Tallinnaan uudella Tallink Megastar laivalla

Neitsytristeily


Sunnuntaina lähdimme Mökki-Pirkko- blogin Pirkon kanssa kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa. Satamassa meitä odotti uusi ja uljas Tallink Megastar, joka oli valmiina neitsytmatkaan. 
Sunnuntaina postasinkin itse laivalta ensimmäisen kännykällä tehdyn postaukseniMatkaan lähti myös ihanan moni 40plussalainen ja mukavaa, kun samalla pääsi näkemään myös huipputyyppejä! 
Meidän matka alkoi Comfort Loungessa, jossa samalla nautimme hieman suolaista ja makeaa kera kuplivan. Samalla meille kerrottiin uudesta laivasta. 
Comfort Louge on todella mukava oma alue laivalla, missä voit rauhassa istuskella tai vaikka pitää kokouksen matkan aikana. Tarjolla on pientä suupalaa ja alkoholittomia juomia. Itse taidankin seuraavalla reisulla matkustaa juurinkin Comfort Lougessa. Sinne voit jättää takit ja muut tavarat eikä niitä tarvitse kantaa mukana. 
Business Lounge on nimensä mukaan bisnesluokan matkustajille. Tarjolla on lämpimiä ja kylmiä ruokia ja juomia, parempi wi-fi. Comfort ja Business Lounge ovat kannella yhdeksän. 
Sitting Louge on hiljainen ja suljettu alue, missä voit rauhassa istuskella ihan omassa rauhassa. Tämä löytyy kannelta kahdeksan. 

Hyttejäkin löytyy, jos haluaa vaikka tirsat mennä ottamaan. Niitä on kuitenkin vähemmän kuin muissa laivoissa. Matka Tallinnaan kestää kaksi tuntia.


Laivan sisustus


Olin aikaisemmin käynyt tutustumassa laivaan netistä mutta yllätyin suuresti siitä kuinka ihanan avara laiva oli! Suunnittelun visiona on ollut, että laiva palvelee julkisena olohuoneena. Tässä ovat kyllä sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co ja sisustussuunnittelutoimisto Aprocos onnistuneet täysin.
  Avarien ja valoisien tilojen lisäksi kaiken kruunaa suomalainen desing.  Sisustus oli aivan huikeaa, ei uskoisi, että on laivassa. Sisustuksesta löytyy vaaleaa ja tummaa puuta, viherkasveja, erilasia lamppua joista mieleen painuvin on hevonen, joka on lamppu. Tästä hevosesta taitaa tulla kuvatuin hevonen merellä ;) Pitihän sitä itsekkin mennä ottamaan selfie, hih. 
Puhelimen etukamera on ei ole kyllä niitä parhaimpia, pahoittelut siitä. 

Kahvilat ja ravintolat


Tämä ,kohta kuuluisa musta hevonen sijaitsee laivan yhdeksännellä kannella, Victory Barin edessä. Sporttibaarista löytyy tietysti suuret telkkarit, joista urheilun seuraaminen käy kätevästi. Sporttibaarin lisäksi, laivalta löytyy kuusi erilaista ravintolaa ja kahvilaa. Fast Lane sijaitsee myös kannella 9 ja sieltä nappaat helposti mukaasi vaikka lihapullat, salaatin tai vaikka luxux-hodarin. 
Jos taas mielesi tekee á la carte-ruokaa niin suuntaa silloin The Chef's Kitcheniin ysi kannelle. 
The Chef's Kitchenin vierestä löytyy Deligth Buffet eli seisovapöytä,  itse kävimme syömässä myös täällä.Jos taas ei ole niin kovin suuri nälkä mutta mieli tekee jotain huikopalaa niin silloin yksi hyvä valinta on Sea Pub, sieltä saat erilaisia juomia ja välipaloja. 
Ei saa unohtaa Burger Kingiä, joka löytyy myös ysi kannelta. 
 Coffee & Co kannella 8 auttaa taas, jos kahvihammasta kolottaa ja kahvin kanssa voi nauttia vaikkapa leivonnaisen jos toisenkin :) 

