Helppo mansikkavispipuuro pakastemansikoista

mannapuuro


Nyt kun mansikka-aika alkaa olla taas parhaimmillaan, niin pakkohan sitä on pakastimeen tehdä tilaa uusille. Pakastimesta löytyy vielä muutama viime vuoden mansikka.

 Mikäs sen parempi tapa käyttää pakkasesta vanhat mansikat, kun tehdä niistä mansikkavispipuuroa. 
  Mansikoita ei tarvitse edes sulattaa vaan ne voi nakata suoraan pakkasesta puuron joukkoon. 


puuro


4 dl vettä
3/4 dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
n. 1/2 dl sokeria 
1/2 tl aitoa vaniljajauhetta tai 
1 tl vaniljasokeria
n. 2 dl pakastemansikoita

Kiehauta vesi ja lisää kaikki muut paitsi mansikat. Keittele puuroa n. 5-6 minuuttia ja lisää mansikat joukkoon. 

Keittele vielä n. nelisen minuuttia, jos laitat mansikat kokonaisena mutta jos olet pilkkonut ne niin silloin vähempi aika riittää.


strawberries

Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Itse jäähdyttelin puuroa ensin jääpalavedessä ja sitten siirsin jääkaappiin.

Kun puuro on jäähtynyt jääkaappi kylmäksi, vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Koristele haluamallasi tavalla. 

Itse vuolsin jäisestä mansikasta siivuja. Päälle piti ripotella vielä kookoshiutaleita mutta ne olivat päässeet loppumaan. 

mansikat


Helppoa ja hyvää aamupalaa tai välipalaa! 
Näillä kuvilla osallistun samalla Makro Tex- haasteeseen, joka aihe tällä viikolla on marja. 

Love 


4 kommenttia :

  1. Nam miten herkullisen näköistä vispipuuroa. Luulenpa, että tästä myös lapset tykkäisi enemmän.
    Kivaa viikkoa sinulle Marina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa viikonloppua sinulle Outi ja ihan varmisti myös maistuisi lapsille :)

      Poista
  2. Nam, vispis on hyvää:) Kaunista loppuviikkoa Marina:)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.