Koneen kätköistä löydettyä

Olen nyt pikkuhiljaa alkanut käydä koneen kuvakansioita läpi ja painanut jo monen kuvan kohdalla delete nappulaa. En edes ole uskaltanut katsoa kuinka monta tuhatta kuvaa koneesta löytyy ja kuten muidenkin tavaroiden kanssa, sama luopumisen vaikeus on valokuvien kanssa. Tuotekuvia ottaessani niitä tulee otettua kymmeniä., tuntuu etten ole koskaan tyytyväinen. Postaukseen niistä sitten päätyy muutama ja loput jää koneen uumeniin. 

Omin pikkukätösin maalattuja ruusuja 

Ihmettelen sitä, minkä takia ihmisen on niin vaikea luopua tavaroista. Itsellä joku ihme pikku tyyppi huutaa olkapäältä korvaan ettet voi siitä luopua kun voit sitä joskus tarvita. Sama kuvien kanssa, mukamas voin joskus tarvita niitä muitakin 10 kuvaa kasvovoiteesta, niin varmaan joo :D  
Cia taas on ihan eri kaliperia kun puhutaan luopumisesta. Hänellä ei tee yhtään pahaa heittää turhia tavaroita pois, sanoikin minulle, että mitä hän säilyttää sellaisia tavaroita tai vaatteita mitä ei käytä? Tässä tapauksessa äidin pitäisi ottaa mallia tyttärestä :) Kallo Reposaari
Tämä on yksi niistä kohtalokkaista kuvista.

Nyt kun olen alkanut lukemaan Konmari kirjaa niin ylimääräisistä kuvistakin on ollut helpompi päästää irti. Mutta... en kuitenkaan ihan kaikista. 


Kuvia läpi käydessä löysin useita lakkauskuvia, tässä niistä pari. Foliokynnet kuuluu sarjaan, ei onnistuneet :D Lakoista ei ole sitten mitään hajua. 


Veikkaan, että musta lakka on China Glazen Liquid Leather mutta varma en ole. 

glitter

Ja näitä erilaisia kukkakuvia on sitten kyllä kanssa varmaan 200 tallennettuna :) Tämä kukkanen kasvoi meidän takapihalla. 


Ehkä vielä joku päivä saan kaikki kuvat käytyä läpi. Nyt vaan tarvitsee koittaa poistaa heti kaikki ylimääräiset kuvat eikä jättää niitä notkumaan. 

Taisteleeko joku muu muuten samojen ongelmien kanssa? 

Mukavaa torstaita kaikille <3 

15 kommenttia :

 1. No k y l l ä taistelee :D. Mitä suurimmassa määrin. (Justiin eilen taas kirjoittelin aiheesta).
  Kuvakansioihin asti en vielä ole päässyt, kun olen keskinyt puljaamaan ihan konkreettisten tavaroiden kanssa, mutta kyllähän sitä tulee välillä mietittyä, että jos nyt vaikkapa samasta tulppaanipuskasta on muutama kymmenen kuvaa ja blogiin on jo päätynyt se omasta mielestä paras otos, niin mihin ihmeeseen niitä loppuja oikein tarvii :)??. Ei mihinkään, Mutta kun ne on silti ihan kivoja.... Huhhuijaa. Voi meitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla etten ole yksin :D En oo kerinnyt vielä lukemaan kaikkia eilisiä postauksia eli ilman muuta meen lukemaan ja kuinkas muuten sattukin sama aihe :D
   Mun pitää ne konkreettisetkin romppeet käydä läpi jossain vaiheessa :D

   Poista
 2. Mä niin tiiän tän tunteen! Ahdistaa kamala tavaran paljous mutta silti eilen labrassa oli haikeaa luopua jopa itse valmistetuista liuoksista :D Jotenkin sitä aina pelkää että muistot kuolee samalla. Tai sitten ehkä se on jokin alkukantainen päähän pinttymä kun kaikkea oli vähän niin oli pakko säästää kaikki mitä on. Hassua että ruokaa on kuitenkin ihan helppo heittää pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, toinenkin kanssasisar ilmottautui <3 Toi liuos oli jo aikas paha :D
   Oot ihan oikeessa ton ruuan suhteen. Sitä ei kyllä yhtään mieti vaan viskoo menemään vaikka sen kanssa pitäis olla oikeastaan just toisin päin.

