Sitruuna-kurkumavanukas antaa vauhtia sinunkin päivään!

Aamupala on ollut omassa ja miehen ruokavaliossa se unohdettu osa. Kaksi kuppia kahvia ja menoksi on ollut se yleinen tapa meillä arkisin. Tiedän kyllä, että aamiainen on todella tärkeä päivän aloitus mutta jos ei maistu niin minkäs teet?
 Sunnuntaisin, kun meillä ei ole kiirus minnekään, teemme kyllä kunnon aamiasta ja istumme yhdessä aamiaispöytään. Minulla  ei ole oikein nälkäkään heti herättyäni eli siinä myös yksi syy siihen aamiaisen syömättömyyteen. 

Yhtenä päivänä instassa pyöriessäni, eteeni ilmestyi purnukka, joka sisältö toi mieleen auringon. Kyseessä oli Karita Tykän ruokakuva. Samantien klikkasin itseni Rakkaudella Karita- blogin puolelle katsomaan mitä tuo purnukka piti oikein sisällään. 


Sitruuna-kurkumavanukas






Ensimmäiset fiilikset oli, että anteeks mitä mä just luin :D Voiko tuo olla mitenkään edes hyvää? Mitä pidemmällä tekstiä luin, innostukseni testata reseptiä vain kasvoi ja kasvoi. 
Chian-siemeniä olen muutaman kerran aiemmin kokeillut mutta ne kokemukset eivät oikein onnistuneet ja siitä syystä olin jo ne unohtanut kaapin perukoille. Nyt pussi alkaa olemaan tyhjä ja pitääkin lisätä se kauppalistalle. 
Itselle ei ole tullut mieleenkään, että tuo kurkuma on noinkin terveellinen mitä siitä luin Karitan blogista. Olen pitänyt sitä vaan ihan currymausteena ja käyttänyt todella harvoin. Kurkuma auttaa puhdistamaan kehoa ja hoitamaan kehon tulehduksia, vaalentaa kuulemma myös hampaita. Sitä ei heti uskoisi, koska kurkuma värjää kaikki keltaiseksi.  

Rohkeasti lähdin vanukasta tekemään ja olisittepa nähneet miehen ilmeen, kerroin mitä meillä on seuraavana aamulla odottamassa :D 

Pohjana Karita on käyttänyt kaunistavaa kurkumalattea ja annos on yhdelle hengelle. 

1,5 dl täysrasvaista kookosmaitoa
1/2 dl vettä
1-1,5 tl jauhettua kurkumaa
manuka- tai tavallista hunajaa maun mukaan
1/2 tl raastettua luomusitruunan kuorta
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
aavistus mustapippuria 
pieni ripaus suolaa

Sekoita kaikki kurkumalaten ainekset blenderissä huolellisesti. Itse käytin tavallista hunajaa mutta manukahunaja on myös kauppalistalla. 
Hunajaa laitoin vain pienen lorauksen mutta sitä voi laittaa itse oman maun mukaan. 
Kookosmaidon pitää olla täysrasvaista, koska itsellä ei ainakaan onnistunut kevyt versiolla. 
Kun olet saanut kaikki ainekset kunnolla sekaisin kaada seos toiseen astiaan ja lisää

1/2 sitruunan mehu
1,5 rkl chian siemeniä

Sekoita kunnolla, anna levätä hetki ja sekoita vielä uudelleen. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi. Itse teen tämän aina illalla ihan jo sen vuoksi kun torkutan herätyskelloa niin en kerkeäisi tätä aamu kiireessä tekemään. Tuosta torkuttamisesta olisi kyllä päästävä eroon. 


Tämän vanukkaan ansiosta meillä syödään nykyään aamupalaa! Vanukkaan koostumus on ihana ja maku yllätti täysin, maistuu todella hyvälle! Ennakkoluulo yritti ottaa vallan mutta onneksi en antanut sille tällää kertaa periksi. 






