Limeposset, ihanan raikas ja helppo jälkiruoka

Nautittiin Antin kanssa eilen kynttilänvalossa kolmen ruokalajin illallinen. Ruuat tehtiin tietysti itse ja nyt haluankin jakaa tämän ihanan jälkkärin teidän kanssa.

 Kun kysyin Antilta onko mitään toiveita jälkkärin suhteen, niin sitruksinen olisi kuulemma hyvä. Eli koneelle ja google esiin :)
Se mikä tekee tästä haasteellisemman on se, että Antilla on maitoallergia eli hän on allerginen maitoproteiinille. MUTTA, pystyy syömään kyllä maitotuotteita, kunhan tuotteet ovat kiehuneet tai olleet uunissa riittävän kauan, että maitoproteiini on hajonnut. 

Googlea selatessa löysin tämän ihanan ohjeen limeposseteista suolaa ja hunaa blogista
Tein siihen muutamia muunnoksia ja voila!

Tähän ei tule lainkaan liivatetta vaan limen happo hoitaa  asian tässä. Ja se, mikä tässä reseptissä on myös hyvää, niin tätä voi muunnella oman maun mukaan. Muutamia variaatioita on jo tiedossa mitä meinaan kokeilla.
Raaka-aineita ei ole paljon ja tämä on todella helppo tehdä. Ainoa huono puoli tässä on, että tämän täytyy antaa seistä useampi tunti kylmässä ennen nauttimista. 


Limepossetit kera marinoidun mangon

Tämä ohje on kahdelle, kannattaa tehdä isompi määrä :) 


2dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
2-3 limen mehu (reilu 1/2 dl )
vaniljasokeria

Laita kerma sokerin kanssa kattilaan. Itse käytin hienoa sokeria mutta tavallinen sokerikin käy. Lisäsin myös ripauksen vaniljasokeria kattilaan.
 Kiehauta seos ja keitä seosta reilu  5 minuuttia. Mutta, jos et ole maitoallergikko niin sitten seosta ei tarvitse muuta kuin kiehauttaa. 

Keittämisen jälkeen, lisää limen mehu ja tarkista maku. Itse lisäsin myös hieman hedelmälihaa mukaan, koska halusin limen tulevan kunnolla esiin. 

Jaa annosmaljoihin, anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi, meillä oli neljä.

Tein lisukkeeksi myös marinoitua mangoa

n. 1/4 tuoretta mangoa
1/4 dl limemehua (n.1/2 limeä)
1 tl ruokosokeria
pari oksaa minttua

Sekoita sokeri ja mehu, annoin sokerin sulaa mehuun. 

Paloittele mango ja kaada liemi päälle. 
Lopuksi sekoita mukaan silputtu minttu. 

Tämän annetaan myös maustua vähintään tunti jääkaapissa. 

Ennen nauttimista lisää mango posseten päälle.  Itse ripottelin päälle vielä kookoshiutaleita missä oli mukana ripaus vaniljasokeria. 
Ja pari mintun lehteä koristeeksi. 


Koostumus on tässä ihanan pehmeä, ei sellainen tönkköinen kun liivatetta käytettäessä.
Tästä tuli juuri todella ihanan sitruksinen jälkkäri kun pitikin. Kunpa olisin tiennyt tämän ohjeen jo kesällä, kun oli helteet. Olisi virkistänyt kyllä todella mukavasti. 


Onko joku teistä kokeillut tätä taikka muuta possettia? 




8 kommenttia :

  1. Kiitos ohjeesta, aion kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan ja todellakin kannattaa kokeilla. Mun piti tehdä tästä tänään se verigreippiversio mutta ei ollu tarpeeks kermaa eli teen sen huomenna :D

      Poista
  2. Tää kuullostaa herkulliselta. Voisin tehdä tätä joskus meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on herkkua! Se on täs hyvä, että sitä hapokkuutta pystyy ite säätelään ja tuohon päälle voi laittaa vaikka mitä marjoja taikka hedelmiä :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kerro sitten mitä tykkäsit :)
      Mä teen huomenna sitruunasta tätä.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.