Punajuuri on yksi mun lemppari juureksista, Antti taas sitä ei voi sietää. Syön punajuurta vähintään kerran viikossa jossain muodossa. Forssan punajuurisalaatti on ollut yksi paheistani mutta onneksi olen siitä päässyt jo yli. Nyt uudeksi paheekseni on tullut punajuurihummus.
Punajuurihummus
Se mikä tekee tästä niin mahtavaa on se, että tämä valmistuu nopeasti, ihan muutamasta aineksesta ja on helposti muunneltavissa.
1 tlk kikherneitä
n. 100g etikkapunajuurta
2 rkl tahinia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1-2 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Valuta kikherneistä neste.
Pilko punajuuret ja valkosipuli hieman pienemmiksi paloiksi. Jos laiskottaa niin älä pilko vaan visko kaikki blenderiin, kyllä ne siellä tahnaksi menee.
Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Sauvasekoittimellakin saat tämän tehtyä mutta muista silloin suojata itsesi ja seinät, ettei kaikki paikat ole punajuuressa.
Punajuurihummus toimii hyvin levitteenä mutta sopii hyvin myös dipiksi. Itse käytän tätä ruisleivän päällä ja välillä kyllä menee ihan pelkiltäänkin. :D
Ja tämä väri! Eikö oo ihana?
Ja tämä väri! Eikö oo ihana?
Ripaus kuivattua chiliä antaa vielä kivan lisän.
Kuuluuko punajuuri sun lemppareihin?
Ihan mahtavaa viikonloppua!
Love
No nyt on kyllä mielenkiintoinen resepti...
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. :)
PoistaNiin herkullisen näköistä ja tuo väri ♥ Tykkään punajuuresta ja tämä menee kokeiluun, melkein maistan jo sen saaristolaisleivän päällä :) Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaSaaristoleivän kanssa en ole kokeillut. Kerro ihmeessä sitten mitä tykkäsit. :) Ole hyvä! <3
PoistaTykkään punajuuresta. Sitä tulee vain liian harvoin syötyä. Helppo ja mielenkiintoinen resepti. Tätä pitää kokeilla. Kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaOle hyvä Tuula <3 Välilä tuntuu, että syön ihan liikaa punajuurta :D
Poista