommenttia :

  1. Näyttää hyvältä! Tuota voisi kokeilla! :)
    Oletteko kokeillut Oatlyn kaurapohjaisia tuotteita? Meillä pojalla on maitoallergia ja me itse käytämme kaurapohjaisia tuotteita maidonkorvikkeina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa koklata ja mikä hyvä niin tota voi just soveltaa niin paljon kun haluaa. Juu on tuttuja ja monesti niitä käytetäänkin mutta Antti haluaa aina välillä maistaa sen kerman ihanan aromin :D

      Poista
  2. Keittoruoat vaan sopii niin hyvin syksyyn.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Upea tuo alin kuva ja pakko olla aivan mielettömän herkullinen keitto! <3 Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ihanalta! Bataatit on vaan niin vihoviimeisiä kuorittavia ja pilkottavia niin niistä ei tee kovin usein mieli laittaa ruokaa. Mutta maku<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aattelin jos sitä nyt viikonlopuksi tekisi bataattipiirakan. Tarvis löytää vaan ensin hyvä resepti siihen. Meillä kuorija on useimmiten Antti :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.