Luonnon kynnen paikkaaminen

Tässä ois ohjeen oman kynnen korjaukseen. Varmaan löytyy muitakin tapoja, mutta näin mä oon korjaillu jo monta vuotta.

Ensi hädässä voi käyttää teepussia,mun kynsissä se ei toiminu. Monesti mulla lohkee todella syvältä, tää onneks ei ollu sellanen tapaus.

Työ ei viä kauaa aikaa, liiman kuivuminen on pisin työvaihe.


Tässä kuva mun käyttämistä välineistä: Viilat, liima, lasikuitu ja pinsetit.  Appelsiinipuutikku on myös hyvä väline. Liima vaihtee aina sen mukaan, mitä itsellä on käytössäIte tykkään käyttää tuota Kineticsin viilaa kun se on sellanen pehmee ja taipuvainen... ( toivottavasti saitte jotain tolkkua tosta taipuvaisuudesta tai siis siitä mitä tarkotin :D )Tässä näkyy lohkeema, pinnan olen tasoittanut viilalla, minkä grid on 240. Sen verran buffasin pintaa, että sain sen mahdollisemman tasaiseksi. 


Tämän jälkeen leikkaa lasikuidusta oikean kokoinen pala. Leikkaa kuitenkin aina jonkin verran isompi kuin itse lohkeema. Välillä olen laittanut kaksikin palaa päällekkein, mutta tähän riittää yksi. Yksi hyväpuoli mistä tykkään on se, että tässäon itsessään liimapinta, joten se asettuu hyvin paikoilleen eikä lentele pitkin lattioita sillä aikaa kun avaa liimaa. 

Eli, laita kuitupala kynnelle ja siihen sitten liima päälle. Liimat missä on sivellin helpottaa liiman laittoa eikä sitä sitte valu pitkin kynsinauhoja... on meinaan aika jytyjä jää kynsiliimat.
Kuitua kannattaa hieman painaa jollain siinä vaiheessa kun liima on siinä. esim. appelsiinipuutikulla tms. ite painoin noilla pinseteillä. 

Näistä kuvista näkee vielä paremmin ton lasikuidun. Liima puuttuu näistä kuvista ja tajusin just, että se vaihe oli jääny kokonaan kuvaamatta, missä on liima päällä kuivumassa :( 

 Seuraavassa kuvassa on meinaan jo sitten viilattu ja kiillotettu lasikuitu.Liiman kuivumisen jälkeen buffasin taas 240 grid viilalla ja sen jälkeen kiillotusviilalla 600//4000. Kuitu kohta on aivan tasaisen tuntuinen, eikä sitä huomaa lainkaan, vaikka on lakat päällä. Käytetty tuotteet:
Viilat: Kinetics 240 kiillotusviila 600/4000 Mereneid
Liima: Mereneid                                            
Lasikuitu: Cesarsshop
Pinsetit: Ebay

Toivottavasti tästä oli apuja taikka vinkkejä :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi. Se on minulle tärkeä.