Tallinnan joulutori

Nyt kun ilmakn on ihanan talvinen niin on kiva palata muutama viikko taaksepäin. Tämän postauksen piti tulla jo viime vuoden puolella mutta kipeänä en koneella jaksanut olla. 
Kun ihana blogikolleegani Rouva Sana tiedusteli matkakumppania itselleen Tallinan joulutorille niin minähän olin heti käsi pystyssä huutamassa minä, minä, minä! :D 
Vaikka olen Tallinnassa käynyt jo useamman vuoden ajan aina muutaman kerran vuodessa, kuitenkin joulutorille en ole koskaan eksynyt. Innolla lähdin matkaan ja toiveikkaan siitä, että sieltä lähtisi mukaan myös joulufiilis. 
Kuvia on nyt tiedossa paljon, kertoohan kuvat yli tuhat sanaa :) Kuvat olen tällä kertaa ottanut Olympus PEN E-PL6 kameralla. Kuvat alkaa pikkuhiljaa näyttäämään siltä miltä haluan mutta vielä tarvitaan lisää treenausta. On tuo silti vaan niin näppärän kokoinen kamera ottaa matkalle mukaan. 

Heti kun saavuin Helsingin rautatieasemalle,kasvoille iski tuulenpuuska kera inhottavan tihkusateen. Uhmakkaasti painelimme kuitenkin kävellen satamaan. 
Kuten pelkäsin, merenkäynti oli aikas kova ja voin kertoa, että olin kyllä hieman kauhuissani siitä mutta perille päästiin kuitenkin turvallisesti :) 

Aikaa meillä oli vain se nelisen tuntia, joten otimme suunnan suoraa päätä joulutorille. 
Tallinnassa oli yhtä kurja ilma mitä Helsingissäkin oli eli eipä siinä paljon joulufiilistä ilmassa ollut. Lunta ei näkynyt missään, ilma oli kostea kuten kuvasta näkyy. 



Joulutori on vanhassa kaupungissa, Raatihuoneen torille eli miljöö oli kertakaikkisen ihana. 







Kojuissa myytiin käsitöitä, matkamuistoja, vaatteita. Kun olit nähnyt muutamat ensimmäiset niin olit oikeastaan nähnyt ne kaikki. Samoja tuotteita oli myynnissä jopa vieri vieressä. 


Muutama joulupallo :) 

Joulupukkiin emme törmäneet mutta porot oli paikalla. 



Ihania tikkareita lähti matkaan mukaan

En osaa sanoa miksi mutta tästä mulle tulee ihan mieleen Pinkit korkokengät-blogin Maiju <3 

Lämmikettäkin oli useassa kojussa tarjolla ja pitihän meidänkin hieman lämmitelle sisuskalujamme ja päädyimmekin maistamaan Vana Tallinn- glögiä. 


Vana Tallinn ei kuulu lempijuomiini, glögin kanssa toimi kyllä loistavasti. Mukillinen lämmikettä kustansi 3 €. 

Mahtava ja niin ihanan pirtsakka matkakumppanini Rouva Sana <3 

Meikäläinen pönöttää  kun joku sotilas :D 

Päässä oleva pipo oli vaan pakko ostaa joulutorilta kun halvalla sai :D Hinta oli huikeat 10€.  Enkä ole kyllä katunut ostosta päivääkään. Ainoastaan kun mittari näytti 30 astetta, oli pipo korvattava kunnon karvalakilla. 






Vaikka sitä kuinka ajattelee, että aikaa on ihan riittävästi, sitä ei kuitenkaan ole koskaan tarpeeksi. Pikaisesti pyrähdettiin Viru keskuksessa ja sataman lähellä olevassa toisessa pienessä kauppakeskuksessa. Nimeä en kyllä muista mutta Rimi siellä oli. Sieltä matkaan lähti hieman suklaata ja niitä mahtavia Lady speed dödöjä, täällä niistä lisää. Kainaloitteni kuivuus on taattu vuosiksi eteenpäin, wuhuu! :D 

Vielä pikapyrähdys alkossa, oli ihan pakko napata mukaan parit punaviinit, ja sitten jo suuntasimmekin laivaan. 
Joulutori oli eiliseen asti avoinna. 

