Epilaattori ja ihokarvat

Ihokarvat.
 Siis miksi ihmeessä ihmisellä  pitää olla ihokarvoja? Ymmärrän kyllä nenäkarvat, korvakarvat ja alapää karvat, mutta, että naisella pitää olla säärikarvat, ja käsikarvat. Naamassakin saattaa olla muutama karva, muutama mjuhahhahhahhahahahhaha ;)
 Miksi evoluutio ei ole tässä asiassa tehnyt tehtäväänsä helpottaakseen naisen elämää. Niin ja eipäs unohdeta niitä kainalokarvoja.
On kyllä ihmisiä kenelle ei karvat paljon käsiin ja jalkoihin kasva ja yksi niistä on äitini. Miksi en ole Cian kanssa perinyt sitä häneltä, kysyn vaan.

 Kuulemma silloin kun synnyin, kätilö oli huutanut: ai kauheeta, mikä täältä tulee!
Se olin minä, pieni karvakasa :D Olin kuulemma pienen hennon mustan karvan peitossa; olkapäät, posket, sormet, korvanlehdet ja hiuksia löytyi vaikka muille jakaa. Olinkin kuulemma äidin ikioma apinavauva.

Minä viikon ikäisenä äipän ja mummun kanssa <3 

Jos joku ihmettelee noita nauhoja mitkä menee ristiin rastiin,  niin näissä kuvissa olin vielä lastassa ennenkuin minut laitettiin kipsiin. Minulla on ollut lonkkaluksaatio.

Minä ja mummu <3 
Onneksi ne muut karvat vähäksi aikaa katosi mutta hiukset jäi :D

Nyt sitten niitä karvoja saakin sitten ajella. Käsissä mulla ei ole niin paljoa, että niitä tarvitsi ajella. Säärissä sitten onkin hieman eri kasvu ja osa karvoista on aikas tummiakin. Talvisin olen hieman laiskempi ajelemaan säärikarvoja mutta ilmojen lämmetessä siitä tulee rutiini kun sääret näkyy muillekkin kun omalle miehelle.

Muilta tykkään poistaa  karvat kyllä vahalla, mutta itseltä en. Koen sen hieman hankalaksi tavaksi, en saa meinaan tarpeeksi venytettyä ihoa itseltäni, jotten huutaisi suoraan huutoa.
Kainalokarvat ja bikinirajan olen höyläillyt ja epilaattorilla taas poistan säärikarvat.

Epilaattori tuntuu siltä kuin kymmenillä pinseteillä nyppisi samaan aikaan. Sen takia ihoa kannattaa venyttää, jotta ajotunne olisi hieman hellempi.Suht nopeasti siihen tunteeseen kyllä tottuu. Tietysti on sellaisia paikkoja mitkä tuntuu aina. Tavalliseen höylään verrattuna epilaattori nyppää sen karvan irti karvatupesta juurineen kun taas höylä katkaisee vain sen karvan ja juuri jää karvatuppeen ja jatkaa kasvuaan. 




Epilaattorilla ajetut karvat kasvavat hitaammin ja sänki on paljon pehmeämpi kuin höylällä otettuna. Johtuen juurikin siitä, että sitä karvaa ei leikata poikki vaan se nyppästään irti juurineen.

 Satin Perfect epilaattori on tällä hetkellä Philipsin tehokkain epilaattori. Paketti pitää sisällään viisi lisäosaa  on yhtenä niistä on niin sanottu ihon venytin.
Tässä on myös erittäin leveä epilointipää jossa on kuviolliset, keraamiset levyt, joiden avulla ohuet ja lyhyetkin ihokarvat saa epiloitua. Epilointi vie muutaman minuutin ja sen kerkiää tekemään kiireessäkin. Olin itse yhtenä päivänä jo melkein lähdössä ovesta ulos ja onneks vilkasin jalkoihin. Siellähän niitä vaaleita haiveneita oli taas salaa päässyt kasvamaan ja äkkiä pesuhuoneeseen, epilaattori käteen ja homma hoitui alta aikayksikön. Kerkesin myös siihen bussiin vaikka pitikin laittaa juoksuksi :)



Ihovenytin

 Tämän venyttimen  avulla epiloinnista luvataan entistä kivuttomampaa, koska auttaa pitämään ihon kireällä. Ja venytin todellakin toimii! Se niinkun työntää ihoa sivuun ja samalla venyttää sitä juuri siitä ajokohdasta. Venytin painetaan epilaatori-ajopään päälle.




