Paras pullataikina


Kiitos Antin <3, meidän taloudessa syödään parasta pullaa ympäri vuoden. Olimme muutaman kerran aikaisemmin keskustelleet tai minä olin monkunut, jos hommattaisiin kunnon yleiskone. Kuinkas ollakkaan yksi kaunis päivä tämä Kenwood Major Classic löytyi meidän keittiöstä. 


Antti oli sen salaa käynyt ostamassa  meille. Samassa paketissa tuli myös lihamylly ja blenderi. Lihamyllyä ei olla vielä testailtu muuta blenderillä ollaan smoothieita tehty :) taisi olla kyllä omakin lehmä ojassa Antilla.

Kaikista tärkein oli tehdä kuitenkin ensimmäiseksi pullia! Ihania, pehmeitä korvapuusteja. En muista milloin viimeksi olin niitä tehnyt. Inhoan meinaan sitä taikínan vaivaamista ja sitä kuinka aikaa vievää se on. Eipä ole enää. 

Voi sitä riemun hetkeä, kun ensimmäisen kerran väänsin vivusta ja Kenwood alkoi hommiin. Kuinka helppoa voikaan taikinan teko olla, sinne vaan tiputellaan kulhoon lisää aineita ja välillä vaihdetaan vispilä taikinakoukkuun ja taas jatketaan. 
Itse taikinasta minulla ei ole yhtään kuvaa kun olin niin hurmiossa, että kuvaaminen unohtui :D 

Tässä muuten ohje siihen pullataikinaan:

-50g hiivaa
-5 dl maitoa
-2dl sokeria
-2 munaa
-2 tl suolaa
-(1-2 tl kardemummaa)
-15-18 dl vehnäjauhoja
-150 g voita

-Äipän ohjeen mukaan laitoin ensin hiivan ja sokerin koneeseen ja annoin pyöriä jonkun aikaa. Sen jälkeen lisäsin kädenlämpöisen maidon, suolan ja munat. Kardemummaa en laittanut, en tykkää siitä pullassa. 
Sitten aloin pikku hiljaa lisäämään jauhoja ja loppuvaiheessa tiputin mukaan voipalat. 

Tähän meni n. 16 dl jauhoja. Aikaa en sen kummemmin katsonut vaan sitten, kun taikina näytti ja tuntui hyvälle, otin sen nousemaan. 
Itse käytin kunnon täysmaitoa ja voita. Kunnon pullataikinassa ei pidä rasvasta tinkiä :D 
Taikina nousi todella hyvin ja ei tarvinnut oikeastaan yhtään jauhoja pöydän pinnalle kaulitessa. Aivan täydellinen. 


Kun vaan olisin saanut myös näistä pullien muodoista täydellisiä :D Mutta onneksi maku oli aivan loistava. Oli sitä itsekkin pakko ottaa lämmin pulla ja lasi kylmää maitoa! En muista milloin viimeksi olen maitoa juonut.
 Nuorempana olin oikein maitovasikka. Maidon kulutus oli puolittunut, kun olin muuttanut omaan kotiin. 
 Pienempänä tuli syötyä aina puoli pellistä lämpimiä pullia ja litra kylmää maitoa. Tämä siis kuuleman mukaan, itse en tunnusta :D :D
Vaikka itselläni onkin tänään ja huomenna vapaapäivät niin en kuitenkaan nyt pullaa väännä. Laskiaspullan teko kyllä kiinnostaisia, ei ole tullut sitä kokeiltua koskaan ennen.Hmmmmmmm...

Onko ruudun takana muitakin pullahiiriä?

Love


4 kommenttia :

 1. Yleiskoneet on kyllä tarpeellisia. Omani sain lähialueen kirpparilta ilmaiseksi, arvaa oliko tämä nainen vähän onnellinen. Hassua muuten, että ensimmäiseksi tein minäkin sitä pullataikinaa koneella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Wau, ihan varmana olit, varmaan hieman hyppelihdeitkin :) Pullat on vaan niin <3

   Poista
 2. Vitsi mitä pullia ja sulla on vielä tuo Kenwood <<3 Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt :D Pitäisi päästä johonkin korvapuustikoulutukseen :D Härvelistä kuuluu kyllä propsit miehelle <3

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.