Juustokakut kuuluvat mun lemppareihin, jos pitäisi valita joku. Ja varsinkin ne kakut, jotka ovat käyneet uunissa.
Nyt kun olen myös sillä VHH-ruokavaliolla (viikonloppuna tuli kyllä syötyä nyt vähän muutakin kuin vain VHH-ruokia) kokeilin makeutuksena karppisokeria eli tämä sopii myös VHH-ruokavalioon. Karppisokeri on sitten kyllä aika pirun kallista. Pussillinen taisi olla vähän vajaa 8€.
Tällä kertaa en lähtenyt kokeilemaan erilaisia gluteenittomia kakkupohjia vaan nappasin pohjan ohjeen Tinskun keittiössä ja Tyynen kaa-blogista.
Jos et vielä ole tutustunut Tinskun -blogiin niin tee se. Sieltä löydät reseptejä moneen eri tilanteeseen, makuun, ruokavalioon jne.
Täyteen muokkasin äidiltä saamasta juustokakku reseptistä, joka on todella herkullinen! Sen pohja ei ole gluteeniton, joten sitä pohjaa en voinut käyttää.
Nykyään saa muuten myös gluteenittomia keksejä eli sekin pohja onnistuisi gluteenittomana tarvittaessa. Reseptin siihen juustokakkuun löydät TÄÄLTÄ.
Voit halutessasi käyttää samaa täytettä myös tähän, mutta jos teet VHH version niin muista vaihtaa se sokeri karppisokeriin.
Gluteeniton juustokakku
Pohja:
125 g voita
1 dl karppisokeria
1 muna
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 kanelia
Täyte:
2 dl creme fraiche
3 munaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl karppisokeria
1 dl kermaa
3g vaniljasokeria
(sitruunan tai limen kuorta ja mehua)
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota voi huoneenlämpöön.
Irtopohjavuuan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta kakku irtoaa helposti vuuasta.
Vaahdota karppisokeri ja pehmennyt voi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahdon joukkoon. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
Halutessasi voit siivilöidä mantelijauhot, koska niissä on eroja. Toisissa on mukana myös hieman kuoria, toisissa taas ei.
Painele taikina vuuan pohjalle ja reinoille. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Halutessasi voit lisätä sitruunan tai limen kuorta ja mehua.
Halutessasi voit lisätä sitruunan tai limen kuorta ja mehua.
Kaada pohjan päälle ja laita uuniin n. 25min. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa voit laittaa esim. folion kakun päälle.
Täytteestä tuli ihanan samettisen pehmeä. Itse otin kakun kanssa suolalakritsikastiketta mutta vadelmakastike olisi tähän todella loistava, meillä ei sattunut olemaan yhtään vadelmaa pakkasessa ja ne jäi myös vahingossa kauppaan.
Suosittelen tekemään tämän edellisenä päivänä, koska silloin kakku vain paranee paranemistaan. Taidanpa lähteä tästä nauttimaan kupillisen kuumaa ja sen viimeisen palan juustokakkua. :D
Kivoja leivonta kokemuksia ja uutta viikkoa!
Love
Oi, näyttääpä herkulta. :p
VastaaPoistaJa on! :D :)
Poista