Garmin Fenix 5s + arvonnan voittajat

Noin vuosi sitten esittelin teille tyylikkäimmän aktiivisuusrannekkeen mitä markkinoilla oli. Kyseessähän on Garminin VivoMove ja siitä löydät juttua TÄÄLTÄ

Tänä vuonna Garmin yllätti taas ja lanseerasi Garmin Fènix 5- kellot. Kellomallistoon kuuluu 3 eri mallia ja sain niistä itselleni testiin Fènix 5s, mikä on tehty vartavasten ohuemmille ranteille! 

Garmin Fènix 5sGarmin


Fènix 5s on malliston pienin ja kevyin mutta ominaisuuksilta ihan sama kuin perusmalli Fènix 5. Kellon halkaisija on 42 mm. 

Kellosta löytyy GPS-paikannin, ilmapuntari, kompassi, asentotunnistin, värinäyttö ja mikä parasta, sykkeenmittaus ranteesta! Olen aina kokenut sen sykevyön käytön hankalaksi ja vaivalloiseksi ja siitä syystä se onkin jäänyt kaappiin pölyttymään. Olinkin innoissani, ettei sitä tämän kellon kanssa tarvita, mutta silti halutessa, sykevyön voi myös yhdistää tähän kelloon. GarminKellot sopivat monenlaiseen urheiluun, juoksusta golffiin. Kelloon onkin ladattu valmiiksi aktiiviteettiprofiileita, mm. uinti, pyöräily, juoksu, sisäharjoittelu, laskettelu. Kelloon saa helposti valittua, juuri ne aktiiviteettiprofiilit mitä itse tarvitsee ja poistaa ne millä ei ole käyttöä. Golffarit voivat ladata kelloon esim. golffratoja.   
Kellotaulua pystyy myös muokkaamaan mieluiseksi. Töissä yksinkertaisen tyylikäs ja simppeli, vapaa-ajalla taas sporttisemman kellotaulun. Itse vaihtelen kellotaulua juurikin tilanteen ja vaatteiden mukaan. Pitäähän sitä näyttää hyvältä myös treenatessa. ;) 
Kellotauluja löytyy myös paljon erilaisia Connect IQ storesta, kuten kaikki muutkin ja ihan ilmaiseksi! Alla on neljä erilaista kellotaulua mutta niitä löytyy kymmeniä! Fènix 5s ei ole patteria vaan ladattava akku, mikä on aivan loistava. Akun kesto on huikea! 9 päivää älykellotilassa aktiivisuuden seurannalla ja 24/7 sykkeen mittauksella. GPS-tilassa rannesykemittauksella akku kestää n. 14 tuntia. Yhden kerran on akku päässyt loppumaan kesken treenin mutta se oli oma vika, kun en ollut tarkistanut akun tilaa ennen aloitusta. Kello ja some 


Kellon avulla pysyt myös tarvittaessa koko ajan tilanteen tasalla. 
Fènix 5s ilmoittaa tulevat puhelut, viestit, sähköpostit, instagramin tykkäykset, Facebookin kommentoinnin jne. Nämä toiminnot saa myös pois päältä, jos ei halua, että kello pitää meteliä vähän väliä. Itsellä ei ole päällä kuin puhelut, viestit ja sähköpostit. Sitten, kun haluan olla ihan rauhassa, otan nekin pois päältä.
Ilman kelloa minulta olisi mennyt tärkeä työpuhelu ohi. Olin vahingossa jättänyt puhelimen äänettömälle mutta kello onneksi ilmoitti tulevasta puhelusta. 


Fènix 5s menossa mukana


Olen nyt testannut kelloa lenkillä, pyöräillessä, uinnissa, askelmittarina, jumpassa ja ihan muuten vaan peruskellona.  
Kaverin kanssa tehdään tällä hetkellä 7 kilometrin kävelylenkkejä ja tämä on ollut loistava tsemppaaja parantamaan meidän lenkkiaikaa. Suunnitelmissa on siirtyä jossain vaiheessa hölkkäämään ja omalla kohdalla myös juoksemaan. Musa soimaan kuulokkeisiin ja sitten vaan antaa mennä!  Samoin pyörälenkeillä kellon avulla tulee laitettua itselle aina haastavampia tavotteita. 


