Instant pikajuomat

Tänä vuonna olen tutustunut paljon uusiin ja mielenkiintoisiin asioihin ja tämä on yksi niistä. 
Ensi kosketuksen Instant pikajuomiin sain I Love Me -messuilla viimekuussa, Four Sigma Foodsin osastolla. Superfoodit, luonnonkosmetiikka, luomutuotteee, luontaistuotteet jne. ovat alkaneet kiehtomaan minua koko ajan ennemmän ja ennemmän. Saveakin olen oppinut juomaan, siitä enemmän täällä. Vielä kun oppisi syömään paljon  terveemmin.

Instant pikajuomat ovat lääkinnällisistä sienistä ja luonnollisista yrteistä valmistettuja juomajauheita. 
Instant pikajuomien avulla pystyt tasapainoittaamaan elämää, parantamaan terveyttä ja lisäämään energiaa.


Lääkinnällisten sienien lisäksi jauheseokset sisältävät myös yrttejä, jotka parantavat ruuansulatusta, makua ja auttaa vaikuttavien ainesosien imeytymistä kehoon. 

Instant pikajuomat eivät  sisällä gluteenia, laktoosia, sokeria, väri-, tai lisäaineita taikka soijaa ja nämä sopivat myös vegaaneille. Four Sigma Foodsin käyttämät lääkinnälliset sienet ovat angtifungaalisia eli ne sopivat useimmille sienipohjaisista sairauksista kärsiville ihmisille. 

Itse sain testiin kahta eri Instant pikajuomaa, Reishin ja Shiitakeen. Lähdin kokeilemaan näitä juomia todella varauksella ja olin aivan varma siitä, etten huomaa mitään muutosta. Kokeilen juomat eriaikaan, jotta erottaisin selkeästi toimisiko nämä niin kuin luvataan.

Näitä Instant pikajuomia löytyy 6 erilaista juomajauhetta mitkä sisältävä eri sieniä. 

Instant ReishiNäin alkuun ensin tälläinen pieni infopätkä.

Lakkakääpä eli Reishi tunnetaan yleisesti huikeana terveyssienenä ja sitä kutsutaankin sienten kuningattareksi. Sen on havaittu parantavan unenlaatua, parantavan verenkiertoa ja laskevan verenpainetta ja tukevan myös maksan toimintaa.
 Adaptogeenisenä (-auttaa sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja vähentää stressiä-) sienenä, Reishin on huomattu auttavan stressiin rauhoittamalla ja tasapainottamalla kehoa.

Ainesosat tässä ovat: Lakkakääpä/Reishi-uutejauhe ( Gaboderma lucidum) (33%) tähtianis, minttu, lakritsinjuuri, stevia (steviol glycosides) ( 0,15%)

Minulla suurin avun tarve oli unen laadun parantaminen.  Hyvä uni on varsinkin nyt tarkeää, kun sain ihanan työpaikan ja koulukin on vielä kesken. Olen sellainen joka öisin vatvoo kaiken maailman asioita vaikka pitäis koittaa nukkua, että jaksaa taas mennä tössöttää seuraavana päivän. Kaikesta tästä johtuen olenkin nukkunut niin sanotua koiran unta. Sitten kun vihdoin olen saanut unen päästä kiinni niin olen heräillyt pieniinkin äänin taikka ihan vaan siihen kun olen kääntänyt kylkeä. Tummat silmänaluset ja silmäpussit ei ole kiva näky.
Näiden takia halusin kokeilla tätä ensin ja testata toimiiko minuun tuo ihmesieni.

