Mummun vissykurkut



 Mummut <3

 On ihana kuunnella, kun mummuni kertoo lapsuudestaan, nuoruudestaan ja elämästään. Kuinka paljon erilaista elämä silloin olikaan ja voi vaan yrittää kuvitella sitä tunnetta, kun sinut laitetaan sotalapsena lappu kaulassa junaan. 

Nykyään muistelemme ja juttelemme mummuni kanssa myös paljon meidän taatasta.  
Vaikka itku tuleekin silmään niin myös hymy   huulille. Niin paljon rakkaita ja hauskoja muistoja. He olivat naimisissa päälle 60 vuotta ja nyt kun itse olen menossa naimisiin, toivon, että meidän rakkaus kestää loppuun asti, kuten mummulla ja taatalla. <3 

 Mummuni on todella kova leipomaan ja  olemmekin vaihtaneet usein leivontaohjeita mutta myös muutamia suolaisia ja tässä niistä yksi. 

Vissykurkut

Näiden vissykurkkujen teko on todella helppoa! Kokeile ihmeessä sinäkin :) 


mummun vissykurkut  ovat helppo tehdä

2 kg kurkkuja
0,5 l  pullo vissyä
2,5 dl etikkaa
3/4 dl suolaa
1 rkl sinappijauhetta
3 dl sokeria
tilliä

-Viipaloi kurkut mahdollisimman ohueiksi esim. mandoliinilla. 

-Lado vuorotellen puhtaisiin purnukoihin vuorotellen kurkkuviipaleita ja tilliä. 

-Sekoita loput aineet keskenään ja kaada kurkkujen päälle. 

-Lopuksi kansi kiinni ja nosta jääkaappiin tekeytymään. 
Parin päivän päästä kurkut ovat valmiit syötäviksi. 

Jos tykkäät valkosipulista niin lisää muutama kynsi viipaloituna purnukoihin kurkkujen väliin. 

Tästä määrästä tulee n. kolme isoa lasipurkkia. 

Mummut ovat ihan parhautta <3

Love

4 kommenttia :

  1. Ihania herkkukurkkuja. Tänään juuri maistelin omia maustekurkkuja ja ai että kun oli hyviä. Jotenkin aina itsetehdyt on vaan niin paljon parempia. Mummut <3 Minulla ei ole enää mummuja elossa, mutta onneksi meidän lapsilla on kaksi aivan ihanaa mummua <3

    VastaaPoista
  2. Kuinka kauan säilyvät?

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.