Olen alkanut myös kehittelemään muitakin
 versiota ja laitan niitä sitten myös tänne blogin puolelle kunhan olen saanut oikeat mittasuhteen selvitettyä :) 

Suosittelen ilman muuta kokeilemaan tätä sitruuna-kurkumavanukasta! 



sokeriton


Mitä sinun aamupalaasi kuuluu ja meinaatkos kokeilla tätä ihanuutta? 

Love



20 kommenttia :

  1. Rakastan sitruunaa, joten taatusti on hyvää ja raikasta ja kurkumahan on oikea power aine. :) Kivaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten meillä on sama maku :) Ihanaa viikkistä Tiia <3

      Poista
  2. Pakko tunnustaa, mä en ole itse tehnyt chian-siemenistä mitään, olen kyllä syönyt muiden laittamana. :D Tää on varmaan tosi kivan raikkaan makuinen, mähän tykkään kaikesta sitruunaisesta niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tätä sun on sitten pakko kokeilla tehdä ite :)

      Poista
  3. Tätä täytyy testata, sitruuna on mun lemppari ja joskus olenkin chia-vanukasta tehnytkin ^_^

    VastaaPoista
  4. Sitruunasta tykkään ja kurkumaa laitan lähes joka ruokaan, joten tämä kuulostaa hyvältä minusta.
    Mukavaa tulevaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä maistuu kyllä tosi hyvälle vaikka ensi hieman sitä epäilin :D Ihanaa viikonloppua Outi <3

      Poista
  5. Ihanan raikkaat kuvat! <3 Tätä täytyy kyllä kokeilla. Aamupala on mulle aina must! Ilman sitä ei päivä ala ollenkaan. Mä varaankin joka aamu pelkästään aamupalan nautiskeluun puoli tuntia :D Haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon Mia <3 Voi, ihanaa! Kyllä mäkin vielä joskus teen samoin :D

      Poista
  6. Kuullostaa (ja näyttää) ihanan raikkaalta! :)

    VastaaPoista
  7. No nyt on kyllä tosissaan ihan kuin aurinko tiivistettynä purkkiin! Näyttää ihanalta, joskin liian työläältä tehtävältä mulle :). Siitä huolimatta aion kokeilla.

    Valoisaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että kokeilit :) Olis kiva kuulla mitä tykkäsit :)

      IHanaa viikonloppua Annukka <3

      Poista
  8. Syön useinmiten tuorepuuroa, johon laitan hedelmiä tai marjoja, chiansiemeniä ja välillä kurkumaakin. Kurkuman vaikutus tehostuu juuri tuon mustapippurin kanssa, mutta sitä en kyllä yleensä laita tuorepuuroon.

    Matkalla tuli puputettua sitä tyypillistä hotelliaamiaista; croissanttia ja sämpylää, ihan hyvää, mutta alkaa kyllästyttää nopeasti eikä se pidä kylläisenä pitkään. Tänä aamuna oli kotona ihana syödä taas puuroa ja hedelmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne sun tuorepuurot näyttää NIIN ihanille <3 Kuolaan niitä aina instassa :D Itse olen kerran tehnyt tuorepuuroa ja ei se kyllä hullummalta maistunut :)

      Poista
  9. Herkulliset kuvat, voisin vaikka kokeilla vaikka mullakin ensilukemalta ainekset vähän arveluttaa-voiko olla hyvää? Mutta chia siemeniä syön jo päivittäin joten paljon ei puutu ;) Mä syön arkisin pari palaa siemenleipää vaihtelevin päällystein ja viikonloppuisin chiavanukasta soijajugulla ja marjoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sun on Maiccu ihan pakko testata tää jos kerta aineetkin löytyy :)
      Ite oon kerran tehnyt siemennäkkäriä mutta en syönyt sitä kyllä aamuisin :D

      Poista
  10. Ihan tämän innoittamana kaivoin taas chian siemenet kaapista. Kiitos muistutuksesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain <3 Itse tein saman kun tämän reseptin näin :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.