Gluteeniton limppu

Nyt kun tätä "ylimääräistä" aikaa on niin sitä tulee kokeiltua kaikenlaista. Yksi mitä lähdin eilen kokeilemaan oli leipoa gluteenitonta limppua. 

Meillä pääsiäiseen ja jouluun kuuluu limppu, jossa on ihana makeus. Halusin lähteä kokeilemaan itse gluteenitonta limppua. 

Siitä tulikin niin hyvää, että halusin jakaa sen myös teille. 

Tässä reseptissä käytin olutta mutta sen voi korvata vaikka vedellä. 

Gluteeniton limppu




5 dl tummaa gluteenitonta olutta
 (itse käytin Kukkoa) 
50g hiivaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl tummaa siirappia
4 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta 
2 dl tattarijauhoja
1 dl pellavarouhetta
2 tl merisuolaa
2 tl anista
1 tl kuminaa


Pinnan sivelyyn: 
1 osa siirappia 
1 osa vettä






Sekoita yhteen olut, hiiva ja psyllium ja anna turvota noin viisi minuuttia.

Lisää siirappi. 

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. 

Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia. Koneella tämä on paljon helpompaa kuin käsin sekoittamalla. 

Laita kulhon päälle elmukelmu ja nosta jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi tai sitten yön yli kuten minä tein. Kohottamalla jääkaapissa yön yli taikinaan tulee paljon enemmän makua. 

Voit tietysti kohtaa myös huoneenlämmössä mutta suosittelen yön yli kohotusta. :) 

Siirrä jääkaapissa kohonnut taikina leipävuokaan tai vuokiin, riippuu minkä kokoisia leipiä teet. Itse käytin vain yhtä leipävuokaa. 

Anna taikinan kohota vielä huoneen lämmössä puolisen tuntia ennen paistoa. 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 


Sivele leivän pinta vesi-siirappiseoksella ennen uuniin laittoa ja paiston aikana. Itse sivelin 15 minuutin välein. 
Paista 45-50 minuuttia riipuen vuoan koosta ja uunista eli taikinaa kannattaa kokeilla ennen uunista pois ottamista. 

Anna leivän jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen. 





Maku on todella lähellä sitä perinteistä limppua mitä olen tottunut syömään. 

Eli nyt perheen kanssa leipomaan maukasta gluteenitonta limppua!! 

 Olethan muuten muistanut käydä osallistumassa arvontaan. Jos et, siihen pääset TÄSTÄ






Ihania pyhiä <3 

Love



4 kommenttia :

  1. Menee testaukseen, nam!
    T. Nelliina

    VastaaPoista
  2. Tulipa herkullisen näköistä leipää. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Marina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi sinulle, jostain syystä mun kommentti ei ollutkaan tullut tähän aikaisemmin. Aurinkoista loppuviikkoa sinulle <3

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.