Valkosipuliperunat

 

carlic


Vesi herahtaa aina kielelle, kun puheeksi tulee valkosipuliperunat ja varsinkin äidin tekemät. Valkosipuliperunat eivät ole ihan arkiruokaa eikä myöskään mitään laihdutusruokaa. Aikaakin niiden tekeminen vie mutta kaikki on sen arvoista! 


Valkosipuli on myös sellainen, joka jakaa ihmiset. Toiset rakastaa sitä ja toiset inhoaa. Ainut huonopuoli tässä on se, että jos itse et ole sitä syönyt niin sen kyllä haistaa. Kuinka moni on muuten käynyt Riikassa siinä valkosipuliravintolassa, missä jokaisessa ruuassa on myös valkosipulia, myös oluessa? :D 

Onneksi meillä sitä syövät kaikki ja valkosipuli kuuluu meillä ihan perus raaka-aineisiin ruuanlaitossa. 



Valkosipulin määrää voit vaihdella perunoista ihan oman maun mukaan mutta meillä sitä on aina ollut reilusti, koska onhan nimenä kuitenkin valkosipuliperunat. 


Tämän reseptin olen saanut äidiltäni ja hän on samanlainen kokkaaja kuten minäkin, ettei niitä aineita paljon mittailla vaan laitetaan silmämääräisesti ja sitten maistellaan. Tyttärestäni on tulossa samanlainen kokkaaja. 

Yritin tähän alla olevaan reseptiin nyt kuitenkin saada myös määriä laitettua. 


Valkosipuliperunat 


valkosipuliperunoiden resepti





1 kg kiinteitä perunoita 

25-35g voita tai margariinia

10-15 kpl valkosipuleita (riippuen kynsien koosta)

1-1,5 dl kuohukermaa

suolaa

valkosipulisuolaa


-laita uuni lämpenemään 185 asteeseen.

-kuori ja viipaloi valkosipulit.

-laita voi tai margariini kattilaan ja lisää joukkoon valkosipulit. 

-Sulata rasva, kiehauta ja siirrä syrjään. 

-Kuori ja viipaloi perunat. Itse leikkaan veitsellä, jotta viipaleista ei tule liian ohuita. 

-Levitä perunaviipaleet uunivuokaan ja lisää suolaa maun mukaan. Muista, että aina voit jälkikäteen lisätä sitä lisää mutta pois et voi ottaa. 

-Kaada valkosipulirasva perunoiden päälle ja sekoita niin, että sitä on tasaisesti kaikkien perunoiden päällä. 

-Laita vuoka uuniin ja anna olla niin kauan kunnes perunat ovat puolikypsiä. Paistoaika riippuu uunista ja viipaleiden paksuudesta. 

-Lisää kerma perunoiden päälle, jotta ne melkein peittyvät ja anna kypsyä uunissa kypsiksi. Halutessasi voit ripotella päälle vielä valkosipulisuolaa. 

-Ja sitten vaan nauttimaan! 



ei ihan arkiruokaa




Vinkki: jos perunoita jäi seuraavaan päivään niin älä lämmitä niitä mikrossa vaan tee se pannulla. Lopputulos on paljon maukkaampi. Halutessasi voit myös laittaa lorauksen kermaa pannulle. 


Kokeile ihmeessä vaikka nyt tulevana viikonloppuna! 



Love 




2 kommenttia :

  1. Valkosipuliperunat, erityisesti itse tehtyinä, ovat niin hyviä. Usein Karkkilan reissuilla teemme itse valkosipuliperunoita. Syöjiä on niin paljon, että perunoita pitää kuoria n.3kg :)
    Herkullista viikkoa sinulle Marina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään kanssa aina itse, en oo koskaan ostanut valmiina. No, teillä on sitten kunnon perunakestit :)

      Kiitos ja herkullista viikkoa myös sinulle Outi <3

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.