Merenkäynti oli muuten vielä kovempi kun menomatkalla, ei meinannut kunnolla pystyssä pysyä eikä syy todellakaan ollut Vana Tallinnan :D Aallot raivosivat vaahtopäisinä ja laiva keinui ihan hirveästi mutta meillä oli hauskaa. 

Iso kiitos Rouva Sanalle matkaseurasta <3 Meillä oli aivan mahtava reissu joka oli täynnä naurua, ystävyyttä, yhteenkuuluvuuden tuntua <3 On se vaan ihanaa päästä aina välillä höpöttämään toisen bloggaajan kanssa, joka tietää ja tuntee sen tuskan mikä välillä tulee, kun koittaa taistella esim. bloggerin kanssa  :D 
Oli myös ihanaa päästä antamaan kosmetiikkavinkkejä ja neuvoja jeijeijei <3  ihan kasvokkain ja saada itse myös neuvoja ja vinkkejä toisista aihealueista. 
 Tahtoo lisää tälläisiä reissuja :D 

Onko tullut käytyä Tallinnan joulutorilla? 

Leppoissaa lauantaita kaikille.


Love

12 kommenttia :

  1. Mun piti lähteä joulun alla mutta tapahtui kaikkea ja se vaan jäi. Ehkä tänä vuonna?

    VastaaPoista
  2. Koskaan en ole käynyt Tallinnan joulutorilla. Pitäisiköhän ensi joulun alla mennä bloggaajaporukalla sinne käymään?

    VastaaPoista
  3. Ai, että kun kuvasi ovat huikeita <3. Minun kamerani on yhä edelleen uusimatta. Taidan harkita sittenkin uudestaan tuota Peniä.

    Joulutorilla tuntui, että talvesta ei voi tulla enää mitenkään kylmempi, joten se selittää mennen tullen kuvien tikkusuorat vartalot ja huput silmien päällä ;)... Silloin ei kuluneesta viikosta ja paukkupakkasista ollut vielä edes aavistusta.

    Kiitos supermatkaseurasta <3! On suoranaista luksusta matkustaa sellaisen bloggaajakollegan kanssa, joka on kirjaimellisesti kävelevä tietopankki kosmetiikan ja kauneusasioiden osalta; tämä rouva oli kuin Liisa Ihmemaassa koko matkan ajan, ja vinkkiesi perusteella tehdyt ostokset olivat napakymppejä.

    Oli ihana, rentouttava, hauska, ratkiriemukas, iloinen ja kollegiaalinen reissu. Kiitos Dioriina <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin kyllä itsekkin näistä kuvista :D Pen on kyllä tosi hyvä ja kätsyn kokoinenkin vielä.

      Oi, ihana kuulla, että tykkäsit <3 <3

      Poista
  4. Vaikka joulutori on aika pieni, niin olet kyllä bongannut sieltä vaikka mitä! Nuo tikkarit on todella ihanan näköisiä ja ihan Maiju! <3 Te ihanat ladyt myös siellä. <3 Kirpsakkaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tönkkönä :D Kiitti Tiia <3 Maijukin juu siellä oli :D

      Poista
  5. Ihana joulutori! Nuo uneliaat porot on niin suloisia :) Itse tuli vierailtua joulutorilla Suomen lisäksi Köpenhaminassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli sitä käytyä myös täällä Tampereella mutta kuvia ei siltä reissulta ole kun silloin satoi vettä vähän enemmän kuin Tallinnassa :)

      Poista
  6. Ihanan näköinen joulutori, yleensäkin Tallinna on jäänyt itseltäni kokonaan käymättä viime vuosina. Pitäisi ryhdistäytyä, koska matkahan sinne on lyhyt, mutta jos tuulee niin hui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnna on kyllä ihan naapurissa :) Oli ensimmäistä kertaa kun noin kovasti tuuli ja ollaan käyty kuitenkin useampaan kertaan.

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.