Itse tykkään tosi paljon siitä, että tässä ei ole johtoa, eli tämä on ladattava.   Mun vanhassa epilaattorissa, on muuten myös Philipsin :) , on ärsyttävä johto. Aina sitä on saanut käännellä ja väännellä ja johto on koko ajan tiellä. Ilman pistokketta ei ajelu onnistunut Satin Perfectillä se onnistuu vaikka autiolla saarella.
 Ja on muuten aikas moinen teho ero näillä kahdella.




Yhdellä latauksella, mikä muuten kestää tunnin, pystyy epiloimaan n.40 minuuttia. Tarviipas muuten oikein laskea kuinka monta kertaa tällä pystyy epiloimaan ennen kuin akku tyhjenee. 

Toinen iso plussa on se, että tätä voi käyttää vaikka suihkussa eli ei ole väliä onko iho märkä vai kuiva. Oikeastaan helpommin ne karvat lähtevät irti kun iho on lämmin. Kiva lisä on vielä "ajovalo" auttaa näkemään ne ohuimmatkin karvat hieman himmeässäkin valossa.



Herkän ihoalueen suojus

Mulla ei ole aikaisemmin tullut pieneen mieleenkään lähteä epiloimaan bikinirajaa mutta Satin Perfect epilaattorissa on herkille ihoalueilla oma suojus. Rohkeana tytsynä lähdin liikkeelle ja onneksi on tuo herkkien alueiden suojus mukana! pesuhuoneesta kuului yks jos toinenkin auts kiljaisu. Jatkoin kuitenkin sissinä eteenpäin taistoa ja lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Tämä epilointi vaatii sitten kyllä hieman enemmän aikaa kun sääret.



Kainalot ajelinkin tällä ja tästä en enää luovu! Ajopää myötäilee todella hyvin hankalaa kainalon ihoa. Kun epilaattori-ajopää pysyy jämäkästi paikoillaan, tämä taas ihan kun joustaisi iholla ja karvat saa sieltä kainalokuopastakin ajeltua helposti. Paljon helpompaa ja nopeampaa kuin höylällä. Jos epilointi bikinirajasta tuntuu ihottavalta, tällä päällä on myös hyvä ajella bikinirajat siistiksi. Tämä päälle voi laitaa vielä ohjauskamman jos on päässyt pitkäksi karvat kasvamaan.

Muistan kun koulussa otin luokkakaverilta kylmävahalla karvat pois. Teki meinaan kipeetä, jo se ottaminen, kun toinen irvistää siinä samalla ja päästelee ai aiaaiiaaiii  ääniä :D juu, ei vahaa mun kainaloihin.


Paketissa on mukana myös tämä aikas kätsyt  pinssetit.  Putkilossa on suurentavan peilin lisäksi pinsetit valolla. Kyllä meinaan erottaa pienimmätkin karvat tämän peilin ja ajovalon kanssa :)




Hintaa tällä seillä on 109, 99€.  Tätä on saatavilla Philipsin omasta verkkokaupasta. Siellä on myös lista jälleenmyyjistä.

Kumpa tällä olisi vielä ne viikset saanut pois nin avot! Onneksi niitä voi noilla pinseteillä nyppiä vaikka sattuukin aikas lailla.



Höylä, epilaattori, vai annatko karvojen kasvaa villinä ja vapaana?

Itsellä karvat saa jatkossa kyytiä tällä epilaattorilla, höylää käytän ainoastaan vain hätätilanteissa.

Tällä viikolla lämpenee taas, ihanaa!




Tuote saatu blogiin testiin

24 kommenttia :

  1. Mulla se on höylä. Testasin kerran epilaattoria ja menisin mieluummin synnyttämään kuin ajaisin jalkakarvani epilaattorilla ;)
    Vahalla välillä olen myös testannut, mutta jonkun toisen pitää repäistä se lappu irti.
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, sitten kyllä tais sattua :D
      Vahaus on kyllä hyvä mutta hieman hankala tehdä itselle.

