pHformula pinnoitushoito ja mesohoito eli mikroneulaus

Jokainen meistä varmaan haluaa kauniin ihon. Jonkin verran ihon kuntoon vaikuttaa myös  perityt geenit. Itselläni ei ole ollut finnejä taikka muuten rasvaista ihoa vaan nuorempana ihoni oli kaunis ja olin siitä ylpeä. Nyt taas mitä vanhemmaksi tulen niin sitä tärkeämmäksi myös ihonhoito on tullut. Ihoni on pintakuiva ja talvisin iho kääntyy enemmin sinne kuivan puolelle. Poskilla on myös couperosaa, luonnon omaa poskipunaa :)
  Kuivassa ihossahan näkyy myös juonteet paljon selkeämmin, kun taas ihossa minkä kosteustasapaino on hyvä.

kasvohoito
Tässä kuva pinnoitushoidon jälkeen

Blogin kautta olen saanut ihan huikean mahdollisuuden päästä kokeilemaan pHformula pinnoitushoitoja. Moni teistä on saattanutkin hoidoista lukea muiden blogeista mutta tässä vielä pieni kertaus mikä se pinnoitushoito oikein on.

pHformula on ensimmäinen farmakosmeettinen tuotesarja ja se perustuu ihon aktivoimiseen. Kyseessä ei ole kuorinta vaan ihon pinnoitus. Itsekkin luulin ensin, että kyseessä on kuorinta, kun kuulin happohoidoista.
Se ero mikä pHformula pinnoitushoidolla on kuorintahoitoihin on se, että pinnoitus hoidot aloittovat ihosolujen uudistamis- ja korjaantumisprosessin, kun taas kuorintahoidot poistavat ihosolukkoa.
Hoitomuodon tavoitteena on ihosolujen uudistaminen ja uusien solujen mahdollisimman tehokkaaseen muodostumiseen.

Ensimmäisen kerran suuntasin Espooseen maahantuojan tiloihin ihanan Veeran käsittelyyn. Kotona olin aloittanut ensin aktiiviseerumin käytön, joka valmistelee ihon pinnoitushoitoja varten.
Ennenkuin pinnoitushoitoja lähdetään tekemään, iholle tehdään AINA ensin S.P.Complex herkkyystesti. Tällä testillä määritellään ihon sen hetkinen kunto, reaktio ja tuntoherkkyys. Samalla se avaa ihon kuljeuskanavia ja kuorii kevyesti ihon pintaa ja näin valmistelee ihoa itse pinnoitushoitoa varten. Muina kertoina hoidot tehtiin täällä Tampereella ja tekijänä oli todella ammattitaitoinen Kristina Kengurumimmeiltä.

Pinnoitushoitoja on viisi erilaista.

M.E.L.A tasoittaa ihon sävyä ja napakoittaa eli on juurikin omiaan pigmentoivalle ja kirjavan sävyiselle iholle. Tämä on happopinnoitusnaamio ja vaikutusaikaa säätelemällä pystyy säätämään hoidon voimakkuutta.

C.R rauhoittaa ja palauttaa ihon toimintaa. Tämä pinnoitushoito on omiaan herkälle, punoittavalle iholle. Hoito vahvistaa ihon toimintakykyä ja hillitsee ihon ärsytysreagtioita. Hoito sopii hyvin myös rocasceaan eli ruusufinniin taipuvaiselle iholle.


A.C.N.E puhdistaa ja hillitsee tulehdusta. Täydellinen hoito akneen taipuvaiselle iholle. Hoito puhdistaa, normalisoi ihon toimintaa ja ehkäisee sekä samalla hillitsee ihossa olevia tulehduksia. Tuloksia on kuulemma saatu aikaan myös kystisen aknen hoidossa.

V.I.T.A.C. kirkastaa ja raikastaa ihoa. Tämä pinnoitushoito sopii lähes jokaiselle ihotyypille. C-vitamiinipinnoitus on nopea ja tehokas.

A.G.E. silottaa ja tasoittaa ihoa. Tämä hoito on aikuiselle, ikääntyvälle iholle. Silottaa olemassa olevia ikääntymisen merkkejä sekä aktivoi ihon toimintaa ja uudistumista. A.G.E hoidossa voidaan ihon pinnalle laittaa useampi pinnoitus samalla hoitokerralla tai sitten keskittyä paikallisesti.