   Poista
 3. Ihania kynsikuvia. Olen poistanut kuvia aina sen mukaan kun postaus on ilmestynyt blogiin. On toki kuvia joita ei vain raaski jostain syystä poistaa :) Pitäisi ostaa kunnon muistitikku ja siirtää kaikki kuvat kerralla sinne tikulle.
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Outi <3 Mun pitäis tehä toi sama kanssa mutta sitä vaan on aatellu pienessä päässä, et jos mä kuitenkin jossain vaiheessa tarviin tuota ja tuota ja tuota kuvaa, kaikki samasta huulipunasta eri valotuksin :D Enkä koskaan kuitenkaan mitään niillä enää tee. Postaukseen laitetut kuvat säästän kyllä.

   Poista
 4. Upeita lakkauksia! :) Ja ihana tuo viimeinen kukkakuva! Pitäisi varmaan itsekin käydä kuvia läpi ja siivota konetta turhista tiedostoista. Turhia räpsäyksiä on säilössä paljon. Varsinkin kun blogipostauksia varten tulee otettua satoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Mia <3 Suunnitelmissa on tehä tosta kukkakuvasta taulu :)
   Just niitä turhia blogiin varten otettuja kuvia on kone pullollaan, sitten löytys ulkoinen kovalevy, missä on hajonneen koneen kuvat :D

   Poista
 5. Saman ongelman kanssa täälläkin tuskaillaan. Kaapit ja tiedostot pursuavat turhaa roinaa.
  Kuvia tulee otettua aivan liikaa ja jos ei heti poista ylimääräisiä kuvia niin kaaos on jossain kohtaa valmis. Jälkikäteen, kun kuvia sitten yrittää käydä läpi, niin aikaa kuluu ihan järjettömästi ja tietenkin homma jää kesken.
  Tänään siirsin kaikki kesätakit varastoon ja toin talvitakit tilalle. Joukossa oli takkeja joita en ole käyttänyt moneen vuoteen... tarvitsis varmaan viedä sellaiset jonnekin muualle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne se selaaminen jäi just eilen taas kesken kun pari tuntia meni ja tuntu ettei kuvien määrä vähentynyt yhtään :D Kun oppisi tuon Outin tavan poistaa HETI ne ylimääräiset kuvat :)
   Itsellä toi vaateiden siirto edessä nyt viikonloppuna.

   Poista
 6. Mä poistelen aika aktiivisesti, tosin mä olen se tyyppi, joka vie joka vuosi about 10 jätesäkillistä kamaa ulos kämpästä. :D Mä en jostain syystä kiinny asioihin, paitsi siihen ihmiseen jonka kanssa vietän aikaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cia on samanlainen, nytkin kun neiti siivos huoneensa niin tavaraa taas lähti jätesäkillinen. :D

   Mä taas kiinnyn ihmisiin ja niihin pirun tavaroihin :D

   Poista
 7. Täällä kans yksi! Mutta olen pikkuhiljaa "paranemaan" päin, puolisoni ei säästele mitään turhaa ja heittää kyllä kaikki roskiin (välillä niin, että minä pelastan asioita, joita hän heittäisi pois). Välillä itselleni tulee myös se tunne, että nyt kaikki turha pois! Pakkaan pussiin ja jos se pussi jää meille, voi olla, että siellä joku tonttu käy jossain vaiheessa penkomassa ja napsimassa tavaroita takaisin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo tavaroiden pelastaminen, itse meen melkein aina läpikäymään Cian heittämät tavarat :D

   Poista
 8. Kotona pitäisi käydä kyllä varsinaista raivausta. Kuvista koetan nykyisin karsia heti kaikki huonot ja tuplakuvat. Ruoka-annoksista tulee otettua monesta eri kulmasta kuvia, niistäkin pitäisi karsia pois suuri osa. Blogiin sopivan kokoisiksi muokatut kuvat poistan koneelta ja pidän vain niistä alkuperäisen kokoiset kuvat. Kun vielä saisi heti muokattuakin kaikki nekin kuvat, jotka eivät blogiin päädy. Onneksi sentään olen tajunnut koota sopiviin, nimettyihin kansioihin kuvia, että tuhansien joukosta löydän onneksi aika helposti vaikka kuvakirjojen tekemistä varten lomakuvat tai kuvat ystävistä.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.