Tamperradan pintxo-viikko

Eilen lähdimme Mökkipirkko-blogin Pirkon kanssa ( hän on myös kaasoni ) tutustumaan muutamiin tämän vuoden Tamperrada pintxoihin. Illalla Pirkko vaihtui omaan rakkaaseen.  Pintxo-viikko alkoi maanantaina ja jatkuu vielä perjantaille klo. 21.00. Lounasravintoloissa tarjoilu on klo. 11-16 ja ravintoloissa klo. 16-21.

Mikä on pintxo?


Pintxo on 2-3 suupalalla syötävä pikkuannos. Pintxo on baskin kieltä ja tarkoittaa tikkua. Pintxot ovat vähän kuin espanjalaiset tapakset mutta mielenkiintoisempia.
Yleisö pääsee maistelemaan 3 € kilpailupintxoja ja muutamissa ravintoloissa tarjolla on kilpailupintxon lisäksi muita pintxoja. Pintxojen kanssa osassa oli saatavilla  on myös kivaan hintaa sopiva juoma.

Aloitimne maistelukierroksemme Frenckell & Pihan pintxolla.Frencelin aukio 2 H.





Vegaani kikhernekroketti, lakritsilla maustettua fenkolia, ja pinaattikeksiä. 

Voi pojat mikä aloitus! Tämä huumasi meidät molemmat ja varsinkin tuo lakritsinmakuinen fenkoli oli ihan huippu.

Seuraavaksi suuntasimme August von Trappeen, Verkatehtaankatu 2.





Possupiilo: taikinoitua ylikypsää possua, aprikoosia ja mojoa.
Tämän kanssa otimme 8cl roseviiniä, hinta 2€. Makupari oli loistava. Viini oli kivan kuiva mutta samalla ihanan raikas. Possu oli hyvää ja tykkäsin mojon pienestä loppupotkusta.


Dining 26 oli melkein naapurissa eli Aleksanterinkatu 26.





Kateenkorvaa, maa-artisokka arancini ja rakuunakreemiä. Odotukset olivat suuret, olinhan käynyt täällä aiemmin. Kateenkorvaa en ollut aikasemmin syönyt ja pakko myöntää hieman kyllä jännitin sitä. Onneksi uskalsin testata sen, koska naminaminami, se oli todella maukas ja kaiken kruunasi tuo rakuunakreemi. Mieli teki nuolla lautanen. :D
Täällä otimme myös pintxon kanssa 6 cl roseeta 2€. Rose oli  tällä kertaa hieman makeampi mutta loistava valinta. 


Ennen Pirkon kotiinlähtöä kävimme vielä New Yorkissa, Hämeenkatu 5:ssä.






Flank steakia, avokadoa, cashewpähkinöitä New Yorkin tapaan.
Lihasta en oikein välittänyt mutta tuo cashewjuttu tuossa alla oli !


Kievari Kahdet kasvot oli matkan varrella meidän treffipaikkaan niin pakkohan oli sisällä käydä.






Lakritsajuuri-machegoa, mansikkaa, unikonsiemeniäja lakritsakastiketta.
Annos oli aika vaatimaton mutta hyvä. Rakastan lakritsaa niin tämä oli ihan omiaan minulle.



Antin kanssa treffattiin O'Hara Freehousessa, Hämeenpuisto 17.




Tämä rouhea pintxo piti sisällään mallasleipää, lammasmureketta, munaa ja Guiness-siirappia. Tämä yllätti täysin maukkaudellaan. Ei huono lainkaan!

 Seuraavaksi suuntasimme Henriksiin, Satamakatu 7.




Iberico possunposkea, salsa romescoa ja lehtikaalia. Täällä oli tarjolla myös muitakin pintxoja. Pakko sanoa mutta tämä oli kyllä pettymys. Maku oli ihan ok mutta tästä jäi puuttumaan särmä, mikä nostaisi tämän uudelle tasolle.


