Unna Nordic vie sinut metsään

tuotteet saatu testiin

Teiltä on paljon tullut pyyntöjä luonnonkosmetiikaa käsittelevistä postauksista. Toiveet on nyt kuultu ja tällä kertaa esittelyvuorossa on kotimainen Unna Nordic -sarja.  


Itse olen aika noviisi luonnonkosmetiikan saralla eli vertailua en pysty tekemään siltä osin muihin luonnonkosmetiikan sarjoihin. 

Aikaisempaa kokemusta itsellä ei Unna Nordic -sarjan tuotteista ole ja tästä syystä olikin kiva päästä testailemaan tuotteita. Aluksi muutama sana itse sarjasta. Unna Nordic Unna Nordic on suomalainen luonnonkosmetiikkasarja ja sarjan tuotteet valmistetaan myös Suomessa. Kyseessä on hoitolasarja eli tästä syystä niitä ei ole myynnissä muualla kuin kauneushoitoloissa ja Unna Nordic:n omassa verkkokaupassa. 

Tuotteet ovat suunniteltu hieman aikuisemmalle iholle eli +25 -vuotiaalle. 

Tuotteiden pääraaka-aineet ovat peräisin suomalaisesta luonnosta. 

Sarjan kehittäjät ovat halunneet luoda tuotteiden avulla hellivän metsähetken.  


Vilja 

kaurapuhdistusmaito

Ensimmäisenä vuorossa on kaurapuhdistusmaito nimeltä Vilja.

Vilja sopii erityisesti kuivan, herkän ja atooppisen ihon puhdistukseen. 
Sen sisältämä kaura rauhoittaa kutisevaa ihoa. Mukana on myös manteliöljyä ja aprikoosikiviöljyä, jotka puolestaan ravitsevat ihoa samalla puhdistaen.  


Itselläni on pintakuiva iho, eikä tämä jättänyt puhdistuksen jälkeen sitä inhottavaa kinnaavaa tunnetta iholle. Tällä voi poistaa myös vesiliukoisen silmämeikin, mistä itse tykkään. 


Tuoksu tässä on raikas ja tuo mieleen kesäpäivän luonnossa. 
Koostumus on yllättävän paksuhko ja itsellä välillä oli hankaluuksia saada tuote ulos pullosta. 

VarpuSain testiin myös kaksi eri hoitovettä. 
Varpu on aikuisen ihon hoitovesi, joka aktivoi ihon omia toimintoja ja kosteuttaa ihoa. 

Itse en meinaa millään muistaa tätä hoitovesien kerrostamista vaan monesti se jää siihen yhteen käyttökertaan. Tässä on petraamista ainakin omalla kohdalla. 


Varpu on tehty koivumahlapohjaan, joka antaa iholle aminohappoja, vitamiineja ja runsaasti kosteutta. Aktiiviaineena on käytetyt fermentoitua granaattiomenauutetta, jonka on todettu aktivoivan ihon kollageenintuotantoa. Mukana on myös ratamouutetta tasapainottamassa talintuotantoa ja prebiootteja, jotka puolestaan tukevat ihon mikrobiomin toimintaa. 

Vaikka puhutaan hoitovedestä, koostumus on hieman geelimäinen eikä siis valu sormien välistä kuten vesi. 
Varpu hoitovesi painellaan puhtaille kasvoille käsin. Itse käytän tätä aina iltaisin. 

Tuoksu on sekoitus metsää ja kukkia, todella miellyttävä. 
Loistava valinta kuivalle iholle, joka janoaa kosteutta. 
HavuHavu on suihkepullossa oleva hoitovesi. Tämä, kuten Varpukin, on aikuisen ihon hoitovesi. Havu virkistää, tasapainottaa ja kosteuttaa ihoa. 

