Paras pizzapohja myös gluteenittomana

 

Pizza, se ihana ja herkullinen Italian ihme. Iso kiitos sille, kuka pizzan on kehittänyt. Pizza maistuu niin lapsille ja aikuisille ja itsetehtynä saat tuunnattua täytteissä on vain taivas rajana. 


Hyvän pizzanpohjan löytyminen on kiven takana ja itse löysin omani Kotilieden suuresta leivontakirjasta vuonna 1991. Siitä lähtien olen samalla ohjeella tehnyt pizzani ja samalla ohjeella olen tehny nyt myös gluteenittomana. Tällä ohjeella pohjasta tulee ihanan ohut. Viime kesänä teimme pizzat myös grillissä pizzakiven päällä ja voi pojat, kun olikin hyvää!  

Valitettavasti en löytänyt sellaista kuvaa missä olisi vain taikina. Lisään sen tänne, kun seuraavan kerran pizzaa teen. 

Gluteeniton pizzapohja


Gluteenittomassa pohjassa parhaiten toimi Semperin Fin MIx -jauhot. Ja kun teet gluteenittomana niin aikaa säästyy, kun taikinaa ei tarvitse vaivata. Jos kuitenkin käytät vehnäjauhoja niin muista vaivata taikina! 

1 1/2 dl haaleaa vettä
1/4 pakettia hiivaa
hyppysellinen suolaa
n. 3 1/2 dl gluteenittomia jauhoa esim. Semperin Fin Mix
1 1/2 rkl oliiviöljyä


-Murenna hiiva haaleaan veteen ja lisää suola. 
-Lisää jauhoja pikkuhiljaa niin että taikina ei enää tartu kovin käsiin kiinni. Itse käytän alussa vispilää jauhoja lisätessä. 
-Lisää lopuksi öljy ja tarvittaessa vielä hieman jauhoja. 
-Tee taikinasta pallo, laita kulhon päälle elmukelmu ja liina. Anna kohota kaksinkertaiseksi. 
-Kauli taikinasta haluamasi muotoiset pizzat, täytä lempitäytteillä. 


-Paista uunissa 225-250 tai grillissä pizzakiven päällä kuten me tällä kertaa. 

 

Mitä sä käytät yleensä pizzatäyteenä? 

Love
 


 

2 kommenttia :

  1. "Ketä pizzan on kehittänyt.." Aaaargh! Kuka! KUKA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos sulle huomiosta, sitä sanaa vaan tulee käytettyä puheessa ja helposti tulee se myös kirjoitettua. Korjattu on :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.