Tämä käyttö on todella helppoa.Voit sekoittaa tätä ihan mihin tahansa nesteeseen taikka laittaa smoothien sekaan. Itse olen  juonut tätä joka ilta lämpimän veden kanssa eli olen kiehauttanut veden vedenkeittimessä ja sekoittanut jauheen sekaan.
Kannattaa laittaa ensin jauhe mukiin ja sitten vasta kuuma vesi, minulla ainakin liukeni jauhe niin paljon paremmin.Sitten siihen makuun. Sitä itsekkin jännitin mutta onneksi tykkään lakritsista todella paljon. Se tässä tuoksuu ja maistuu aika voimakkaasti. Voisin kuvitella tämän maistuvan samalta, kun jos vaikka laitat lakuja lillumaan lämpimään veteen ja sitten juot sitä vettä. Piti testata tää mut lakut jäi kauppaan. No huomasinko sitten mitään? TODELLAKIN huomasin. Nyt olen nukkunut yöni kun tukki! Siis en muista milloin viimeksi olen nukkunut näin sikeästi . Vaikeuksia vielä on saada unen päästä kiinni mutta auta armias, kun siitä saan, niin nukun kun prinsessa Ruusunen :D

Verenpaineesta en osaa sanoa, kun en ole mittanut sitä, varmaan kyllä tarvis sekin tehdä.
 Stressi taas....no juoman jälkeen tulee välillä sellainen tosi levollinen olo mutta varmaksi en osaa sanoa johtuuko se juurikin tuosta juomasta. Voi se olla mahdollista.

Kannattaa ehdottamasti kokeilla varsinkin jos kärsii huonosta unen laadusta. Itsellä tämä toimii niin hyvin.
 Tulen pitämään  huolen siitä , että tätä löytyy tästä lähtien aina meidän kaapista.

Voin nyt jo kuvitellä kun töitten jälkeen lähtee jouluostoksille, räntää sataa vaakasuoraan, kaupoissa kauheet ryysikset, aarrggg. Kotiin tulessa, kynttilät palamaan, villasukat jalkaan, sohvalle viltin alle,  lämmin kuppi tätä. <3Hintaa tällä laatikolla  on n.20€. Laatikko pitää sisällään 20 kpl 3000mg:n annospussia, joissa kaikissa on 1000mg tuplauutettua Reishia.

Tätä on myynnissä ainakin Foursigmafoods:n omassa verkkokaupassa, Punnitse ja Säästä liikkeissä ja  Sienikaupassa

Kannattaa katsastaa myös näitä reseptejä, siellä on meinaan muutama aikas hyväkin ja noissa on käytetty eri Instant pikajuomia :)

Mahtaakohan Shiitake toimia yhtä hyvin tuloksin? :)

En hyödy linkkien klikkailuista mitään, olen laittanut ne vaan teitä varten.

8 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Juu, tämä testattua ja huomattua kuinka tehokas tämä Reishi on niin todella suurella mielenkiinnolla aloitan testaamaan tuota Shiitaketa.

   Jos vaan esim. Punitse ja Säästä on lähellä niin kannattaa käydä kattoos. Ainakin täällä päin oli yksittäin myynnisskin noita pusseja.

   Poista
 2. iHerb myy ihan hyvää reishi & cordyceps - pikakahvia, ja voin sanoa, että en sikäli ihmettele, että esim. kiinalaisten urheilijoiden käytössä on samaa ainetta. Ei reishikään ole mikään kaikkia ongelmia ratkaiseva aine (mikäpä olisi?), mutta kuppi tuollaista kahvia päivässä + Epicoria, niin ei ole yhtäkään flunssaa nähty moniin vuosiin. Epivorista lisää blogissani, googlettamalla löydätte ihan jotakin muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti, tarvii näin kahvi-ihmisenä tsekata toi.
   Ei juu mikään kaikkia ongelmia poista mutta hyvä jos saa edes hieman helpotusta vaivoihin.

   Poista
 3. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Mulla on tässä nyt ollut puolen vuoden jakso, jolloinka oon nukkunut juurikin sitä "koiran unta", herään ihan pieneenkin ääneen ja aamulla väsyttää :( Jos tällänen todella auttaa, niin munhan pitäis tarttua tähän ja kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule kannattaa kokeilla ja kysyä just vaikka olisiko yksittäin pusseja myynnissä.
   Kerro miten kävi jos kokeilet tätä. Olisi kiva tietää toimiiko muilla yhtä hyvin kun mulla tohon uneen :)

   Poista
 4. Pakko kokeilla, mulla on itselläni jonkin verran uniongelmia ja jos tosta on apua niin voi jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerro sitten toimiko sulla tää. Se tunne kun saat yön nukuttua kunnolla niin voi taivas vaan.

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.