      Poista
  2. Oi miten kivasti rakennettu tämä postaus, suloinen sinä ja upeat hiukset kuules. Minä olen taatusti karvaisempi jos aletaan karvoja vertailemaan, se on oikea riesa! Paksut hiukset, terästä nuo kinttukarvat ym. Löysin eilen 3cm partakarvan, olin ja olen järkyttynyt, siellä se on tuulessa lepattanut kun meikäläinen on viipottanut menemään... olisi edes värillisiä, niin näkisi nyppiä pois... aargghhh. Hyvä vempele varmaan tuo Philips, mutta luulen että se nuukahtaisi alta aikayksikön meikäläisen karvoihin.

    Iloista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia tosi paljon <3

      Mulla ei kuules enäää oo tuollaista peuhkoo vaan kaksi haiventa menee ristiin :D onneksi on pidennykset!
      Tuo on kyllä aikas tehokas noin pikkuseks laitteeks.

      Poista
  3. Vooi pikkuinen Marina, ihania vauvakuvia <3 Itsekin olin apinatyttö, mulla meni selässä paksu raita mustia karvoja :D Ei ole onneksi enää sellaista sentään, voisi olla vähän hankala ajeltava! :D

    Itse sheivaan kainalot joka aamu, kädet sheivaan kesäisin kun iho ruskettuu ja karvat vaalenee auringossa niin ne alkaa erottumaan inhottavasti! Välillä epiloin sääriä mutta yleensä sheivaan kun oma epilaattori on niin huono, pitäisikin ostaa tällainen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, <3 me karvakkaat <3 <3

      Tohon mun vanhaan verrattuna ero on kyllä huikea. Käsistä en oo karvoja sheivaillu, kun on sen verran vaaleet.

      Poista
  4. Kesällä epilaattori ja höylä. Talvella ainoastaan höyläilen, pakko antaa säärille lepoa tuosta epilaattorista, sillä vaikka kuinka kuorii ja tekee mitä temppuja ne sisäänpäin kasvaneet karvat ei kovin kivoja kaivella pois. :( Talvella sitten höylätessa saa sääret aikaa levätä ja ovat yleensä keväällä priimakunnossa. Mä annan käsikarvojen kasvaa, onneksi ne ovat niin vaaleita, vaikka ovatkin pitkiä. Kerran teininä erehdyin ajaan ne ja se oli vikatikki ja päätin sen jälkeen, että ne saa kasvaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei kyllä niitä sisäänpäin kasvaneita oikein oo *koputtaa puuta

      Mä en oo koskaan niitä käsikarvoja uskaltanu ajella :D

      Poista
  5. Kiva teksti. Itse en ole uskaltanut kokeilla epilaattoria, käytän hätä tapauksiin höylää, muuten kyllä käytän veetin ihokarvan poisto voidetta. On hyvä, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Ninksu <3

      Jotain ihokarvan poistovoidetta testailinkin viime kesänä, mulla se ei oikein toiminu.

      Poista
  6. Pakko osallistua karvakeskusteluun ; )...kun kohta on taas uusi epilaattori hankinnan alla. Itse löysin tämän huippulaitteen jo 90-luvun alussa, silloin kun ekat tuli markkinoille. Siitä lähtien on surrattu laitteella kaikki karvat pois, en voi muuta sanoa että en vaihtaisi pois. Tosi kätevä ja karvojen kasvu todellakin hidastuu/ohenee vuosi vuodelta...joten n. 3 viikon välein riittää parturointi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi epilaattori on kyllä kätevä ja juurikin kun ei tarvi koko ajan olla ajelemassa.

      Poista
  7. Voi mikä tukka sulla on ollut jo vauvana! Mä olin yksivuotiaaksi kalju, vaikka nyt hiuksia on sitten senkin edestä :D Äiti kertoo aina muka niin hauskana juttuna, kun joku kehuu mun paksua tukkaa, että "Miahan oli yksivuotiaaksi asti kalju", haha.