Meillä oli vielä sen verran aikaa, että kerkesimme juuri ja juuri Marusekiin, Hämeenkatu 31. 




Ramen: härkää, kananmunaa ja luumutomaattia. Tämä oli kuulemma hyvää. Itse maistoin lientä ja se oli kyllä maukas. 

Heillä oli myös tarjolla muutama muukin ja itse otin jälkkäripintxon, jossa oli ainakin timjamikakkua ja Antti maistoi heidän cevichen. Ceviche oli kuulemma taivaallista ja koko illan paras annos. 







Omalla kohdalla nousi kaksi ylitse muiden,  Frenckell & Piha ja Dining 26. 
Onneksi on aikaa vielä lauantaille klo. 12.00 miettiä kumpaa äänestää. Palkintonahan on 200€ illallislahjakortti suosituimaan ravintolaan. 

Meinaan rohkaista itseni ja perjantaina otan suunnan kauppahalliin ja Kalaherkut Nygrénin friteerattua osteria kohti. Saas nähdä kuis käy. 

Tämä on kyllä loistava tapa tutustua uusiin ravintoloihin ja uusin makuihin ja raaka-aineisiin. Itse kävin 6 ravintolassa, missä en aikaisemmin ollut käynyt ja muutamaan halua tutustua paremmin. 

Porissa ja Raumalla asuvat huom! Pintxo-viikko on myös siellä samaan aikaan ja te saatte vielä halvemmalla upeita makuelämyksiä eli 2 €! Nyt kannattaa lähteä porukalla liikenteeseen. 

Maukasta loppuviikkoa! 

Love


11 kommenttia :

  1. Tuo onkin herkullinen ja edullinen tapa päästä maistamaan itselleen uusia makuja.
    Ihanaa keskiviikkoiltaa Marina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Ensi vuotta odotellessa :D

      Ihanaa lauantaita sinulle Outi!

      Poista
  2. Kävin tänään kuusi uutta paikkaa ja Frenckellin rinnalle nousi Fabrik mustekala-annoksella. Fabrikissa miljöö on tietty hieman miellyttävämpi hieman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fabrikissa ei keritty käymään mutta friteerattu osteri oli loistava sekä Tillikan viiriäinen.

      Poista
  3. Vitsi mitä herkkuja! Ihanaa loppuviikkoa ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa viikonloppua Taru <3 ja joo hei, ihan uskomattomia herkkuja. Onneksi oli pieniä muuten olisi tullut monta lisäkiloa :D

      Poista
  4. Ihan mahtavia herkkuja, oispa meilläkin tuollaiset viikon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nämä leviävät muuallekkin päin Suomea. Niin mahtava tapa päästä kokeilemaan kaikkia uusia raaka-aineita.

      Poista
  5. Hauska idea, noin tulee näppärästi käytyä monessa paikassa ja maisteltuja uusia makuja.

    Pari vuotta sitten tarjosin miehelleni synttärilahjaksi mysteerikierroksen Helsingissä. Söimme etukäteen suunnittelemani reitin varrella viidessä paikassa pikkuannokset, hän tykkäsi kovasti ideasta. Ihan noin hyviä hintoja emme tosin löytäneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo synttärilahja kuulostaa hyvälle! Porissa oli hei hinnat vielä edukkaampia ja sanoinkin miehelle, että ensi vuonna pitää käydä myös Porissa :D

      Poista
  6. Ihania herkkuja näköjään jokapaikassa ollut tarjolla😋 Olin pitkään Italiassa enkä ole ehtinyt lukea yhtään blogeja, joten minulta on mennyt se lupaamasi "hyppy tuntemattomaan-uusi työ" postaus ohi. Millä otsikolla sitä voi etsiä, kun itsekin harkitsen totaalisuunnanmuutosta omassa elämässä. Tsemppiä ja mukavaa lauantai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.