Hellepäivien ihana viilentäjä: raparperi-inkiväärisorbetti

HUH HELLETTÄ! Kyllä nyt on ilmoja pidellyt eikä loppua näy. Itsetehty sorbetti on yksi loistava valinta viilennykseen varsinkaan, jos ei pääse pulahtamaan järveen tai mereen. Itse heitin talviturkin eilen järveen ja vesi oli kyllä todella lämmintä ja harvoin tuota kuulee meikäläisen suusta. 

Meillä, kun ei ihan lähellä ole järveä niin jätski ja sorbetti saavat hoitaa kehon ja mielen viilennyksen. Itsetehtynä saat juurikin omaan makuun sopivaa jäätelöä tai sorbettia ja onhan itsetehty aina parasta. Tiedät myös tarkkaan mitä se pitää sisällään. Varsinkin jos ne tulevat vielä omasta pihasta. 
Anttihan on maitoallergikko ja valmiina kaupan pakastealtaasta ei kovin montaa erilaista jäätelöä tai sorbettia löydy. Sorbettien kanssa kannattaa muuten olla tarkkana, jos vain allergiaa löytyy, koska joissakin on käytetty myös maitotuotteita. Tästäkin syystä meillä tehdään melkein kaikki jäätelöt ja sorbetit itse. 
Kun omassa pihassa kasvaa raparperia niin pitäähän siitä tehdä myös sorbettia. 


Raparperi-inkiväärisorbetti





325g raparperiä paloina 
100g sokeria
2,5 dl vettä
1 tl sitruunamehua
1 tl inkivääriä 
1 tl vaahterasiirappia tarvittaessa
(punaista elintarvikeväriä) 

-Laita vesi, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes sokeri on sulanut. 
-Kiehauta seos ja lisää raparperit 
-Anna kiehua 8-10 minuuttia eli niin kauan, että raparperit ovat pehmentyneet.
-Lisää raastettu inkivääri ja keitä vielä kaksi minuuttia.  
-Anna seoksen jäähtyä kunnolla. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kipon kulhoon missä on jäävettä. 
-Lisää halutessasi vaahterasiirappia ja elintarvikeväriä.
Itse lisäsin punaista väriä, koska massa näytti aika hurjalta. Halusin koostumuksesta myös tasaista joten survasin sauvasekottimella massan tasaiseksi. 
-Massan jäähdyttyä, laita se jäätelökoneeseen ja anna koneen hoitaa loput. 
-Ja sitten vain herkuttelemaan! 

Tämä määrä riittää 4-5 hengelle, riippuen annoksen koosta.

jäätelökone


Itse käytin tätä Wilfan Vanilja XL jäätelökonetta, joka valmistaa jäätelön tunnissa. On tosi kätevä. Lisää tästä laitteesta voit lukea TÄÄLTÄ
Sieltä löytyy muuten myös raparperijäätelön ohje, joka on maidoton ja näyttää tältä. :)







Tätä sorbettia voi valmistaa myös ilman konetta mutta silloin sen valmistus kestää kauemmin. Sekoittele sillon massaa muutaman kerran ensimmäisen kahden tunnin aikana. 

Jos teet sorbetin hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen niin se kannattaa ottaa huoneenlämpöön noin 10 minuuttia aikaisemmin. Näillä helteillä riittää kyllä lyhyempi aika. 

kuohari, kuohuviini



Sorbetin kanssa sopii kivasti myös kupliva ja tämä Henkell Alkoholfrei Sparkling Blanc alkoholiton kuohuviini yllätti meidät aivan täysin. Tuoksusta löytyy päärynää, omenaa ja hitusen ihanaa vaniljaa. Maku oli todella hyvä, kivan sitrusmainen ja todella raikas ja kupliakin oli mukavasti. Nautitaan kylmänä tottakai. 
Tämä on muuten loistava valinta myös häiden alkumaljaksi tai illanistujaisiin seurustelujuomaksi!  

Nautitaan kesästä, lämmöstä, auringosta, kuplista ja itsetehdyistä herkuista! 


Henkell saatu
Love

4 kommenttia :

  1. Herkullisen näköistä sorbettia. Kyllä nyt on tehnyt kevyitä jätskejä mieli ja olen tehnyt myös paljon smoothieita päivää ja oloa piristämään :)
    Leppoisaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Tämä voisi olla ihan toteuttamiskelpoinen. Tykkään raparperista kovasti, mutta ikävä kyllä sen kasvattaminen tuntuu olevan erityisen hankalaa. Kaupasta ostettuna se taas maksaa ihan hirveitä, viimeksi katsoessa pauna maksoi viisi dollaria.

    VastaaPoista
  3. Sorbetti on kyllä kuumana kesäpäivänä ihan superhyvää ♥

    VastaaPoista
  4. Oi nam! Juu saa kyllä tuoteselosteita lukea tosi tarkkaan! Mulla nyt sentään on vaan laktoosiongelma, mut joku kerta ostin mehujään ja ku aloin sitä syömään ni ihmettelin et miks valkonen raita maistuu ihan normi jätskille ja sitähän se sit olikin. Nykyään luen ihan kaikkien pakettien tuoteselosteet, myös sellasten missä luulis ettei maitoa/laktoosia ole. Aikamoisia yllätyksiä tullut kyllä vastaan :D esim. melkein kaikissa dippijauheissa lukee oikein "laktoosi".

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.