Garmin, uinti


Koska kellossa on myös uinnin seuranta, vesitiiveys on 100m. Vaikka mitään kelloa ei suositella saunaan niin testattu on sekin ja kello toimii moitteettomasti. 

Rannekkeen vaihto

Fenix 5s rannekkeen pystyy vaihtamaan itse kotona tosi helposti. Mekanismi on hieman erilainen kuin Vivomovessa. Sitä vaan mietin, että miten tuo muoviosa kestää pitemmän päälle? Rannekkeita vaihtamalla kellon ulkonäkö muuttuu todella paljon. Itseä himottaisi nähdä miltä tämä näyttäisi metallirannekkeen kanssa, koska silloin kellon ulkonäöstä lähtee sporttisuus kokonaan pois. 
Tästä kellosta voisi kirjoittaa romaanin, koko ajan löytyy aina uutta sisältöä ja päivityksiä. 
Nyt, kun häät odottavat ensi vuonna, tavoitteena on pudottaa painoa 9 kg. Se tulee olemaan kova homma tällaiselle ruokaa rakastavalle, joka ei ole koskaan laihduttanut. Onneksi tässä on silti vielä hyvin aikaa se tehdä. 
Tulen kertomaan tilannekatsauksia ja kellon toiminnoista vielä lisää myöhemmissä postauksissa. Yhdistän Garmin Connect Mobile- sovelluksen MyFitnessPal:n. Se helpottaa vielä enemmän tätä tavoitteen seuraamista. 
Connect Mobilesta on tullut nyt betaversio ja tykkään siitä enemmän. Se on mielestäni helppolukuisempi ja hieman selkeämpi kuin alkuperäinen. 

Kun kello ja puhelin on pariliitetty, Garmin Connect Mobileen tiedot latautuvat automaattisesti ja pystyt näin heti tsekkaamaan tietoja, muokata kelloa puhelimen kautta jne. HELPPOA JA KÄTEVÄÄ!

Suunnitelmissa on tehdä pieni video kellosta ja sen käytöstä, koska videon avulla on helpompi kertoa kellon eri toiminnoista, koska niitä meinaan on! Tämä postaus oli vain tälläinen pintaraapaisu.  Garmin


Kompakti, tyylikäs, kestävä, loistava treenikaveri ja tehokas kello urheiluun, seikkailuihin sekä treenaamiseen mutta samalla myös sopiva niin työelämään kuin vapaa-aikaankin. 

Sitten vielä Helein-arvonnan voittajat. Tällä kertaa onni osui yhdelle Facebookissa osallistujalle ja kahdelle täällä blogin puolella. Kiitos kaikille osallistujille. <3


Blogin puolella voittivat:

Anonyymi: En ole kokeillut, kun en ole osannut arvioida mikä tuote olisi oikeasti vaikuttava.Kiinnostaa kovasti.

ja 

 Blinger Shimmer- blogi:Bette Boxin kautta on tutuksi tullut. :)
Facebookin puolella voittaja kommentoi: Suosisko lopultakin arpaonno.


Onnea kaikille voittajille! Otan teihin yhteyttä vielä tämän päivän aikana. :) 

Jos muuten sinulla on antaa vinkkejä miten jenkkakahvoista pääsee eroo niin kerro ihmeessä. 


Aurinkoista tiistaita! 

Love

Kello saatu testiin

4 kommenttia :

 1. Jei. Osuu se auringonpaiste tänne vesisateenkin keskelle välillä :D

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis kello ja ihan mahtavia ominaisuuksia täynnä.
  Mukavaa tiistaita Marina!

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla tuosta kellosta, mulla on samsungin aktiivisuusranneke ja miettinyt vaihtoa. En osaa enää elää ilman :)Onnea voittajille!

  VastaaPoista
 4. Täytyy laittaa tuokin kello mietintä myssyyn.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.