Pääsiäisen aikaan suklaamunien myynti nousee ihan pilviin. Itsellä suklaan syöminen on tasaista läpi vuoden eikä pääsiäinen muuta sitä :D Ilman suklaata ei vaan voi elää!
Posti toi minulle tällä viikolla Muna-kirjan, joka on täynnä erilaisia reseptejä, missä on käytetty kananmunaa.
Pikaisen selailun jälkeen silmiini osui resepti ja sitä oli testattava. Tämä sopii juuri myös osuvasti pääsiäiseen.
Maailman helpoin suklaamousse
Pääsiäisen kunniaksi päätin tehdä moussesta maidottomia suklaamunia tai oikeastaan töhnämunia eli annostelin ne kananmunan kuoriin.
Ohjeesta tulee 4-6 annosta riippuen hieman munien koosta ja siitä mihin nämä laittaa tarjolle.
Ohjeesta tulee 4-6 annosta riippuen hieman munien koosta ja siitä mihin nämä laittaa tarjolle.
5 kananmunaa
200 g tummaa suklaata,
joka kaakaopitoisuus on vähintään 70%
Halutessasi voit maustaa moussea lisäämällä esim.
1 rkl konjakkia
tai appelsiinlikööriä,
Itse laitoin 1 tl lakritsijauhetta.
*Sulata suklaa vesihauteessa.
*Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
*Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kunnes valkuainen on ilmavaa ja siihen muodostuu teräviä piikkejä.
*Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kunnes valkuainen on ilmavaa ja siihen muodostuu teräviä piikkejä.
*Sekoita keltuaiset sulatetun suklaan joukkoon ja jos haluat maustaa moussea niin lisää myös mauste.
*Sekoita suklaaseokseen noin kolmannes valkuaisvaahdosta.
*Lisää loput varovasti nostellen.
*Lisää loput varovasti nostellen.
*Annostele mousse kippoihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Itse pursotin moussen tyhjiin kananmunankuoriin.
Muista ottaa mousse ainakin tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
Seuraavalla kerralla laitan kyllä ripauksen enemmän tuota lakritsajauhauhetta, jotta saan enemmän sitä lakun makua esille.
Suklaan kanssa kannattaa olla myös tarkkana, jos todellakin haluaa ostaa maidotonta. Vaikka sitä helposti luulisi, että tummasuklaa on maidotonta niin, turha luulo. Cittarista löysin kahta tummaa suklaata missä ei ollut maitoa ja toinen niistä oli Lindt suklaa.
Seuraavalla kerralla laitan kyllä ripauksen enemmän tuota lakritsajauhauhetta, jotta saan enemmän sitä lakun makua esille.
Suklaan kanssa kannattaa olla myös tarkkana, jos todellakin haluaa ostaa maidotonta. Vaikka sitä helposti luulisi, että tummasuklaa on maidotonta niin, turha luulo. Cittarista löysin kahta tummaa suklaata missä ei ollut maitoa ja toinen niistä oli Lindt suklaa.
Vadelmahan sopii suklaan kanssa todella hyvin ja kirjassa suositellaankin vadelmia tarjottavaksi moussen kanssa.
Ooh mitä herkkuja ja juu pääsiäinen ei täälläkään aiheuta suklaan saralla tilastollista piikkiä.
VastaaPoistaMukavaa pääsiäistä. 💛💛💛
Mitäs me suklaiset tiput ;)
PoistaWau mitä kuvia:) Kiitos myös tuosta maidottamon suklaan vinkkaamisesta, meillä kun sitä vinkkiä tarvitaan:) Onko blogipohjasi uusi? Näyttää hienolta:)
VastaaPoistaKiitti M <3 Ruohonjuuresta löytyy tosi paljon erilaisia maidottomia suklaita.
PoistaPohja on ollut jo kohta vuoden :D pientä hienosäätöjä oon tehnyt välillä.
Nam, kuulostaa hyvältä! Ja samaa mieltä olen, ilman suklaata ei voi elää 😄
VastaaPoistaSuklaa on kyllä niin koukuttava :D
PoistaIhanaa ja rentouttavaa pääsiäistä. Näyttipä tosi pehmeältä ja herkulliselta tuo mousse. Munakirja varmaan pitää hankkia. Kuulostaa mielenkiintoiselta.
VastaaPoistaMitä enemmän tuota kirjaa selailen niin sitä parempi se on :)
PoistaOih mitä herkkua❤Hyvää pääsiäistä 🍃🐣🍃
VastaaPoistaKannattaa kyllä testata :)
PoistaNam mitä herkkua olet tehnyt.
VastaaPoistaIhanaa pääsiäisen aikaa Marina <3
Mousse on helppo ja nopea tehdä, kannattaa kyllä kokeilla, jos vain suklaasta tykkään :)
Poista