Merrell, loisto valinta Suomen talven vaihteleviin säihin

Vaikka kevät tekee tuloaan niin kyllä ainakin täällä meillä päin liukasta on vieläkin paikka paikoin. Suomen talvi on muuttunut todella paljon vuosien saatossa. Lämpötila vaihtelee muutaman asteen plussasta nopeasti parinkymmen asteen pakkasiin. Ei ole kovin kauaa siitä, kun yhtenä viikkona tuli taivaalta alas vettä, räntää, lunta ja rakeita. Unohtamatta jäätävää tihkua. Monta kertaa kävelytiet ovat olleet luistinratoja. Itse olen vähintään kerran talvessa vetänyt lipat. Onneksi olen säästynyt pahimmilta loukkaantumisilta. Pari tuttua on katkonut luitaan ja kaatumisista on jäänyt ihan pysyvätkin vammat. 

Arctic Grip by Vibram


Tänä talvena olen säästynyt kaatumisilta ja kiitos siitä kuuluu kyllä ihan näille Merrellin Aurora 6 ice + WTPF talvikengille. 
Merrell on yksi maailman johtavimmista ulkoilukenkä merkeistä. He tekevät yhteistyötä esim. Goretexin ja Vibramin kanssa. 


Merrell


Suurin ero mikä erottaa nämä tavallisista talvikengistä on Arctic Grip-pohja.  
Kaikki tiedämme kuinka liukasta on, kun sen ihanan peilikirkkaan jään päällä on vielä vettä. Tämä pohja on juuri luotu kulkemaan niitä polkuja. 
Olen testaillut näitä kenkiä Milon kanssa lenkkeillessä lumessa, asfaltilla, hiekalla, jäällä, peilijäällä, peilijäällä jonka päällä on vettä, loskakeleillä, vesisateessa ja missähän vielä.....ai niin ja sisällä. Kertaakaan ei ole ollut jalat märät enkä ole kaatunut. Kuivalla jäällä on ollut hieman luistoa mutta juurikin silloin, kun jään pinnalla on ollut vettä, kenkien pohjaan olisi ihan kuin ilmaantunut nastat. Oikein nastojen kanssa sisällä liikkuminen on hieman hankalaa saatikka sitten ajaa autoa niiden kanssa. Näillä ei sitä ongelmaa ole. 

Loistavan pohjan ja vedenpitävyyden lisäksi jalat pysyvät lämpimänä kovillakin pakkasilla. Nilkkurimalli ja karvareunus estää lumen pääsyä kengän sisään metsässä liikkuessa. Malleja löytyy erilaisia ja niitä pääset kurkkaamaan tästä. (jostain syystä, sivu pomppaa brittisivuille mutta mallit on ainakin nähtävissä sieltä.)


Nämä on vaan loistavat kengät, ei siitä mihinkään pääse. Tehty kuin kulkemaan Suomen jäisiä talven katuja. 

Näillä kuvilla osallistun samalla tämän viikon Makro Tex-haasteeseen, joka aiheena on musta. 

Ihanan tuulista tiistaita 

LoveKengät saatu testiin 


24 kommenttia :

 1. Kunnon kengät ovat talvilenkeillä tärkeät! No yhtä tärkeät kesälläkin, mutta ominaisuudet eri.
  Itse kävelen viikossa 2 - 4 lenkkiä, joista kaksi on yleensä pituudeltaan 10 - 21 km eli kerralla tulee pitkä lenkki. Mistään talvilenkkareista en noin pitkille lenkeille ole löytänyt sopivia - korkea varsi on ehdottomasti tiellä.
  Olen viipeltänyt kesälenkkareilla, joista ihme kumma yhdet Adidakset ovat niin suurikuvioiset, että en ole edes lipsunut. Ja jäisillä kävely-/metsäteillä on tullut mentyä pääosat lenkeistä. Kauhulla odotan, kun noista pitää luopua. Uudet lenkkarit ovat aina riski, nytkin pehmityksessä pari paria. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin pitkillä lenkeillä hyvin kenkien ominaisuudet ovat todella tärkeät.
   Varrelliset kengät ovat metsässä taas ihan omiaan :)

   Poista
  2. Tällä pohjalla löytyy muuten myös varrettomia malleja :)

   Poista
 2. Tuollaiset vois olla hyvät ... Minulla kun kivut lisääntyy aina nastoja käyttäessä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tellu, ilman muuta suosittelen kokeilemaan ja varsinkin jos nastojen kanssa ilmaantuu kipuja.

   Poista
 3. Ihmekengät, tehty juuri näille keleille! :D

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja nuo kengät varmasti tuovat ehjänä kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tuoneet ainakin tähän asti ja kiitos paljon Riitta :)

   Poista
 5. Kivat kuvat, tuollaiset kengät ovat nyky talvina tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan talvet ovat muuttuneet paljon siitä mitä ne oli kuin olin pieni. Nyt tuntuu olevan enemmän juurin tuota jäätä ja vettä kuin lunta

   Poista
 6. Tahtoo tollaset ensi talveksi! Kaatuminen on niin mänttiä. Pari kertaa tänä talvena kaaduin. Kivun lisäksi on pahinta ehkä ku pelkää että joku näki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämmöllä ja malleja löytyy erilaisia :)

   Poista
 7. Kyllä noille kengille onkin nyt ollut käyttöä. Itse pidän piikkikenkiä ja silti vedin eilen lipat jäisellä tiellä. Onneksi luut ovat ehjinä, mutta mojova mustelma polvessa muistuttaa kaatumisesta.
  Kauniita maisemakuvia olit myös laittanut tänne ihasteltavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AUTS! Onneksi ei luut murtuneet. Onneksi nyt alkavat pikkuhiljaa jäät sulamaan.

   Poista
 8. Mulla on noi samikset ja ne on todella hyvät esim. Koiralenkille ja nätitkin vielä 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavat juurikin koiralenkille ja varsinkin koiran kanssa, jolla on voimaa :D

   Poista
 9. Täytyykin laittaa korvan taakse ensi talvea ajatellen :)

  VastaaPoista
 10. Jep, kengät näyttävät tosi hyviltä ja tämähän passasi haasteeseen oivallisesti. Täällä on vielä talvikeli, mutta ei ole kauan. Milo toi sopivasti väriä tähän, ihana koiruus.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.