Itselleni tehtiin A.G.E sekä M.E.L.A hoitoja. Iho puhdistetaan ja puhdistus viimeistellään desinfioivalla alkoholiliuoksella, tuoksu on tässä aikas voimakas. Tämän jälkeen iholle tehdään tuo yllä mainitsemani herkkyystesti. Tämän herkkyystestin aikana sinulta kysytään tuntemuksia 1-10. Itsellä luku oli yleensä siinä 5 hujakoilla. Tämä hoitohan ei ole mikään perus kasvohoito, missä nautitaan ihanan rentouttavasta hieronnosta, ihanilta tuoksuvista tuotteista.Herkkyystestin jälkeen siirrytäänkin sitten itse pinnoitushoitoon. Happo levitetään isolla "topsilla" iholle. Kristina kyseli tuntemuksia koko ajan juurikin tuon asteikon avulla. Jos tuntemukset eivät olleet suuria laitettiin toinen pinnoitus. Välillä laitettiin vain tiettyyn kohtaan kahteen kertaan ja välillä mentiin vain yhdellä. Muutaman kerran tuntemukset olin 8 mutta aikas pian se nipistely kuitenkin rauhoittui.
M.E.L.A pinnoitushoidossa tätä sivelyä et tehty, koska siinä hoitomuotona on naamio.

Itse yllätyin siitä, miltä iho näytti hoidon jälkeen. Luulin, että iho punoittaa ihan kunnolla mutta väärässä olin. Kukaan ei uskonut, kun kerroin että olin juuri tulossa happohoidosta! Katsokaa tuota ensimmäistä kuvaa, jos ette usko :D

Hoidon jälkeen iho suojata todella hyvin ja omalla kohdalla iho vaati myös kosteutusta. Iho kinnasi illalla aina hoidon jälkeen ihan kunnolla ja oikeilla kotihoito tuotteet ovatkin tässä vaiheessa todella tärkeät. Saunaan ei saa mennä samana päivänä eikä myöskään mitään hikijumppaa.
Samoin iho pitää suojata auringolta myös talvella hyvin.

Muutaman päivän jälkeen hoidosta, ihossa oli pientä hilseilyä nenänpielissä ja poskipäillä. Kuorinnalla ja kosteutuksella hilseilyn sai loppumaan. Iho näytti todella hyvältä hoitojen jälkeen ja myös tuntui kimmoisammalta.

 pHformula kokemuksista voit lukea esim.  Fantazya-blogissa, missä Janet sai upeita tuloksia akneen.

Minulle tehtiin pinnoitushoitojen yhteydessä myös mesohoitoja eli mikroneulausta. Riippuen pinnoitushoidosta, neulaus tehtiin joko ennen pinnoitushoitoa taikka sen jälkeen.Mikroneulaus saa ihon oman kollageenin teho toimintaan ja näillä ollen parantaa ihoa huomattavasti. 
Mikroneulauksessa ihon pintaa rullataan pienellä rullalla missä on pienen pieniä "neuloja", neulojen koot ovat 0,25 mm ja 0,55 mm. Isompiakin neuloja on olemassa, mutta niitä käyttävät lääkärit. Neulat tekevät ihoon satoja pienen pieniä reikiä, josta sitten vaikuttavat aineet imeytyvät paremmin ihoon. Reiät ovat auki noin 15 minuuttia, jonka jälkeen ne pikkuhiljaa sulkeutuvat. 


kuva saatu maahantuojalta

Kuvasarjassa havainnollistetaan, että kun neulalla tehdään iholle ”mikrohaava”, ja iho lähtee parantamaan itseään, se rakentaa uuden, joustavan ja ”nuorekkaan” tyvikalvon, eli sellaisen jota nuorilla ihmisillä on luonnostaan, kun taas ikääntyvällä iholla se on jäykkä, joustamaton, suora ja ohut.

