JÄTÄ HELTEILLÄ KOIRA KOTIIN!!

Pistää siten niin vihaksi ihmiset, joiden jostain ihme syystä, pitää helteillä raahata koiraa mukanansa markkinoille ja terassille!! Eilen kävimme Pirkkalan muinaismarkkinoilla. Mittarissa taisi olla varmaan 27 astetta, jos ei enemmänkin tai siltä aikakin tuntui. Aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. Tuulta ei ollut nimeksikään eli jokainen meistä tänä kesänä tietää miltä se tuntuu. Eli oli todella lämmintä. 
 Vaikka rakastan aurinkoa ja lämpöä niin yhdessä vaiheessa sitä oli vaan pakko etsiä varjoa ja juoda vettä useaan otteeseen. Varjopaikkoja ei montaa markkinoilla ollut ja useammat olivat myyntikojujen alla tai sitten ihan siinä vieressä. Eli ei niissäkään voinut kovin kauan aikaa olla. Toivottavasti seuraavalla kerralla ollaan otettu tämä huomioon. 

Sitten näen jotain uskomatonta. Joku idiootti on tuonut koiran markkinoille!
 Ei helvetti suoraan sanottuna!! Järki hoi, älä jätä tai taisi kyllä jättää. 
Meillä ei Milo lähde edes lenkille keskellä päivää saati mene riehumaan takapihalle. Ei tulisi pieneen mieleenkään ottaa koiraa mukanaan eikä varsinkaan hellepäivänä. Voin vain yrittää kuvitella miltä siitä koira ressukasta on tuntunut. Eikä muuten omistajalla näkynyt olevan edes vesipulloa mukana, siis HALOOOOOO!! 

Näin myös toisen koiran, joka yritti vetää jarruja päälle eikä olisi halunnut tulla sinne mutta omistaja halusi väkipakolla viedä hänet markkinoille. Mistä näitä ihmisiä oikein tulee???? 
Yhtälailla koira saa lämpöhalvauksen kuten ihminenkin ja koira vielä helpommin. 

Antaisin mitä vain, että saisin sen omistajan istumaan turkki päällä paahtavaan aurinkoon ilman mahdollisuutta juoda vettä. 
Nyt ottaa hieman päähän, kun en mennyt tätä sanomaan eilen sille omistajalle. Jos vastaava tilanne tulee ette, TOIVON ETTEI TULE, niin silloin aukausen suuni.  Toivottavasti se koira ei saanut lämpöhalvausta. 


seropi


Ihanat helteet jatkuvat ainakin vielä ensi viikon ja toivottavasti ihmiset jättävät koirat kotiin päivän kuumimpina aikoina. 
Jos on pakko ottaa koira mukaan niin ottakaa vettä niin koiralle kuin itsellekin! 
Niin ja ei saa unohtaa antaa vettä myös siileille, oraville ja muille pienille otuksille. <3


Ihanan lämmintä sunnuntaita! 


Love

9 kommenttia :

 1. Äskettäinhän joku pariskunta oli jättänyt alle vuoden ikäisen vauvan paahtavan kuumaan autoon :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TÄH?!?! Ai kauheeta :( Ihan oikeesti, mitä nää ihmiset ajattelee??

   Poista
 2. Me käytiin just koirapuistossa että koira sai ulkoilua koska ei ole omaa pihaa. Vettä oli mukana ja tarjosin useaan otteeseen. Paluumatka tultiin tooodella hitaasti koska koiralla oli selkeästi kuuma ja se oli väsynyt. Ei täällä sisälläkään kiva ole, istun tietokoneella ja hiki valuu norona. Ilma ei vaihdu yhtään. On tämä kyllä, en halua valittaa kesästä mutta liika on liikaa!

  VastaaPoista
 3. Se on kyllä kumma kuinka ajattelemattomia jotkut ovat! Meillääkin koirat ulkoilee näillä helteillä aamulla ja illalla pidempään, päivällä vain nopea pissatus ja sen jälkeenkin ovat ihan tööt.

  VastaaPoista
 4. Toi on niin totta! Mua hirvittää meidän koira, kun se makaa auringon paahteessa hellesäälläkin. Välillä täytyy oikein käskeä varjoon.. Olen jäädyttänyt pakasterasian pohjalle vähän vettä ja laittanut herkkunappuloita mukaan. Sitä kun koira nakertelee, niin ainakin vähän viilentyy. :)

  VastaaPoista
 5. Mut sit on niitä ihmisiä jotka ottaa nuo jutut elämäntehtäväkseen tietämättä henkilökohtaisesti esim jos koira on just käynyt uimassa ja suorittamassa koulutustehtävää. Just tuli tuommoinen kaikkitietävä meille sanomaan ja sit vasta katso että oho, mut ei kuitenkaa edes anteeksi pyytänyt.

  VastaaPoista
 6. ihanat kesäkelit mutta koiranomistajana toivoisin jo vähän viileämpää säätä. itse ostin juuri koiralleni viilennysliivin, että ne lyhyet välttämättömät ulkoilut sujuisivat tuskattomammin.

  VastaaPoista
 7. Toinen vaihtoehto noilla ihmisillä olisi varmaan ollut se, että olisivat jättäneet koiraparan autoon! Miksi ***** koiraa ei voi jättää kotiin? Ei ne ikävään kuole, jos käy jossain markkinoilla, vaan voivat taatusti paremmin kotona viileämmässä ja vesikupin äärellä.
  Olin viime kuussa Jkylässä lentonäytöksessä, jonka markkinoinnissa jo kerrottiin, että kovien äänien vuoksi alueelle ei saa tuoda lemmikkejä. No ainakin yksi urpo oli tuonut, mutta koska ei saanut sitä alueelle sisään - jätti sen autoon. Oli helle koko päivän! Kuulin vaan kuulutuksesta, että koira autossa. Onneksi paikalla oli paljon poliiseja, joten toivottavasti he seurasivat pääsikö koira pois autosta...
  ***** mitä idiootteja!

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä niin raivostuttavaa! Me oltiin Ikeassa joskus miehen kanssa ja ulkona oli tosi kuuma. Istuttiin autossa ja mietittii, että mihin lähdetään seuraavaksi. Muutaman ruudun päässä oli pakettiauto missä ikkuna ihan pikkasen raollaan ja sisällä jotain 3 tosi pientä huonosti ruokittua chihuahuaa. Ne haukku siellä ja lopulta yksi niistä pääsi hyppäämään ulos autosta ja juoksi pitkin parkkipaikkaa. Myyjä tuli koirien omistajan kanssa ulos ja se omistaja vaan lykkäsi koiran takasi autoon ja lähti itse takasin Ikeaan. Se koira kiipes sieltä ikkunasta ulos vielä kolme kertaa ja viimisellä kerralla sit tää omista luovutti ja lähti auton ja koirien kanssa pois. Mä oon sitä mieltä et ihmisten pitäs läpästä joku kurssi ja koe ennen eläimien ottamista.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.