Myymälä ja autotalli

Siis voi pojat! Nyt on kyseessä Itämeren suurin ostoskeskus ja kahdessa kerroksessa. Pinta-alaa on huikeat 2800 neliömetriä, joka vastaa noin 11:ta tenniskenttää huh huh. Valikoimasta löytyy karkit, juomat, elintarvikkeita, elektroniikkaa, vaatteita, laukkuja, koruja, kelloja ja tietysti kosmetiikkaa. Mikä parasta, Kiehl's oma piste. Ja tämä bloggaaja ei sitten tajunnut ottaa siitä kuvaa lainkaan!! 

Nyt kaikki autolla matkustajat huomio!!
Megastarissa on myös AUTOTALLI! Kyllä, luit aivan oikein siis autotalli. Autotalli on kannella 7 ja täällä voi käydä matkan aikana ihan vapaasti. Esimerkiksi voit viedä vaikka ostoksesi suoraan autoon ilman tai vaikka huomaat, että huulipuna on jäänyt autoon ;) Ihan huikeeta.Komentosilta
Matkan huipennus oli päästä käymään komentosillalla! Sitä aina kuvittelee, että siellä se kapteeni kääntää ja vääntää isoa ruoria mutta pah! Eihän siellä näkynyt edes pientä ruoria vaan tuollainen pieni nypykkä. Jälkeenpäinkin vielä ihmettelin, miten tuollaisella voikin ohjata niin isoa laivaa.Vasemmalla puolella on erilaisia lippuja, joita käytetään esim. silloin, jos on sähköt menneet laivasta ja aina kun laivaa tankataan.
Ja kun kerran komentosillalle päästään niin pitäähän sitä kapteenin kanssa selfiet ottaa :D
ISO kiitos Fridalle kuvasta ja muuten Fridan Koti kaupungin laidalla- blogistä löytyy tosi mahtavia kuvia laivan sisustuksesta. Itse vaan ihastelin sisustusta enkä tajunnut kuvata sitä. On siinäkin bloggaaja :D Pitää varmaan lähteä uudelle reissulle :D Kiitos myös Pirkolle matkaseurasta <3 


Kiitos Tallink Silja tästä mahtavasta neitsytmatkasta! Love

11 kommenttia :

 1. Kiitos sinulle, ihanainen Dioriina <3 Oli kiva vihkiä alus matkakuntoon mukavassa seurassa...

  VastaaPoista
 2. Mukava reissu ja vieläpä niin ihanien matkakavereiden kanssa <3. Tälle laivalle pitää päästä uudelleen nautiskelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudestaan on kyllä pakko lähteä reissaamaan ja matkaseura oli kyllä parasta !

   Poista
 3. Upean näköinen paatti:) Tonne pitäisi päästä. Ehtiiköhän kahdessa tunnissa nauttia tarpeeksi noin hulppeista tiloista? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi muuta kuin suositella :) Onneksi on se paluu matkakin ;)

   Poista
 4. Ihana laiva, parasta seuraa ja selfiekin on suloinen <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos seurasta Marina :) Meillä oli kiva matka kyllä ja aika kului laivalla ihan siivillä. Tuo teidän selfie kapteenin kanssa on mahtava. Mukavaa iltaa ihanuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi Marjo <3 , aika kului kyllä siivillä ja harmi kun emme kerinneet oikein kunnolla juttelemaan. Tuo Fridan ottama kuva on kyllä loistava! :)

   Poista
 6. Voi vitsit. Meilläkin oli mahku tulla tuonne, mutta ajankohta oli vähän haastava. Onneksi täältä sain kivan kattauksen kuvia siitä, miltä uudessa laivassa näyttää. Varmasti jokin matka tulee suuntautumaan juurikin tuolla laivalla.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.