Aleostoksia ja Vissykurkkuja

Lomat on ohi ja arkinen aherrus alkakoon. Melkein kaikki lomasuunnitelmat menivät uusiksi, kiitos ihanien sadeilmojen. 

Vaikka sitä sanotaan, että loma on lomaa oli ilmat sitten millaiset vaan ei todellakaan ole! Kyllä sitä kahden viikon vesisateen jälkeen alkoihin hieman nyppiä tai ei niinkään hieman vaan todella paljon!!
Melkein koko kolme viikkoa satoi vettä joka päivä. Päivät meni sisällä syödessä ja sen kyllä nyt huomaa. Vaatteet kiristää ja kinnaa, vaaka näytti eilen sellaisia lukemia mitä en ole koskaan ennen nähnyt. Ei muuten ollut itku kaukana. 
Ostamani synttärilahja on juurikin omiaan enkä lähde ilman Elliä enää mihinkään :D 
Ruokailutottumukset menevät kyllä uusiksi ja ajattelin ostaa Bikini Hiit treenin. Tulen sitten kertomaan teille sainko millaisia tuloksia aikaan. Onko teistä muuten, joku sitä kokeillut? 





Vaikka ilmat olivat ihan sieltä niin lähdimme yhtenä viikonloppuna mökille Merikarvialle. Toivossa oli mennä kuvaamaan Yyteriin ja Kalloon auringonlaskuja. Toiveeseen jäi, vettä tuli, joka päivä. Mies oli pakannut itselleen mukaan pelkkiä takkeja eikä housuja lainkaan, niimpä lähdettiin käymään Porin Puuvillassa

Siinä on muuten aikas upea kauppakeskus. Käytävällä ei soi lainkaan musiikki, opasteet olivat selkeät ja vihdoin Poriinkin oli tullut kauppoja mitä muualla oli ollut jo pitempään. Harmittaa, kun kamera oli jäänyt mökille, eli kuvia ei sieltä ole. 
 Pongattiin sieltä myös Finlaysonin Pop Up kauppa ja siellä oli kaikki -60%! Suurin osa oli kyllä jo mennyt, löydettiin kuitenkin parit pussilakanat ja muumi keittiöluutin. Hintaa ei näille paljoa jäänyt. 

petivaatteet


keittiöliina
Tämä pääsi talvimukien viereen vitriiniin. En raaski ottaa sitä käyttöön :D 


New Yorkerista löysin t-paidan tällä ihanalla tekstillä hintaan 4,95 € ja pari perus toppia 1 € kpl. Pannukakkutalossa ei käyty mutta siellä on kyllä seuraavalla kerralla käytävä. 





Samalla reissulla käytiin moikkaamassa myös rakasta mummua. Sain mummulta hyvän ohjeen vissykurkkuihin, jotain myös teimme. Vissykurkut on maukkaita leivän päällä tai lisukkeena ruuan kanssa. Ajattelin jakaa ohjeen myös täällä,  jos joku teistä innostuu. Onnistuu myös normikurkuistakin mutta avomaan kurkut on parempia. 

Vissy kurkut


mummun vissykurkut

2 kg kurkkuja
0,5 l  pullo vissyä
2,5 dl etikkaa
3/4 dl suolaa
1 rkl sinappijauhetta
3 dl sokeria
tilliä

Näiden kurkkujen teko on helppoa kuin heinän teko :) 

Ensin kurkut viipaloidaan mahdollisimman ohuiksi. Me tehtiin viipalointi mandoliinilla. Tämän jälkeen ladotaan vuorotellen kurkkuviipaleita ja tilliä purnukkoihin. 

Muut aineet sekoitetaan ja kaadetaan kurkkujen päälle. Kansi kiinni ja jääkaappiin. Parin päivän päästä kurkut ovat valmiit syötäviksi. 

Tästä määrästä tulee n. kolme isoa lasipurkkia. 

Kyllä se aurinko nyt muuten paistaa ;) Suuntaamme tästä Ellin ja Milon kanssa nyt lenkille. 

Mukavaa tiistaipäivän jatkoja :) 


Love

16 kommenttia :

  1. Mulla on vielä Puuvilla vallan näkemättä. Pitääpä mennä poikkeamaan seuraavalla Porin reissulla. Vissykurkkujenkin kohdalla on muuten aukko sivistyksessä.... kasvimaalla olisi kurkkuja. Pitääpä kokeilla. Aurinkoista syksyä ystäväiseni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä mennä käymään.

      Kiitos ja sitä samaa ystäväiseni sinulle myös <3

      Poista
  2. Kiitos kurkkuohjeesta, otin sen talteen :)
    Kivaa tiistai-iltaa!

    VastaaPoista
  3. Tämä kesä on ollut kyllä melkoisen ankea :/ Itsehän kolmen viikon lomastani sairastin ensimmäisen viikon, siinä sitä vasta olikin riemu ylimmillään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :( Onneksi et kuitenkaan koko lomaa ollut kipeänä.

      Poista
  4. Pannukakkutalossa kannattaa melkeinpä ottaa pannukakku puoliksi jonkun kanssa, viime talvena teki tiukkaa saada syödyksi kokonainen :D Puuvilla oli kyllä kiva kauppakeskus! Ja millaisessa rakennuksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut samaa, että ovat ihan kivan kokoisia :D Miljöö on upea!

      Poista
  5. Ihana tuo Muumi tiskirätti!
    Ja kiitos kurkku ohjeesta!
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  6. Itselläkin tapana säilöä kurkkuja =) Tosin ikinä ole ollut mitään ohjetta ja tulokset sen mukaiset :D Otanpa tämän talteen ja testaan heti tänään! Kiitos <3

    VastaaPoista
  7. Meillä on juuri sängyssä nuo pinkit Finlaysonit. :) Kurkut kuulostaa mielenkiintoiselta, minä kyllä säilön mielelläni, mutta unohdan käyttää!

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.