Tallinnan loistava kalaravintola, Seafood Bar Tallinn
Elokuussa lähdimme Antin kanssa minilomalle Tallinnaan. Päätimme, ettemme tänä kesänä lähde pitemmälle, vaan satsaamme sitten häämatkaan ensi vuonna. Rakastan Tallinnaa ja sinne haluaa aina uudelleen ja uudelleen. Tallinnassa on ihania putiikkeja ja ravintoloita. Saimme tilaisuuden päästä testaamaan Tallinnan uuden kalaravintolan, Seafood Bar Tallinn osoitteessa Viru 23. Ravintola sijaitsee ihan siinä vanhan kaupungin portilla, vastapäätä niitä pieniä kukkakauppoja. 


Ravintola on kahdessa kerroksessa. Alakerrasta löytyy baari, missä voit nauttia pikkupurtavaa juomien kera, kun taas toisessa kerroksessa voit nauttia ihania ruoka-annoksia. Toisesta kerroksesta meille olikin varattu pöytä, mutta ilta oli silloin lämmin, päätimme mennä nauttimaan alkudrinkit terassille. Drinkkien kanssa meille tarjoiltiin itsetehtyä valkosipuli focacciaa. En muuten tajunnut pyytää reseptiä. ;) 


Drinkkien jälkeen pääsimmekin sitten nauttimaan alkupaloja. Kaviaari on jotain sellaista mikä on vienyt minut ihan mukanaan ja kun Sammen kaviaaria oli listalla, niin pakkohan minun oli sitä ottaa. Miten ne pienet pallerot voivatkaan olla niin tuhottoman herkullisia! Antti ei aikaisemmin ollut kaviaaria maistanut ja veikkaan, ettei jäänyt todellakaan viimeiseksi. Antti valitsi alkupalakseen puna-ahvenen, joka oli loistava valinta. Pääsimme juttelemaan myös keittiömestari Dmitri Fomenkon kanssa. 

seafood bar tallinn


Ilta alkoi jo hieman viiletä ja niimpä siirryimme sisälle jatkamaan ruokailua. 
Pääruuaksi valitsin ruijanpallaksen. Australian MasterChefin suurena fanina on mieleni tehnyt sitä aina maistaa, vaikka en mikään kalaihminen olekaan. Olen kuitenkin huomannut, että valkoinen kala on sellaista mikä sopii suuhuni ja mistä tykkään. 
Ruijanpallas oli omalle kohdalle aivan loistava valinta enkä yhtään ihmettele, miksi sitä MasterChefissäkin käytettään. Antti valitsi pääruuaksi kokonaisen merianturan, jota hän ei ollut koskaan ennen maistanut. Valinta osui hänenkin kohdalla aivan nappiin. Meidän molempien kala oli valmistettu todella hyvin. 
Loistavien ruokien jälkeen emme kertakaikkisesti jaksaneet enää nauttia jälkiruokia vaan valitsimme kahvia ja konjakkia. Sisustuksessa on kivasti tuota merellistä fiilistä mutta ei kuitenkaan liikaa. Kala taideteoksia, merimiessolmuja, simpukoita ja ripaus sinistä. Täällä oli myös kauneimmat vessan altaat mihin olen törmännyt. :) 


Ainut mihin kiinnitimme huomiota oli se, että menu oli hieman sekava. Tai siis se miten se esitettiin. Paperisessa on ruokien nimet ja tabletilla oli annosten kuvat mutta ei kuitenkaan kaikista annoksista. Mistään ei tullut ilmi mitä annos piti sisällään. Antin maitoallergian vuoksi, jouduimme kysymään kaikesta ensin tarjoilijalta. Veikkaan silti, että hienosäädön jälkeen siitä tulee tosi hyvä! 
Menuun sisältö on loistava ja maukas sekoitus Viron, Aasian ja Välimeren makumaailmoja. 

Menisimmekö uudelleen? 

Kyllä me menemme. Seafood Bar on aivan loistava valinta kalan ja äyriäisten ystäville. Tiedän myös mihin tuon Cian syömään meidän äiti-tytär matkalla seuraavaksi. 

Palvelu oli todella hyvää. Meidät otettiin vastaan hymyssä suin, kysymyksiimme vastattiin, annokset käytiin läpi vielä  pöytään tuodessa ja juomasuositukset osuivat nappiin. 
Ravintolan motto on :"älä koskaan valmista ruokaa vieraille, mitä et itse nauttisi." 

Olen aivan samaa mieltä! 

Kiitos paljon Seafood Bar Tallinn, että pääsimme nauttimaan loistavan illallisen.  

Love 

4 kommenttia :

 1. Herkulliselta näyttää, täytyykin laittaa korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja herkullista oli! Suosittelen kyllä ilman muuta tutustumaan ravintolaan. :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, pitää yrittää muistaa tämä! Rakastan kalaa, mutten ole koskaan käynyt kalaravintolassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit uuden paikan missä käydä Tallinnassa. Itse taas en ole niin suuri kalan ystävä mutta tänne suuntaan kyllä toistekkin. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.