Helpotusta hiuspohjan ongelmiin


Jos oon tänä talvena tapellut kuivien käsien ja ihon kanssa niin ei se päänahkakaan ole päässyt helpolla. Nyt tässä muutama viikko sitten huomaisin rapsuttelevani päätänä useammin kun yleensä. Ja se kutina ei ole mitään herkkuja voin vaan kertoa, jos jollakulla ei ole siitä kokemusta. Huomasin myös toisen vaivan, nimittäin hilseen. Tummissa hiuksissa se näkyy kilometrienkin päähän. Kutiseva päänahka, joka tiputtaa hilsettä ei ole todellakaan mukava asiakaspalvelutyössä. 

Onneks sain kuitenkin apua ihanalta Minnalta, miten saan ongelmani fiksattua kotona. Minna on kovan luokan ammattilainen kauneudensaralla ja tällä hetkellä hän toimii kouluttajana Tanskassa.

 Täytyy silti muistaa, että jos päänahan oireet pitkittyvät tai pahentuvat niin silloin saattaa aiheuttaja olla jokin sairaus, ja se on sitten lääkärin paikka.

Itsellä taitaa syynä ongelmiin olla mikäs muu kun stressi. Muita tyypillisiä päänahan ongelman aiheuttajia ovat jotkut lääkkeet, kuiva tai liian kostea päänahka ja ne hemskatin hormoonit.

Yleisiä päänahan ongelmia: kuiva tai rasvoittuva hiuspohja sekä kuiva ja rasvainen hilse.
 Kuivan päänahan voi aiheuttaa sairastelu, talvi, vaalennukset, föönaaminen ja permanentti (kemialliset reaktiot)

Kuivan hilseen syynä saattaa olla juurikin se stressi, pesuaineita on jäänyt hiuspohjaan eli huuhtelu on riittämätön. Kuiva iho yleensä joka on myös päänahassa.
Itse hilse on lumihiutalemaista.

Jotkut hiustuotteet varsinkin runsaalla kädellä käytettynä saattaa tehdä hilsemäisen efektin. Tällöin on syytä käyttää aina välillä syväpuhdistavaa shampoota.

Rasvoittuva hiuspohja on tyypillista silloin kun hormoonit jyllää eli raskausaikana tai teini-ikäisenä. Myös ruokavalio on yksi yleisimmistä syistä. Rasva ja sokerin käyttö näkyy myös meidän hiuksissa samoin kuulemma alkoholikin.

Rasvainen hilse puolestaan on tyypillisesti hormonien tulosta. Se altistaa usein myös hiivatulehduksille päänahassa. Hilse on karkeaa ja keltaista. Päänahassa saattaa olla myös punaisia paukamia. Nyt kun aloin mietimään, itselläkin on joskus sellaisia paukamia ollut. 

Tälläiset tuotteet tilasin Minnan suositusten mukaan.

Emme Diciotton 
20 For Scalp Treatment
Hoitoneste hiuspohjalle

Emme Diciotton tuotteita on täällä aiemminkin vilahdellut ja niiden perusteellä odotukset tällekkin oli hyvät.

Tämä on erityinen sprau herkälle hiuspohjalle jonka ongelmana on ärtyneisyys ja hilseily.
Auttaa kuorimalla päänahkaa ja rauhoittaa juuri sitä päänahan ärtyneisyyttä.

Lasipullon kanssa kannattaa olla varovainen. Itseltä meinannut tippua pari kertaa pöydältä. 

Itse aloitin käyttämään tätä intensiivisellä hoidolla kolme kertaa viikossa. Suihkutin tätä kuiviin likaisiin hiuksiin päänahkaan reilu parikymmentä suihkaisua. Tuote hierotaan kevyesti ja annetaan vaikuttaa 10 minuuttia ja tämän jälkeen hiukset pestään normaalisti.

Nyt kun olen saanut hilseilyn kuriin niin käytän tätä ylläpitävä hoitona aina väliilä. Pesen hiukset normaalisti ensin ja kuivaan pyyhkeellä. Tämän jälkeen taas 20 painallusta suoraan päänahkaan ja annetaan vaikuttaa 5 minuuttia ja huuhdellaan.

Tässä vaikuttavina aineina on Bisabolol ja lakritsista saatava Glycyrrhetinic happo joka estää ihon hilseilyä ja tekee siitä joustavamman.
Mukana on myös molekyyli piroctone olamine, jota käytetään infektioiden hoitoon ja se rauohottaa myös päänahkaa.

Itse koin tämä käytön todella helpoksi.    
Ja tuoksu on ihana, ihan sekin takia tätä on mielekästä suihkia. 

Scalp Treatmentin hinta on 22€ ja lasipullon koko on 100ml

Shampoona minulla on saman sarjan

07 Tonic Shampoo
Energisoi hiuksia ja hiuspohjaaKuten muutikin Emmen shampoot tämä on myös hyvin riittoisaa eli ei tarvitse lotrata. 

Shampoon vaikuttavia aineita ovat kreatiini, gingseng ja minttu.
Kreatiini hidastaa solujen vanhenemista ja lisää niiden aineenvaihduntaa. Stmuloi myös kollageenin, elastiinin ja keratiini tuotantoa. Unohtamatta kosteutusta,

Minttu rauhoittaa päänahkaa ja sen oikein tuntee. Minttu myös tuoksuu tässä ihan kunnolla. 

Gingseng puolestaan stmuloi päänahkaa ja tehostaa hiusten kasvua. Tämä myös viilentän ihanasti samalla kuin rentouttaa hiuspohjaa. 

  Tämän kanssa tehdään tupla pesu niin ett toisella kertaa annetaan vaikuttaa 2-5 minuuttia ennen huuhtelua. 

