Leivospavlovat ja lemon-lime curd

Täällä aikaisemmin olikin kuva todella maukkaista pavlovaleivoksista mitä tein ekan kerran. 
Pavlolaleivos kuuluu aina yhtenä osana minun ja äitini Tallinnan reissuun. Joka kerta haemme Viru keskuksen Rimistä pavlovat ja nautimme ne hotellin sängyssä loikoillen :) Viimeksi ostimme niitä kotimatkallekkin :D 

Pavlova






Pavlova on todella helppo mutta kaunis ja maistuva jälkiruoka. Sitä on myös todella helppo muunnella oman maun mukaiseksi. Osa tekee tämän kakkuna, itse tykkään tehdä leivoksina. Tällä kertaa minulla oli ihana apulainen mukana. Veljentytär Nira <3 Tottakai silloin pitää herkutella ja kunnolla :D 


Marenki


Ensin tehdään tietysti pohja eli marenki. Ohjeesta tulee noi 12 kpl pohjia, joiden halkaisija on 6 cm. Itse en viimeksi mittaillut vaan vapaalla kädellä pursottelin menemään. Ihan kahtatoista ei tullut :D 

3 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
2 1/2 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen ja tämän jälkeen  erotellaan valkuaiset. Älä kuitenkaan hävitä keltuaisia, koska niitä tarvitaan, kun tehdään curdia. 
Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon n. 1 dl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kiiltävää ja jähmeää. Lisää joukkoon loput sokerista ja vatkaa niin kauan kun sokeri on sulanut massaan.



Teimme marengit eilen illalla valmiiksi.


Jos nyt se pursotin pussi jäi ostamati niin pakastepussi on myös kätevä tässä ja ajaa saman asian. Jos taas, et halua pursottaa niin eiköhän sitä ihan lusikoimallakin saa jonkin moiset pohjat aikaiseksi. Pursottamalla tulee vain kaunimpaa jälkeä. :) Tee myös kaikkiin pohjiin pienet reunat, jotta täyte pysyy hyvin paikoillaan. 

Laita pohjat uuniin reiluksi tunniksi. Marenki saa pinnalta rapea ja sisältä ihanan vaahtokarkkimainen. Meillä pohjat oli uunissa tunti ja 10 min. 

Lemon-lime curd




Tällä välin on hyvä valmistaa curd. 

2-3 tl sitruunan ja limen kuoriraastetta
1 dl sitruunan ja/tai limen mehua
1-1 1/2 dl sokeria
1rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
ripaus suolaa
50 g voita
3 kananmunan keltuaista

Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita sokeri, perunajauhot ja suola kattilassa. Lisää mehu ja voi. Kuumenna sekoittaen  niin kauan kunnes voi sulaa. 

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset, yksitellen. Kuumenna seosta parin minuutin ajan kunnes se hieman paksuuntuu. Älä missään nimessä anna sen kiehua! 
Lisää lopuksi kuoriraaste, anna jäähtyä ja purkita. 
Valmis curd säilyy jääkaapissa noin viikon. 

Curdiahan voi käyttää kakkujen välissä, paahtoleivän päällä tai vaikka ihan sellaisenaan :) 

Sitten vain kootaan ihanuus kasaan. 


Marenkipohjan päälle ensin curdia, sitten kermavaahtoa ( itse en laittanut kerman joukkoon kun vaniljasokeria ) ja marjoja oman maun mukaan. Tämän kanssa sopii hyvin kahvi, Hardys viinit tai skumppa :) 


Tässä myös minun ihana assistentti, veljentyttö, omissa kuvaushommissa :) taitaa olla tullut tätiinsä ;) Ensin kuvataan ja sitten vasta syödään :D 




Näiden herkkujen myötä haluan toivottaa ihanaa lauantai-iltaa <3
Meillä ilta jatkuu kynsien lakkailulla ja valokuvausreissulla :) <3


Love

18 kommenttia :

  1. No ihan megahyvää! Pavlova on meillä suuri suosikki ja sehän onnistuu oikestaan aina. Tuota curdia en ole tehnyt ikinä kotona, mutta aah sitruunan ja limen maku. Resepti talteen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää! Tällä voisi melkein elää, jos ei tarvis kiloja miettiä :D

      Poista
  2. Pavlova on niin ihanaa. Meillä se kuuluu aina juhannuspävään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna tein vasta ekaa kertaa muistaakseni toukokuussa :D

      Poista
  3. Aivan ihanan näköistä herkkua!
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää ja maistuu tosi hyvälle! :)

      Ihanaa tiistai-iltaa <3

      Poista
  4. Nam. Tosi herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  5. Slurps, Pavlova on yksi mun lempiherkkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten niin yksikertainen voikin olla niin herkullista :)

      Poista
  6. Onpa todella herkullisen näköine ja varmasti myös makuinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi herkkua :) Kannattaa kyllä kokeilla ;)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.