Ahvenanmaan ruokavinkitPressimatka yhteistyössä Visit Åland ja Tallink Silja

Maarianhamina...tuntuu ihan kuin matkustaisi ulkomaille, kun lähtee Maarianhaminaan. Olen käynyt siellä kaksi kertaa ja ihmettelen, miksi en ole mennyt sinne aikaisemmin. Monet kerrat olen vuosien saatossa kyllä laivassa ollessa pysähtynyt Maarianhaminan satamassa mutta en  koskaan nousut maihin vaan jatkoi aina Ruotsiin 

Nyt olen onneksi päässyt siellä käymään ja jonkin aikaa sitten kävinkin pressimatkalla tutustumassa Ahvenanmaan ravintoloihin.  

Sataman läheisyydessä olevat ravintolat
Nautical- ravintola sijaitsee Länsisatamassa Merenkulkumuseon yläkerrassa. Harmi, kun ei keritty käymään siellä itse museossa tällä kertaa, koska sitä on kehuttu todella paljon. No mutta toisella kertaa sitten. 


Ravintolan näkymät ovat upeat ja samalla, kun nautit hyvästä ruuasta voit ihailla upeaa Pommerinin purjelaivaa. Vinkkinä tuleville hääpareille, täällä järjestetään myös häitä. Nautical on avattu jo 50-luvalla eli voidaan puhua klassikosta. 


Maarianhaminan ravintola


ÅSS Segelpavoljongen sijaitsee myös Länsisatamassa ihan Nauticalin vieressä. Sisätilat ovat todella tunnelmalliset ja kesällä heidän terassinsa on todella suosittu. Myös Åss:n terassilta voit ihailla Pommerin purjelaivaa. 
Toisella puolella Marianhaminaa, itäisessä vierasvenesatamasta löytyy  mielenkiintoinen ravintola nimeltä Brasserie Ångbåtsbryggan
Jos rakastat mereneläviä niin silloin sinun ilman muuta kannattaa ottaa suunnaksi tämä. Kesän lämpöisinä päivinä ravintolan lasiseinät avataan ja ihanan raikas merituuli pääsee pyörähtelemään sisätiloissa antaen ruokailulle oman ihanan tunnelman. Pikkunälkään yksi varma valinta on tapakset. Herkullista tapaksia löydät ravintola Boquerianissa. Tarjolla on myös annoksia isompaankin nälkään.  


Vinkkinä suosittelen testaamaan tonnikalatartaria. Se meinaan suli suuhun. Itse en raakaa kalaa pahemmin syö tai en oikeastaan yhtään mutta tuota tartaria haluan kyllä syödä toistekin. 


Kannattaa katsastaa myös hotellien ravintolat. 


Park Alandia -hotellin Park -ravintola käyttää niin paljon paikallisia raaka-aiheita, kun vain mahdollista vaikkakin ravintolan klassikko ja erikoisuus onkin venäläinen maustehärkä. Harmikseen sitä emme saaneet tällä kertaa maistaa. 
Hotelli Pommernin Kvarter5 -ravintola suosii aina satokauden raaka-ainetta ja menu vaihteleekin aina saatavien raaka-aineiden mukaan. Täällä hotellissa osa meistä myös yöpyi. 

Hotelli Arkipelagenin Compagniet -ravintola on jo kokemus itsessään. Sen sisustus huikea ja se on saanut inspiraationsa brittiläisestä Intiasta. Ravintolassa on ihania sopukoita ja paljon yksityiskohtia. 


                       .                       

                                                   
Erikoisuutena ravintolassa on erilaiset pelit mitä asiakkaat voivat pelata.  


Jos olet omalla autolla lähtenyt matkaan niin silloin ilman muuta kannattaa lähteä  tutustumaan myös Smakbyn -ravintolaan, sen yhteydessä olevaan herkkukauppaan ja tien toisella puolella olevaan Åland Distelleryyn.
 Smakbynissä voit muuten törmätä telkkarista ja ruokakirjoita tutuksi tulleen Micke Björklundiin. Niin ja hän on myös Ruotsin Selviytyjien voittaja. Ihanan symppis ja puhuu muutaman sanan suomeakin. 


Smakby
Viinien ystävien kannattaa ottaa suunta Kvarnbo Gästhemn -majataloon ja samassa pihassa sijaisevaan Vinsmedjaan. Historian havinaa ja loistavia viinejä samalla kerralla. Majatalon kaikki huoneet ovat sisustettu eri tavalla mikä tekee siitä todella mielenkiintoisen.  

Oluenjuojien ehdoton vierailupaikka on Stallhagenin olutpanimo. Voit varata ajan myös panimokierrokselle mutta se kannattaa tehdä ennakkoon. Siellä myös ravintola ja myymällä, josta voit ostaa paikallisia tuotteita. Suklaa ja Baltic Porter, kuin luodut toisilleen. 

Stallhagenin kupeesta löytyy myös Ahvenanmaan mehiläisyhdistyksen tila josta voit ostaa myös kotiinviemisiksi paikallista hunajaa. 

Illan päätteeksi kannatta käydä nauttimassa cocktail ravintola Indigon yläkerrassa.  Suosittelen kokeilemaan baarimikon erikoisuuksia ja antaa hänelle vapaat kädet, koska silloin pääset maistamaan jotain sellaista mitä et ole ennen maistanut.
 Kuten esim. kuvassa näkyvän drinkin, jossa on hänen itsensä fermentoimia karvismarjoja. 

Tässä oli tälläinen pieni pintaraapaisu Maarianhaminan ravintalomaailmasta. Ahvenanmaalla on muuten ravintolarajoituksetkin poistuneet. Jos et ole aikaisemmin käynyt niin lämpimästi kyllä suosittelen. 

 Turusta pääsee Tallink Siljan Galaxylla ja Baltic Princessillä Ahvenanmaalle tai sitten voit lähteä tunnelmalliselle 11 h -Saaristoristeilylle. 
 24.6.- 31.7. Serenadella ( linkistä pääset varaus sivulle ) on mahdollista lähteä Helsingistä Päivä Maarianhaminassa -risteilylle. 

Laivalla on vallitseva tilanne huomioitu todella hyvin eli sen puolesta ei ole hätää, kunhan itse muistat hoitaa oman osuutesi maskin, käsien pesun ja desinfioinin ja turvavälin puolesta. 

Mitä jos tänä kesänä lähtisitkin kesälomalle Ahvenanmaalle.


Love
1 kommentti :

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.