Myös Havu on tehty koivumahlapohjaan. Vaikuttavina raaka-aineina tässä on käytetty ratamouutetta, prebiootteja ja katajavettä. Katajavesi ehkäisee rasvoittumista ja tulehduksia, ratamouute vähentää ja rauhoittaa punoitusta.
Havu hoitovesisuihke on varma valinta, jos ihosi on ärtynyt, punoittava tai rasvoittuva. 
Itselläni on couperosaa ja muutenkin helposti punoittava, joten tämä on juurikin omiaan siihen. :) 
 Tälläiset suihkutettavat ovat ihania käyttää aamulla, virkistää kivasti, jos vielä hieman uni painaa. Tämän tuoksu vie kyllä mukanaan suoraan metsään on onkin mun lemppari näistä. 
Samalla tavalla tätäkin kannattaa kerrostaa 2-7 kerrosta niin saat parhaimman tuloksen. Kunhan vaan itsekin muistaisi sen. :) 
Tätä voi suihkutella myös meikin päälle, jos haluaa virkistäytymistä. 

Viola

Viola on PHA-kuorinta, joka kirkastaa ihoa. Kuorinta on rakeeton, koska kuorinnan hoitaa PHA-happo hellästi mutta tehokkaasti. Ihosta tulee pehmeämpi ja kirkkaampi. Kuorinnan jälkeen iho on myös paljon vastaanottavaisempi hoitaville ainesosille. 

PHA-hapon lisäksi mukana on raparperiuutetta ja variksenmarjamehua. 

Viola sopii myös herkälle iholle. Kuorinnan jälkeen varsinkin herkkäihoisille saattaa iho hieman punoittaa mutta se rauhoittuu siitä hetken päästä. 
Koostumus on geelimäinen mutta tuoksu tuo mieleen maatilan. Tuoksun sanotaan olevan raikas ja sitruksinen mutta silti se ainakaan minun ja Antin mielestä ei ole. Harmi sinänsä, koska tykkäsin muuten tästä kuorinnasta. Te kuitenkin tiedätte, että menen aika lailla tuoksu edellä kaikessa. Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia tästä kuorinnasta. 

HerttaViimeisimpänä mutta ei todellakaan vähäisimpänä Hertta. Hertta on antioksidanttinen yönaamio, joka ravitsee, aktivoi ja kosteuttaa aikuista ihoa. 
Myös Hertan pohjana on koivunmahla eikä vesi. Koivunmahla antaa iholle ravintoaineita sekä kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Mukana on myös granaattiomenan siemenöljyä, sheavoita ja ruusunmarjauutetta. 
Koostumus tässä on täyteläinen ja tuoksu tässä on mieto ja maanläheinen. Hieman vaikea kuvailla tätä tuoksua. 
Mä rakastan yönaamioita yli kaiken. Yönaamioita käytetään yövoiteen tapaan eli se ei todellakaan suttaa tyynyliinaa, jota monet ovat pelänneet. Tähän olen meinaan törmännyt, kun olen ollut työkeikkoilla Sokoksissa. 
Tämä yönaamio on muuten juurikin omiaan, jos on kuiva tai pintakuiva iho. 


Oli tosi kiva tutusta tähän Unna Nordic -sarjaa, jo ihan siitäkin syystä, että se on kotimainen. Jäin kaipaamaan enemmän niitä metsän tuoksuja mitä luvattiin, metsässä sielu lepää. 
Tuotteiden hinnat eivät ole ihan siellä edukkaasta päästä mutta kyseessähän onkin hoitolasarja. Tuotteita on myynnissä kauneushoitoloiden lisäksi myös verkkokaupassa ja TÄSTÄ linkistä pääset tutustumaan muihinkin sarjan tuotteisiin. 
(ei ole mainoslinkki) 


Mukavaa uutta viikkoa teille kaikille. 

Love
2 kommenttia :

 1. Tuo Viola PHA-kuorinta on kiinnostanut mua jo pitkään, oli tuoksu mikä vain :D

  Ps. Yönaamiot on ihania! Tuosta ei tosin kokemusta ole - vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yönaamiot ovat ihan parhaita! Tykkäsin kuorinnasta kyllä ja siihen tuoksuun saattaa tulla muutoksia. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.