Mikroneulaus tuntui aikas jänskältä. Kaulalla se kutitti niin, että kylmäväreet menivät pitkin kroppaa, kun taas esim. silmänympärysiholla se niin sanotusti nipisteli enemmän kuin otsalla. 
Neulauksen jälkeen ihoni punoitti hieman enemmän kuin normaalisti pHformula hoidon jälkeen mutta hyvin äkkiä se kyllä hävisi. Kun Kristina pelotteli punaisuudesta niin kuvittelin näyttäväni tomaatilta :D Neulauksen jälkeen ihon punoitti hieman enemmän kuin pelkän pinnoitushoidon jälkeen. 
Parhaimman tuloksen saa kun hoitoja otettaan 6 sarjoissa kahden viikon välein. Vaikutus kestää puolesta vuodesta jopa vuoteen! Omalla kohdalla emme pystyneet tekemään säännöllisin väliajoin hoitoja.


Tässä lähikuva tuosta rullasta mitä minulla käytettiin


Monet on varmasti nähneet mainoksia, kotiin ostettavista mikroneulausrullista. Itsekkin olin joskus harkinnut sitä ostavani mutta onneksi en kuitenkaan sitä tilannut enkä suosittelen kenellekään.
Kasvot ja neulat, olivat ne sitten kuinka pieniä tahansa, on hyvä jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Vaarana siinä on, että sitä ihoa tulee rullattua liian tylsillä neuloilla taikka liian kovalla voimalla. Silloin onkin sitten lopputulos kaikkea muuta kuin sitä mitä on hakemassa. Kannattaa muistaa, että nuo neulat eivät pysy terävinä. Oikein puistattaa ajatella, mitä tylsä terä saa aikaan ihossa.

Couperosa selvästi vaaleni hoitojen edetessä ja jos olisimme pystyneet tekemään hoidot säännöllisesti vaikutus olisi ollut vieläkin parempi. Ihon sävy oli muutenkin kirkkaampi ja tasaisempi hoitojen jälkeen. Juonteissakin huomasin muutosta lähtötilanteeseen. Harmitaa, kun osa kuvista on kadonnut silloin, kun vaihdoin koneen tähän MAC:n

Kotihoito on näidenkin hoitojen yhteydessä todella tärkeää ja oma kosmetologisi valitsee sinulle ne oikeat tuotteet.

Kengurumimmeiltä saat näiden pinnoitus- ja mesohoitojen lisäksi ihanat, hemmottelevat Guinot kasvo-ja vartalohoidot, ripsipidennyksen, kestopigmentoinnit, rakennekynnet. Muutamasta Guinotin tuotteesta on tulossa juttua. Niihin tutustuin näiden hoitojen aikana ja kuuluvat lemppareihin tällä hetkellä :)


Iso kiitos pHformulalle,  Kengurumimmeille ja varsinkin Kristinalle näistä hoidoista <3
 Kengurumimmit löydät muuten Hämeenkatu 24 ja kaupunkihan on tietysti Tampere :)


Love


26 kommenttia :

 1. Kuulostaa hyvältä tällainen hoito. Sun iho näyttää hyvältä, vaikka posket punoittavatkin.
  Mukavaa torstaita Marina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi muuta kuin suositella. Tässä voi käydä vaikka ruokkisella :)
   Kiitos paljon Outi <3

   Poista
 2. Mulle joskus tuttu kosmetelogi tuota mikroneulausta suositteli, kun tuskailin syvän "Sibelius"-ryppyni kanssa, mutta jotenkin mua ajatus neuloista kasvoilla pelotti niin, etten innostunut. Mutta nyt kun luin tän sun asiallisen tekstin, saatan jopa rohkaistua. Ja todella hyvältä näyttää sun iho!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin kuules pelotti itseäkin mutta ajattelin, että kokeillaan ja onneksi kokeilin. Jään innolla odottamaan sun juttua neulauksesta ;) Kiitos Annukka <3

   Poista
 3. Sun iho näyttää tosi hyvältä! :) pH-formulahoidot vaikuttaa tosi tehokkailta ja toimivilta. Itse en kyllä uskaltaisi alkaa rullailemaan ihoani, mutta ammattilaisen käsittelyssä voisin kokeilla. Tosin myönnän, että muutama vuosi sitten meinasin hetken mielijohteesta tilata tuollaisen rullan, mutta onneksi tulin järkiini :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me molemmat tultiin järkiimme :D Näillä hoidoilla saa kyllä loistavia tuloksia aikaan.