Tonic shampoon hinta on 14,90 € ja koko on 250ml

  Tämä tehokaksikko on auttanut ainakin minulle ja yhä vieläkin olen tyytyväinen Emmen tuotteisiin.

Italialainen tehokaksikko


 Antti puolestaan on taas kärsii tosi nopeasti rasvoittuvasta hiuksista.  Hän on kokeillut se marketti-, että kampaamotuotteita ja toisten kanssa on mennyt paremmin kun toisten. Kuitenkin jos Antti on illalla pessyt hiuksensa niin aamulla ne näyttävät jo ihan rasvaisilta. 
Onneksi tähänkin löytyi apu.

Healing Rinse

Tämä täsmäase auttaa sekä kuivaan että rasvaiseen hilseeseen, sekä kutisevaan tai rasvaiseen hiuspohjaan. 


Tässä on vaikuttavina aineina sinkkiä, koivua, rosmariinia, kamomillaa ja nokkosta.
 Nokkonen on vanhin hilseen ja hiuspohjan hoidossa käytetty ainesosa. Se sisltää runsaasti B-, C- ja K.vitamiineja. Nokkonen on myös antibakteerinen. 

Kamomilla puolestaan on tehokas antioksidantti joka edistää paranemista ja vähentää hilseen syntymistä. Tämä on myös antibakteerinen.

Koivu edistää hiusten kasvua ja ehkäisee rasvan syntymistä.

Rosmariini estää hiusten ja hiuspohjan rasvaisuutta ja acnea. Stimuloi hiuspohjaa ja samalla tehostaa hiustenkasvua. Rosmariini on myös antibakteerinen ja rauhoittaa sitä inhottavaa kutinaa. 

Sinkki eli 1% Zink Pyrithone on antibakteerinen, joka puhdistaa ja poistaa päänähan ongemia. Sinkki hidastaa ihosolujen tuotantoa ja myös desinfio.
Yleisesti sinkkä käytetään myös psoriasiksen hoidossa.

Näiden kaikkien aineosien yhditelmä takaa hyviä ja toimivia tuloksia. Antilla ei ollut hilseen kanssa ongelmaa niin hän käyttää tätä aina silloin kun pesee hiuksensa. 

Kun sitten parin viikon testaamisen jäkeen kysyin Antilta miltäs shampoo tuntuu. Olin kyllä itsekkin huomannut jo ihan selkeän  eron. 
Tämä on kuulemma paras shampoo tähän mennessä mitä hän on testaillut! Voin sanoa, että harvoin kuulee Antin suusta tollaisia sanoja. Yleisin vastaus on ihan ok. :) 
 Hiukset eivät näyttäneet aamuisin taikka edes tuntuneet rasvaisilta. Joten mies oli pelkkää hymyä. Nyt vihdoin löytyi sellainen tuote mikä toimii.Jos taas mukana olisi ollut hilseilyä  niin silloin tätä käytään kuukauden ajan JOKA PÄIVÄ siis ihan joka päivä. Ja se on tärkeää.

Ohjeet:
Hiukset kastellaan, vaahdotetaan ja pestään hiukset ja hiuspohja. Toista pesu mutta toisella kertaa anna vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhtele. Tämä tarvii tehdä sitten joka päivä. Ihan joka päivä!

Tuoksu tässä on aikas normaali, eli sopii todella hyvin myös miehille.

Healing Rinse on todella toimiva tuote ja  tuotteessa on tyytyväisyys takuu. Tästä saakin rahat takaisin, jos ei kuukauden päästä muutosta ole tullut.  Ei ainakaan itselle ole tullut vastaan ennen shampoota missä olisi vastaava takuu.
Tarkoittaen tietysti sitä, että tätä sitten käytetään säntillisesti ohjeiden mukaan.

Healin Rinsen  hinta on 16,90 € ja pullon koko on 200ml.

Näitä kaikkia kolmea mahtituotetta ja tietysti muitakin Emmen tuotteita saa tilattua Toppik.fi verkkokaupasta. 

Jos sinulla on hiuspohjan kanssa ongelmia niin kannattaa kyllä kokeilla. Päivääkään ei meillä ole harmiteltua sitä, että tilasin tuotteet.

Suosittelen <3

4 kommenttia :

 1. Mielenkiintoisia tuotteita. Aina välillä päänahassa tuntuu olevan pientä kuivuutta ja hilseilyä hyvä tietää sen varalle vähän aseita. Siipan rasvoittuvalle päänahalle tuo Healing Rinse kuulostaisi aika toimivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt käytänkin vaan ylläpitona näitä. Kannattaa kyllä kokeilla tuota Healing Rinsea, ei siinä häviä mitään, koska on se tyytyväisyys takuu.

   Poista
 2. Kiitos näistä vinkeistä. Minulla on vaivana todella rasvoittuva hiuspohja, kutinaa ja hilseilyä. Ja tämän kaiken kruunaa vielä hiustenlähtö... Ainakin tuo Healing Rinse kuulostaa ihanalta. En itse voi edes ajatella hiusten pesua iltaisin, koska aamulla hiukset ovat jo rasvaiset. Katsotaan jos itselläni toimisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain, kiva kuulla jos voin jollekin olla avuksi.
   Kannattaa kyllä kokeilla, koska tuolla Healing Rinsellä on se tyytyväisyys takuu. Meillä se tulee kyllä kuulumaan vaikituseen kalustoon pesuhuoneessa.
   Kerro sitten kuinka sun kanssa kävi jos tuon testaat. Olisi meinaa kiva kuulla muidenkin kokemuksia :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.