Nostetaan malja hanaveden kunniaksi


Kaupallinen yhteistyö / Tampereen Vesi 

Vesi vanhin voitehista. Sen sanoo jo vanha sananlaskukin. 
Vesi on meille ihmisille tärkeää niin ulkoisesti kuin sisäisestikkin. Porista kotoisin olevana vesi on muutenkin lähellä sydäntä. Omalla kohdalla sielu lepää aina, kun pääsen meren rannalle. Veden lipatus on vaan niin rauhoittavaa ja se tuoksu, ah, onneksi kohta taas pääsee siitä nauttimaan. Täällä Tampereella on onneksi järviä niin sekin auttaa jo paljon :) 
    Oletko muuten ikinä ajatellut vettä sen tarkemmin? Itse en ollut, pakko myöntää vaikka vesi muuten on minulle todella tärkeää. Hanavettä pitää ihan itsestään selvyytenä, sen kummemmin sitä miettimättä tai ihmettelemättä. 

Kuinka helppoa se onkaan janon yllättäessä kävellä hanan eteen. Avata hana, valuttaa hetken, jotta saa tarpeeksi kylmää ja nauttia lasillisen raikasta vettä. 


Taikka sitten pyykkiä pestessä ei muuta kuin pyykit koneeseen, hana auki ja tunnin päästä voitkin sitten taas laitaa puhtaat pyykit kuivumaan narulle. Astienpesukoneen kanssa sama homma, hana auki ja kone hoitaa homman.  
Ilman hyvää ja raikasta vettä ei saisi edes kunnon KAHVIA aamuisin. Ei sitä voisi kuvitella aamua ilman höyryävää kahvia. 

Kyllä meillä suomalaisilla on hyvä olla tuon hanaveden suhteen, näin hyvin ei asiat, kun ei kaikkialla todellakaan ole. 


Miten meillä on sitten niin hyvä hanavesi?

Ilman loistavaa ja hyvin toimivaa vesihuoltoa ei olisi meilläkään. 
Siellä paiskitaan töitä ympäri vuorokauden ohjaamalla, seuraamalla ja kunnossapitämällä järjestelmää ja näin varmistaen, että meidän hanoista tulee puhdasta vettä. 


Onhan tietysti hetkiä, jolloin on vesi poikki ja miten muuten juuri silloin sillä vedellä olisikin kovasta käyttöä :D 
Tai jos tiedät, että katkos tulee niin sitten äkkiä täyttämään kaikki kattilat vedellä :D  Olkaamme ylpeitä, että hanoistamme tulee maailman parasta vettä!  

Tässä vielä hanavesiooppera, joka on pyörinyt myös leffateatterissa hetken aikaa. Nostetaan malja Suomi 100- juhlavuoden kunniaksi. 

                         


Lisää meidän loistavasta hanavedestä ja vesihuolloista pääset lukemaan Tampereen veden sivuilta ja sinne pääset tästä

Ilman hyvää vettä ei muuten tänäänkään voisi nauttia simasta ;) 

Oikein hauskaa Vappua teille kaikille ihanille lukijoille <3 

Love14 kommenttia :

 1. Hienoa, että hanavesi nostetaan esille, koska meillä Suomessa on tosiaankin mitä parhain vesi kaikkien ulottuvilla kodeissa, työpaikoilla, julkisissa tiloissa ja kaikkialla. Vesi on niin itsestäänselvä asia, ettei juurikaan tule ajatelleeksi, miten arvokas ja välttämätön asia vesi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei sitä monesti ulkomailla hanasta ota vettä lasii ja juo siitä.

   Poista
 2. Juotava hanavesi on kyllä asia mitä oppii arvostamaan ulkomailla.
  Kippis vedelle!

  VastaaPoista
 3. Mä olen tainnut pariinkin otteeseen opintojen ohessa käydä vesilaitokselle tutustumassa ja kyllä se kieltämättä oli todella mielenkiintoista ja opettavaista :) Kyllä tästä suomalaisesta vedestä sää olla ylpeä ja tyytyväinen <3

  Ihanan aurinkoista Wappupäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan ollut mielenkiintoinen paikka!
   Hyvä me ja hyvä meidän loistava vesi!

   Poista
 4. Taas yksi niit lottovoittojuttuja! 😍

  VastaaPoista
 5. Jotenkaan ikinä käyny järkeen miksi vettä roudataan pulloissa ulkomailta, kun meillä tosiaan on maailman puhtaimmat vedet ja suoraan hanasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jänskä juttu. Mutta, jos se johtuu juurikin siitä, että vesi on meille se itsestäänselvyys eikä siihen kiinnitetä tarpeeksi huomiota mitä meillä itseltä täältä löytyy.

   Poista
 6. Kippis ja kulaus hanavedelle! Joka kerta Suomen rajojen ulkopuolella ollessani mietin mikä uskomaton asia on juomakelpoinen hanavesi. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kippis! Paljon reissaava saattaakin juuri enemmän miettiä sitä, että kuinka hyvin meillä on asiat hanaveden kanssa.

   Poista
 7. Nää on just niitä asioita, joista jokainen meistä tarvitsee muistutusta aina välillä! :) Niinkin tavanomainen juttu kuin puhdas vesi suoraan hanasta on oikeasti ylellisyyttä, koska kaikilla ei sitä ole. Viime kesänä taas muistin, että Jenkeissäkin ostetaan vesi pullotettuna kaupasta. Ei varmasti kaikkialla, mutta ainakin siellä, missä mä olin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka paljon me muuten säästetään luontoa myös sillä, että saadaan hanasta sitä juomavettä eikä meidän tarvitse kantaa pullotolkulla sitä kaupasta kotiin.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.