Grand Hotel Tammer ja pieni irtiotto arjesta

Pieni irtiotto kaiken kiireen keskellä tekee välillä todella hyvää. Yrittäjänä sitä kun on kokoajan töissä, sitä syö ja nukkuu töiden kanssa. Tärkeää on myös oppia pysähtymään ja ottamaan sitä omaa aikaa. Yksi loistava tapa tähän on kerätä yhteen mahtava tyttöporukka,  nauttia loistavasta ruoasta ja nukkua hyvät yöunet. 

Tampere

Tampere


Sain otettua sitä omaa aikaa ja pientä irtiottoa työstä tuossa viime kuun alussa, kun viisi mahtavaa naista lähti nauttimaan hyvästä ruuasta Trattoria Tammerpuistoon ja nukkumaan loistavasti Radisson Blue Grand Hotel Tammer-hotellissa. Tammer on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli ja sijaitsee ihan Tampereen keskustassa. 

Omaa aikaa itselleen oli ottamassa Makeaa elämää Pilvilinnassa-blogin Annan, Savusuolaa-blogin ihanan ja aina sanavalmis Janica, Viikonloppukokki-blogin Hanna-Kaisa ja tietysti ihana ystäväni Ranteita myöten taikinassa-blogi Marika. Marika oli myös järjestänyt meille tämän ihanan miitin. 

Tammer hotelli kuuluu Radisson Blue konserniin, johon kuuluu myös Helsingissä sijaitse Radisson Blue Aleksanteri, mistä olen täälläkin kirjoitellut. 
Meidän huoneet olivat ylimmässä kerroksessa. Oma huoneeni oli kivan kokoinen ja näköala ihan loistava. Vai mitäs ootte mieltä? 

näköala

Parasta oli kuitenkin se, että minun huoneessa oli kylpyamme! Arvatkaas harmittiko, kun kotona olisi ollut ihanat Lushin kylpypallot. Aina, kun yövyn hotellissa, toivon kylpyammetta. Lapsena ollessa meillä oli kotona amme ja muistan ne kylpyhetket kera kirjan. Ihanaa liluutelua niin kauan, kunnes vesi haaleni ja iho muuttui ihan ruttuiseksi. 

Kun olimme saaneet tavaramme huoneeseen ja samalla hieman virkistäytyä lähdimme syömään Tammerin alakerrassa olevaan italialaiseen ravintolaan Trattoria Tammerin puistoon




Pääsimme nauttimaan La Tavola Italiana- menuun. Menuu pitää sisällään kattavan lajitelman italialaisen keittiön mahtavia makuja. 


Alkupaloina meillä oli: 
Paikan päällä siivutettua parasta prosciuttoa, Calabro-salamia, mozzarella di bufalaa, gorgonzolamoussea, Trattorian tomaattisalsaa ja munakoisopestoa, marinoituja oliiveja ja rosmariinikasviksia. Lisäksi grissiniä ja paahdettua valkosipulileipää. 


La Tavolata

Omat lempparit olivat ihanan rapea valkosipulileipä ja munakoisopesto.

Pääruuaksi saimme: 
Pitkään kypsytettyä Trattorian ragùta, grillattua kotimaista kananpojanrintaa, valkosipulivoissa paistettuja jättiravun pyrstöjä ja mascarpone-viherpippurikastiketta
Valikoima päivän lisukkeita: risottoa, paahdettuja perunoita, raikasta salaattia ja kauden parhaita kasviksia. 


Kana, risotto ja jättikatkaravut olit makoisia ja omia lemppareita pääruuasta.

Vatsamme olivat jo täynnä mutta pakkohan sitä jälkkäriä oli ottaa. :D
 Jälkkäriksi:
Tiramisua, hedelmiä, juustoja, keksejä ja viikunahilloketta. Tiramisulta odotin paljon, olihan edellisen kerran syönyt sitä Roomassa. Valitettavasti ihan siihen se ei tällä kertaa yltänyt. 



Ateria oli kokonaisuudessaan hyvä ja tämä menuu on kiva ottaa juurin ystävien kanssa nautittavaksi tai sitten vaikka kahden kesken treffeillä. 

Ilta oli todella kiva. Oli ihana tutustua uusiin ihmisiin. Jatkoimme iltaa vielä piipahtamassa Tampereen ilta-elämässä. Palattuani hotellille, laitoin kylpyveden valumaan, otin kirjan ja ihanat herkut, mitä olimme saaneet huoneeseen, esille ja rentouduin.
 Ei sitä aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Kyllä sitä omassa kotikaupungissakin pääsee nauttimaan minilomasta, kun puitteet ovat oikeat! 




Tälläkään kertaan ei Radisson Blue hotellin sänky tuottanut pettymystä. Hyvin nukutun yön jälkeen jaksoi opiskellä henkilökuvausta miljöössä koko päivän. Olisin voinut silti vielä hieman pidempään köllötellä tuolla peittojen alla mutta pakko oli nousta, käydä aamiaisella ja jatkaa matkaa.  

Kiitos vielä kerran Grand Hotel Tammer, Trattoria Tammerin puisto ja tytsyt! <3 


Hotelliyö ja ruoka saatu 

Love



4 kommenttia :

  1. Voi miten ihana irtiotto arjesta. Kaunis huone ja niin herkullisen näköistä ruokaa. Tuollainen tekee kyllä silloin tällöin todella hyvää.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Marina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana irtiotto!

      Oikein ihanaa juhannusta sinulle Outi!

      Poista
  2. Ihana reissu teillä, mä niin olisin juuri tuollaisen irtioton tarpeessa. Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marikalle iso kiitos kyllä tästä, oli ihanan rentouttavaa miniloma omassa kotikaupungissa.
      Ihanaa juhannusta Taru sinulle ja perheellesi. <3

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.