Nomination ja ruusukulta


Koruja on nykypäivänä olemassa jos jonkimoista mallia ja materiaalejakin löytyy laidasta laitaan. Teräs on niistä materiaaleista yksi. Nythän teräskorut tekevät kovasti tuloaan korumarkkinoille. Ne ovat myös erittäin kilpailukykysiä hintansa puolesta, jos verrantaan hopeakoruihin.
 Itse tykkään teräskoruista niiden helppouden takia, eivä tummu kuten hopea saattaa tummua.  Ja useasti ne ovat ainakin omaan silmään paremman näkoisiä kun hopeakorut varsinkin kaulaketjuissa ja sormuksissa. 
Yksi tunnetuimmista teräskoruista on Nomination. Nomination on italialainen korusarja ja yhtiön  erusti  firenzeläinen Paolo Gensini vuonna 1987. Pakko sanoa, että siinä kyllä Paololla välähti ja kunnolla kun tämän keksi. 
Oikeastaan vasta kun Yhdysvaloissa korua alettiin käyttää enenmmän 2000-luvun alussa, innostus levisi myös muualle maailmaa. 
Suomeen ensimmäiset Nomination rannekorut saapuivat n. 10 vuotta sitten ja täällä Tampereella niitä ensimmäisenä myi Suomen Kultapörssi. Tälläkin hetkellä heillä on todella  laaja valikoima paloja myynnissä ja jos jotain palaa liikkeessä ei ole niin se saadaan tilattua.


Se mikä tekee Nominationista erilaisen muihin koruihin verratuna,  on sen muunneltavuus. Rannekorusta saadaan jokaisen ranteeseen sopivaksi, oli sitten kyse ristiäislahjasta taikka 70-vuotislahjasta. Tässä ei ole lukkoa vaan ranneke on venyvä eli sen saa helposti sujautettua ranteeseen.

 Jokainen korun omista saa kerättyä ranneeseensa juuri haluamansia palasia esim. värin, muodon mukaan. Osa kerää rannekkeeseensa ihania apahtumia muistuttavia paloja. Jokaisen oma koru on aina uniikki. 

Rannekkeita löytyy tällä hetkellä  4 eri leveyttä: tiny, small, classic ja big. Rannekeita löytyy myös eri väreissä ja ne värit näet tästä.
 Classic on niistä se yleisin leveys ja sen jälkeen tulee big. Big-ranneke on hieman maskuliinen ja meneekin useasti miehille mutta kyllä se naisillekkin sopii ;) Classickiin löytyy tällä hetkellä tuhansia paloja, valinnan varaa löytyy ja varmaan jokaiselle jotakin. Ja uusia paloja tulee säännöllisin väliajoin. 
 Aloitusrannekkeen hinta on 18 palalla 10,80 €, Mulle taas riittää 16 palaa, mun ranne on meinaan yhtä pieni kuin kanankoipi :D 
Palojen hinnat pyörii 16-79 euron välillä. Hintaan vaikuttaa myös se onko palassa kiviä ja jos on niin onko ne jalo- vai puolijalokiviä. 
 Ja mikä parasta, aina kun rannekeeseen vaihtaa uuden palan niin toinen ranneke alkaa samaan aikaan valmistua niistä tyhjistä paloista. 
Nythän Nominationillekkin on tullut valikoimiin  nämä ihanat ruusukultaiset palat. Ruusukultahan on nyt se IN juttu koruissa ja kelloissa ja tottahan toki Nomiantion haluaa olla myös ajan hermoilla. 
Isolla valikoimalla ei ole lähdetty heti alkuunsa liikenteeseen mutta mielestäni sitäkin paremmalla. 

Kuva Nomination Facebook sivuilta

Ruusukultaisen palat ovat erilaisia verratuna keltakultaisiin paloihin. Näissä kultaa on käytetty paljon enemmän ja sen vuoksi kullan pitoisuus onkin 9 karaatia, normaalistihan keltakultaisissa käytettään 18 karaatia. Muutenkin nämä ruusukultaiset ovat ehkä enemmän omaan makuun. Muutamat olenkin katsonut valmiiksi, mitkä haluan saada itselleni. Tykkään itse näistä ruusukultaisista palasista ennemmän kuin keltakultaisista. 


Nominationilla on myös muitakin koruja sekä heiltä löytyy myös kellot. Kelloissa on samanlainen venyvä ranneke kuin rannekorussa, joten siitäkin saa tehtyä halutessaan ihan oman näköisensä.  Perinteissä koruissa materiaalina on ruostumattoman teräksen lisäksi hopea. Uutuuksia  tulee mallistoon aina tietyin väliajoin. Mistä sitten tunnistaa Nomination palan ?
Nominationissa  paloissa lukee aina Nomination joko etupuolella tai sitten takana.


Paloille tulee  kahden vuoden takuu.
 Nominationin palat ovat 18 karaatia, 9 karaatia tai streling hopeaa


Nomination korumerkillä on noin 50 omaa liikettä ympäri maailman ja Nomination jälleenmyyjiä on yli 5000. Kahden vuoden kulttua Nominationin ikoni eli Composable Link Bracelet-rannekoru täyttää huikeat 30 vuotta!

Nomination on muuten myös mukana Lastensairaala hankkeessa.

Uusi Lastensairaala 2017 Collection
Kuva lainattu

Auta Nominationia tukemaan Uutta Lastensairaalaa 2017. Nomination lahjoittaa jokaisesta rannekorusta 5€ tähän hyvään tarkoitukseen. Ole mukana talkoissa ja tue Uutta Lastensairaalaa Nomination MyBonBons tai Silvershine Composable Limited Edition rannekoruilla 
Korut löydät tästä 

Löytyykö ranteesta Nomination koru ? Millaisia palasia sun rannekorusta löytyy?
Itsellä alkaa kova valikoiminen Big:n paloista, niitä on meinaan muutamia mitä haluan tähän ostaa. Nomination Classic-ranneke saatu yhteistyössä

4 kommenttia :

 1. Mä olen aina ajatellut, ettei nämä Nomination-korut ole mun juttu, mutta sun ranteessa nämä näyttävät tosi tyylikkäiltä ja kauniilta! <3 Heräsi kiinnostus itselläkin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä kokeilemassa liikkeessä ja voit yllättyä :)

   Itse olen kyllä ihan myyty noihin ruusukultaisiin paloihin, niissä on jotain sellaista,ettei silmiä saa irti.

   Poista
 2. Mulla on kaks korua ja toinen on syntyny niistä ylimääräsistä laatoista ku hankkii uusia kuvioita. :D Elikkäs mulla on melko paljo erinäkösiä laattoja ja osa on myös feikkejä, mikä ei mua niinkään haittaa. Mulla on lähteny niin feikistä ku aijostaki timantteja pois. Ja käsittelen kyllä korua hellävarasesti.

  Mulla on muumilaattoja kaks, pikkumyy ja hattivatit, sit on monenlaisia sydämiä, nimi ristejä ja vaikka mitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän mikään koru ole ikuinen, mutta jos sulla on siinä se takuu voimassa ni käy viemässä liikeeseen.

   Oi ne muumit on kivoja, onko sulla roikkuvana vai tavallisena paloina ne? Siitä tälläiset keräilykorut on kyllä kivoja kun niihin voi ostaa tai pyytä lähjaksi juuri sellaisia mistä tykkää. *lahjalistaa tekemässä :D

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.