   Poista
 4. Mikroneulaus on hoitona ihan mahtava keksintö. Omalla kohdallani olen saanut siitä merkittävää apua vanhoihin kuoppa-arpiin ja on se hälventänyt selkeästi otsan juonteitakin. Mikroneulaus tekee muutenkin ihosta tosi freesin näköisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on tullut kanssa mikroneulauksen kannattaja :) Nyt voinkin yhdelle kaverille kertoa, että kannattaa kokeilla niihin arpiin myös tätä.

   Poista
 5. Varsinkin tuota pinnoitushoitoa olisi erittäin mielenkiintoista testata, en tiedä "uskaltaisinko" neulaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa kokeilla, se on veikeän tuntuista mutta iho kiittää :)

   Poista
 6. Taitaa olla niin, että Benecomilta löytyy tämän hetken parhaat kasvohoidot, jos haluaa näkyviä tuloksia nopeasti. Tällä phFormulalla saa ihon nopeasti tajuttuman hyvään kuntoon, kun taas Guinotin hoidolla saa sellaista kiinteyttä leukaperiin, ettei millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guinotin hoidosta ei ole itsellä kokemusta, mutta leukaperät kaipaisivat kyllä kiinteytystä :D Muutama heidän tuote on ja ne on ihan huippuja!

   Poista
 7. Kiitos mielenkiintoisesta ja informatiivisesta postauksesta. Tämä selvensikin monta asiaa ja mielenkiintoni heräsi entisestään. Kyllä tämä nyt vaan itsekkin täytyy kokeilla! Mukavaa joulun alusaikaa. //tyyne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit ja ole hyvä. En voi muuta kuin suositella.
   Mukavaa joulun alusaikaa myös sinulle <3

   Poista
 8. Otsa on sen verta huonossa hapessa, et hoito tekis hyvää. Oon varmaan viimeks käynyt kauneushoitolassa 10 vuotta sitten. Voiko olla mahdollista??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä kannattaa välillä käydä. Mäkin voin tehdä sulle sitten, kun tulet meille niin vaikka ensihätään kasvohoidon ;) olenhan kosmetologi. Hoitoloissa on siltä hoitavammat aineet sekä laitteet.

   Poista
 9. Täällä tosiaan yksi vannoutunut pHformulan kannattaja! Kuinka ihanaa oli saada apu vaivaan, joka oli vaivannut pitkään. Mun iho on vieläkin hyvässä kunnossa :) seuraavaksi mäki haluun neulaukseen :D

  VastaaPoista
 10. Minä teen itse mikroneulausta kotona 0,5 mm teräisellä ja on ihan loistava juttu. Ihoni näyttää melkeinpä paremmalta kuin 10 v sitten. 0,25 mm teräksen meinaan hankkia jokapäiväistä neulausta varten. Enpä tiedä, miksi sitä ei kotonakin voisi tehdä, koska nuo terät eivät ole vielä pitkiä ja muistaa vain huolehtia ihon ja neulaimen desinfioimisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sen vuoksi neulausta ei suositella kotana tehtäväksi, kun jos et tiedä mitä teet niin voit saada ihon vaan huonompaan kuntoon. Juurikin tuo desinfioiminen ja se ettei paina liikaa.

   Poista
 11. Ps. Voi ei, unohdin sanoa, että tuo pinnoitus kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 12. Yksinkertaisesti paras hoito ikinä, jonka nimeen pitkäaikaishoitona vannon. ACNE hoidon kautta, ei vieläkään hormonalisia näppyjä, koska hoiti poisti kaikki näpyt ja sen jälkeen olen käyttänyt ACNE seerumia, joka poistaa yössä tulossa olevat näpyt. Myös couperosa iho ei viime talvena heloittanut lainkaan. Jos yhden hoidon valitsisin, niin se vaan olisi tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras hoito missä itse olen käynyt! Couperosa helottaa kyllä mutta ei enää niin pahasti kuin ennen :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.