    Mä sheivaan ja käytössä on ollut jo vuosia sellainen sheivi, jossa on "saippua" samassa, joten ei tarvitse sotkea vaahtojen kanssa. Helppo vaan vetää sääret läpi suihkussa. Epilaattoria en pysty käyttämään, jäänyt traumat nuoruudesta :D Kainaloita kävin joskus sokeroimassa, mutta sittemmin kävin läpi kuukausia kestäneen IPL-käsittelyn, jonka vuoksi kainaloita ei enää tarvitse juurikaan sheivata, kun karvat ei enää kasva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahhaaha, nythän sulla on ihanat hiukset mulla taas kaks haiventa ristissä :D

      Mä en vois ikinä mennä sokeroimaan kainaloita. Toi IPL-käsittely kuulostaa hyvältä :)

      Poista
  8. Epilaattori, ehdottomasti! Vaikka mullakin on Braunin "hellävarainen" laite, ei tuo lempipuuhaani ole ;) Olen huomannut myös sen että mitä lyhyempinä karvat epilaattorilla ajaa, sen tuskattomampaa se on. t. teräsjouhi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä se aina pikkasen tuntuu vaikka ois kuinka hellävärainen. OOt muuten oikeassa siinä, että ne lyhyemmin lähtee kivuttomimmin.

      Poista
  9. Aloitin säärikarvojen epiloinnin jo reilu 20 vuotta sitten. Hahhah, mulla oli edelleen käytössä se sama vanha epilaattori vielä jokunen vuosi sitten, piti ihan hirveää kalkatusta se vekotin. ;-) En tosin ole mikään säännöllinen epiloija ollut, silloin joskus nuorena joo mutta sitten tuossa välissä vähän silleen joskus ja jouluna viitsimyksen ja menojen/tarpeiden mukaan. Nuorena jaloista tuli aika kamalan näköiset kun ne oli täynnä punaisia pilkkuja, nykyään niitä ei enää onneksi juurikaan tule. Eikä muuten säärikarvatkaan rehota, aika harvaa on nykyään säärikarvoitus. Käsivarsien karvoihin en ole koskaan puuttunut, niitä on todella runsaasti mutta ovat valkoisia/läpinäkyviä niin ovat saaneet olla.

    Minulla on nykyään uusi epilaattori, ajovaloilla ja langattomana ja voi käyttää suihkussa. Aika ihana! Säärien lisäksi epiloin kainalot, sattuuhan se joo mutta ei tartte onneksi kovin usein tehdä. Meikäläisen epilaattorissa on kanssa tuo herkkien alueiden suojus ja sen kanssa vetelen menemään myös viiksikarvat ja poskihaituvat. Joo, sekin sattuu mutta ei onneksi kestä kauaa sekään eikä tartte yhtenään olla nyhtämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne "vanhanajan" vehkeet vaan on kestäviä :D Ne punaset pilkut on hirveitä :)

      Se on sitten samantapainen kun tää, kuinka helppoa on käyttää missä vaan. AUTS! Nypisti kainalosta kun kuvittelin epiloimista.. Tarvis varmaan ehkä kokeilla joku kerta sitä.

      Poista
  10. Mun pitäisi hankkia epilaattori just säärikarvoille, niiden sheivaus kun on niin törkeen tylsää ja suihkun huonossa valaistuksessa vielä vaikeaakin. Mua ärsyttää säärikarvat vaikka ne ei näykään paljoa (ovat vaaleita ja hentoisia), sillä tuntuu että mitä pidemmät ne on sitä kuivemmiksi jalkojen iho käy. Jotenkin riipii ne karvat housuja ja ihoa, ei tunnu kivalta :D

    Bikinirajalle (and beyond) paras on sokerointi, jonka ammattitaitoinen kosmetologi tekee alta vartissa joten tuska-karvattomuus-suhde on niin hyvä kuin vain voi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tuota sokerointia miettiny mutta tuskan takia oon sen ajatuksen hylännyt aikas äkkiä :D

      Jos ottais sen kuitenkin tuohon to do- listalle.

      Poista
  11. Mulla menee säärien epiloinnissa kyllä helposti puolikin tuntia, ei hoidu minuuteissa tämä pöheikkö. Nykyään on alkanu tulla tosi paljon myös sisäänkasvaneita vaikka kuorin ja rasvaan ja hinkutan. Talvella tulee höyläiltyä enemmän kun jäljen ei tarvi olla niin priimaa pitkään. Kainalot hoitelen epilaattorilla, välillä vähän kirpasee, mutta aika hyvin olen tottunut. Senkin saan kyllä suorittaa viikoittain kun aina on kasvuvaiheessa olevia.. Käsivarret sheivaan, sattuu liikaa epilaattorilla kun ei pysty kiristämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla kyllä sitten kestää aikas kauan. Sisäänkasvaneista ei ole kyllä itsellä ollut vaivaa. Nyt tietysti niitä tulee :D

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.